Divertis

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Divertis - Superjurnal
Distractis - Nemuriciu.jpg
Ioan Gyuri Pascu, Silviu Petcu, Florin Constantin, Doru Pîrcălabu
Informații generale
FormatComedie
ActoriToni Grecu
Jojo
Aniela Pietreanu
Monica Anghel
Claudiu Maier
James Bond
Valentin Darie
Cristian Martin
Andreea Doinea
Cosmin Nătănțicu
Alexandra Timofte
Dragos Mușat
Ducu Hâncu
George Andreescu
Beatrice Peter
1q Sapro
Iulian Postelnicu
Lia Sinchevici
Mihai Bobonete
Cătălin Neamțu
Țară de origineFlag of Romania.svg România
Limbă(i)română
Difuzare
Canal originarPRO TV (1999-2001)
Antena 1 (2001-2009)
PRO TV (2009-2014)
Antena 1 (2014)
Digi 24 (2015-prezent)
Difuzare originară2002 -
Cătălin Mireuță, Ioan Gyuri Pascu, Florin Constantin, Cristian Grețcu în Nemuriciul

Divertis este un grup de umor format în anul 1981 de trio-ul Toni Grecu, Doru Antonesi și Florin Constantin.

Din grupul Divertis au mai făcut parte de-a lungul timpului Ghighi Bejan, Doru Pârcălabu, Ioan Gyuri Pascu, Valentin Darie, Cătălin Mireuță, Cristian Grețcu, Valentin Gora, Ioan T. Morar și Silviu Petcu.

Perioada Antena 1[modificare | modificare sursă]

În anul 2007 Ioan Gyuri Pascu a părăsit grupul pentru a realiza o emisiune la TVR 1, iar mai apoi pentru un serial de comedie scurt, Vine Poliția!. În perioada în care grupul Divertis a activat la Antena 1 s-a realizat și serialul de animație Animat Planet Show. Monica Anghel și Daniel Buzdugan au activat și ei în cadrul grupului Divertis, însă doar în perioada Antena 1. Actorul Dragoș Stoica, care a avut anterior un contract cu grupul de umor Mondenii, la Prima TV, s-a alăturat celor de la Divertis în anul 2009, grupul realizând acum două emisiuni: Divertis Mall și Divertis Mall și Prietenii. În același an li s-a alăturat și actrița Paula Chirilă. JoJo alias Cătălina Grama activează în grup încă din perioada Antena 1. Toni Grecu a părăsit și el emisiunea, în 2008, pentru a se întoarce în 2009, alături de Dragoș Stoica. Ioan Gyuri Pascu a revenit în grupul Divertis după întoarcerea acestuia la PRO TV.

Întoarcerea la PRO TV[modificare | modificare sursă]

Din sezonul de toamnă 2009, grupul Divertis s-a mutat la PRO TV, unde a realizat două emisiuni: Divertis - Land of Jokes (parodie după brandul turistic al României pentru anul 2009) și Divertis - Serviciul Român de Comedie. Practic, grupul de umor s-a despărțit în momentul în care a debutat un conflict salarial.

Mutarea Divertis[modificare | modificare sursă]

Din sezonul de toamnă 2011, cele 2 emisiuni (Serviciul Român de Comedie și Land of Jokes) au rupt legătura, Land of Jokes plecând de la Pro TV. Astfel a rămas doar Serviciul Român de Comedie care s-a difuzat în fiecare miercuri de la 20:30 La Pro TV. În cele din urmă, Divertis s-a mutat din nou la Antena 1 în primăvara anului 2014, Serviciul Român de Comedie intrând sub sloganul "Happy Show". În sezonul următorul, emisiunea a fost redenumită "SRC-Fun Factory". În 2015, din cauza audiențelor slabe, echipa Divertis s-a mutat de pe Antena 1 pe canalul de știri al RCS-RDS, Digi 24, redenumindu-și emisiunea „Superjurnal”, un jurnal de satiră asemănător cu fostul SRC,prin componența echipei și prin amuzamentul de care dau dovadă. Superjurnalul este împărțit în: "Superjurnal intern",prezentat de Claudiu Maier și Cătălin Neamțu. Se prezintă știri interne din prisma celor doi prezentatori. Superjurnal extern,prezentat de Iulian Postelnicu. Se prezintă știri externe din prisma prezentatorului. Superfashion,prezentat de Cătălina Grama-Jojo. Se prezintă știri despre moda privită în prisma românului de rând și a prezentatoarei. Subcultura generală,prezentat de Gicu Andreescu-Gojira. Se prezintă "golurile" culturii generale românești. Supersport,prezentat de Cătălin Neamțu. Se prezintă știri din sport din prisma prezentatorului. "Superguest",moderat de Toni Grecu,amfitrionul emisiunii,în care sunt invitați oameni politici,celebrități etc. Pe scurt,"Superjurnal" transformă veștile proaste în motiv de amuzament.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Divertis a scos mai multe casete audio, printre care:[1]

  • 1991 - Sfîrșitorul
  • 1992 - Așa ceva nu exista...
  • 1996 - Corabia speranței
  • 1996 - Vacarena
  • 1997 - Cioc, cioc, cioc la poarta Cotroceni
  • 1997 - Reformania
  • 1998 - Vaideno!
  • 2004 - Cine rade la urnă

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Divertis Discography at Discogs”, Discogs.com, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri