Discuție Utilizator:Slyther

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Flag of the United Kingdom.svg English version of this message

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Slyther) în care să vă prezentați pe scurt, dacă doriți, dar nu înainte de a citi regulile paginii de utilizator și aveți grijă să nu scrieți CV-uri pe pagina dumneavoastră.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect!

Puteți contribui și la alte proiecte ale Wikimediei: Wikționar, Wikimanuale, Wikiștiri, Wikicitat, Wikisursă.

-- Comunitatea utilizatorilor 13 iunie 2011 00:36 (EEST)

Wetterau (district)[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai ștergeți nedocumentat articole cum ați făcut la Wetterau sau la Format:Infobox Landkreis care au legături interne--Leopardul (discuție) 14 iunie 2011 07:06 (EEST)

Bergstraße[modificare sursă]

Atenție mare, vă rog: pe nemțește (atât la deWP cât și pe situl lor la www.kreis-bergstraße.de) numele pe germ. este "Kreis Bergstraße" și nu altfel. Asta se traduce exact cu "Districtul Bergstraße". Numele districtului este deci Bergstraße și nu altfel. Și atâta vreme cât la roWP nu-i risc de confuzie, nu avem nevoie de adausul "(district)". La fel cum la Brașov nu scriem Brașov (oraș).

Mai sunt ce-i dreopt și alte cazuri:

  • districtul Rheingau-Taunus-Kreis se numește chiar așa, conține deci cuv. Kreis în numele său, și nu-l putem lăsa noi la o parte! Nu încape nicio îndoială, deoarece am dat ieri telefon acolo la Heimatpflege.
  • districtul Offenbach trebuie cumva să difere de linkul Offenbach către Jacques Offenbach, deci aici n-avem încotro, îi punem adausul "(district)", așa: Offenbach (district).

Dar Bergstraße e simplu, deocamdată nu are nevoie de adaus. Când cineva vreodată o să vrea un articol despre strada cu același nume, abia atunci va fi necesar un adaos, de ex. Bergstraße (stradă). Vezi și discuția mea actuală de la Discuție_Utilizator:Minisarm#Wetteraukreis_.28district.29.

Din păcate aceași situație ați produs-o deja la mai multe districte hessane pe care eu le-am corectat ieri, iar upă aceea dvs. le-ați schimbat greșit. Avem 2 posibilități: ori îmi dați mână liberă să schimb eu la loc numele de articole, ori o să vă cer aici aprobarea la fiecare din ele să-l schimb așa cum zic eu că e corect, și putem și discuta. Cum să facem? Răspundeți aici dedesubt. SALVE! --NeaNita (discuție) 19 iulie 2011 19:50 (EEST)

Am și citit, ce ați scris la discuția de Minisarm și eu vă dau dreptate! Districturile se cheama pe nemțește Wetteraukreis, Rheingau-Taunus-Kreis etc. Și așa trebuie numite pe română. Am încercat și eu să schimb articolul Wetterau (district) în Wetteraukreis, dar utilizatorul Leopardul a șters modificarea (și alte modificări făcute de mine) cum puteți citi mai sus. De atunci am avut mai multă grijă cu modificări de nume, dar eu vă dau cu plăcere mână să schimbați denumirile să fie corecte. De fapt, foarte multe denumiri geografice în legătură cu Germania sunt greșite. Denumiri de districte, de orașe și de comune... De exemplu: Articolul despre Bad Homburg vor der Höhe este la Bad Homburg. În toate alte limbi la WP se găsește articolul la Bad Homburg vor der Höhe. Sper să reușim să corectăm cât mai multe din greșelile. --Slyther

Mersi, Slyther. Și eu procedez cu grijă la redenumiri. Dacă însă vedeți vreo greșeală sau aveți întrebări puteți să le notați oricând la pagina mea de discuții. Bad Homburg l-am corectat deja, sper ca acum să fiți de acord. SALVE! --NeaNita (discuție) 20 iulie 2011 14:15 (EEST)

Țări europene[modificare sursă]

Ați scos eticheta "țări europene" din câteva articole dedicate unor republici din partea europeană a Rusiei. Sunteți sigur că țări ca Udmurtia, Tatarstan, Osetia, Mordovia, Mari-El, Komi, Adîgheia, Bașchiria etc. nu fac parte din Europa? Nu mai e valabilă convenția că limita estică a Europei e formată din șirul munților Ural, râul Ural/Iaik și Caspica? V. wiki-harta inclusă în caseta "țări europene". Sper că nu vă lăsați influențat de apartenența la Islam a unora dintre popoarele din aceste țări. De altfel, populația din Carelia e preponderent creștină (ortodoxă și protestantă). - 95.91.206.133 (discuție) 24 iulie 2011 11:42 (EEST)

Nu mă refer deloc la religia republiciilor autonome ruse sau la poziția lor în Europa. Sunt republici autonome în partea europeană Rusiei. Mă refer la faptul că sunt republici autonome ruse și nu țări independente sau țări semirecunoscute. Dacă Carelia, Udmurția etc. sunt considerați "țări", atunci eticheta trebiue pusă la toate republiciile autonome din Europa. De expmplu Catalunia, Flandra, Gagauzia, Madeira, Țara bascilor, Voivodina etc. Sunt unii (d.e. Catalunia sau Flandra) care au mai multă autonomie decât Carelia etc. De ce nu le considerați "țări europene"? Republice autonome ruse au eticheta lor și asta este destul. Uitați-vă la Wikipedia în alte limbi. Pe altă parte state ca Abhazia, Insulele Åland, Insulele Feroe, Kosovo, Transnistria etc. au un guvern și acționează ca țări independente, chiar dacă nu sunt recunoscuți țări independente de restul lumii. Ei au alte legi, altă valută, alt stil de guvernare etc. decât Georgia, Finlanda, etc. În Kosovo sau Transnistria politicienii se refer doar la constituția kosovară respectiv transnistreană. Constituțiile din Serbia respectiv Republica Moldova n-au valoare în Kosovo și Transnistria. Guvernele Careliei, Udmurției etc. nu pot să acționează așa de independent. Sper că înțelegeți diferențele între Carelia și Kosovo. --Slyther
OK. Am înțeles: vă referiți la state europene independente. Cele enumerate sunt toate țări europene, dar nu și state europene independente. Încă ceva: atenție la gramatică! ("republiciilor (republicilor); în partea europeană [a] Rusiei; ...Carelia, Udmurția... considerați (considerate); republiciile (republicile); Catalunia (Catalonia); unii (d.e. Catalunia sau Flandra) (unele); republice (republici); pe [de] altă parte; recunoscuți țări independente (recunoscute); ei au (ele au); se refer[ă]; să acționează (să acționeze)) - 95.91.206.133 (discuție) 26 iulie 2011 01:18 (EEST)

Butzbach

Bună ziua, Slyther. Aveți un mesaj nou aici - --Leopardul (discuție) 30 august 2011 21:34 (EEST)

Calendar[modificare sursă]

Adevărul este c-am observat modificările legate de estetică: ați forțat afișarea formatului pentru ani în partea stângă (de ce?) iar noul aspect al calendarului pentru ani nu pare deloc îmbunătățit. Au contraire. Regret că n-am observat restul modificărilor. --Babu (discuție) 19 octombrie 2011 18:50 (EEST)

Discret și cochet. E foarte bine după părerea mea. --Babu (discuție) 20 octombrie 2011 19:31 (EEST)

Mutări[modificare sursă]

Nu mutați textul dintr-un articol în altul cu alt nume pentru că se pierde istoricul paginii, astfel autorii nefiind menționați iar licența sub care sunt eliberate textele de către autori nu va mai fi respectată.— Ionutzmovie discută 23 ianuarie 2012 23:48 (EET)

Da, înțeleg asta, dar există articole despre Olanda și Țările de Jos și care este logica pentru expresiilor? Ar fi mai bine să fie folosit doar o singură expresie. De exemplu: de ce există un articol despre Constituția Țărilor de Jos, iar altul despre Imperiul Olandez? De fapt constituția Țărilor de Jos este doar valabil în Bonaire, Olanda, Saba și Sint Eustatius. Regatul Țărilor de Jos include de asemenea insulele Aruba, Curaçao și Sint Maarten. Olanda este doar partea europeană. --Slyther (discuție) 24 ianuarie 2012 00:09 (EEST)
Vă cred, eu v-am rugat să folosiți butonul redenumește din partea de sus a paginii. Penru mai multe detalii vedeți Wikipedia:Mutare.— Ionutzmovie discută 24 ianuarie 2012 00:13 (EET)
Okay, și ce fac dacă există deja o pagină de redirecționare cu același nume? De exemplu, Constituția Olandei redirecționează spre Constituția Țărilor de Jos, iar aș vrea să mut articolul la Constituția Olandei. --Slyther (discuție) 24 ianuarie 2012 00:23 (EEST)
Folosiți formatul {{Redenumire}} ca în articolul Secole, iar un administrator va șterge pagina Constituția Olandei pentru a face loc redenumirii.— Ionutzmovie discută 24 ianuarie 2012 00:27 (EET)

Format:Germaniastate[modificare sursă]

La Format:Germaniastate ați omis/uitat să duceți la capăt procedura de ștergere. Trebuie să urmăriți indicațiile de acolo. —  Ark25  (discuție) 27 ianuarie 2012 16:08 (EET)

Am creat un format nou pentru landurile Germaniei: Format:Landurile Germaniei. Formatul veche a devenit inutil. Istoricul de Format:Germaniastate se poate transfera la noul format, da de fapt am folosit en:Template:States of the Federal Republic of Germany ca sursă. Am propus Format:Germaniastate pentru ștergere rapidă. --Slyther (discuție) 28 ianuarie 2012 01:35 (EEST)

Olanda v. Țările de Jos[modificare sursă]

Ați făcut o sumedenie de modificările în legătură cu acest aspect fără să discutați înainte. Oficial, Olanda se numește Țările de Jos, care este o țară constituentă a Regatului Țărilor de Jos. Acum, categoriile sunt haotice: când Olanda, când Țările de Jos. Vă sfătuiesc să reveniți asupra tuturor modificărilor legate de Olanda/Țările de Jos/Regatul Țărilor de Jos sau măcar să aveți decența să deschideți un dialog pe această temă.

Poate aveți impresia că cei dinaintea dumneavoastră nu au fost întregi la minte, dar gândiți-vă că asemenea modificări majore nu pot fi făcute așa, simplu, bazându-vă doar pe propriile convingeri.Sebimesaj 29 ianuarie 2012 17:25 (EET)

Discuția există deja de trei ani: Discuție:Olanda, dar nimeni nu se ocupă de asta. Problema este că există articole și categorii când Olanda, când Țările de Jos și ar fi mai logic să folosim doar o singură expresie. De fapt, în limba română contemporană expresia Olanda este mai des folosită și cele mai multe articole pe WP:ro se referă la Olanda. De asta am încercat să mut articolele și categoriile referându-se la Țările de Jos la Olanda. De exemplu: de ce conține Categoria Țări în Europa și Olanda și Țările de Jos. Este o singură țară! Nu există două țări europene Olanda și Țările de Jos. Dacă vreți anulez modificările făcute de mine dar ar fi mai bine să facem ordine și să ne hotărâm dacă folosim Olanda sau Țările de Jos... În limba germană există acelaș problemă cu Holland vs. Niederlande, în limba vorbită se zice Holland, dar pe WP:de doar expresia Niederlande se folosește, pentru că este numele oficial. --Slyther (discuție) 29 ianuarie 2012 18:15 (EEST)
De acord cu această motivare (Olanda=Țările de Jos), însă alegerea unui termen sau altuia trebuie făcută de comunitate. Însă cu Regatul Țărilor de Jos ce ați avut? El este o entitate diferită față de Olanda. Și aici fac referire la două cazuri concrete: drapelul Olandei (care de fapt este al întregului regat, nu doar al Olandei) și eliminarea acestei categorii.
De asemenea, insist să nu mai copiați conținutul unei pagini în alt loc când doriți schimbarea titlului. Se pierde istoricul, lucru grav din punct de vedere al creditării autorilor (o condiție a licenței pe care Wikipedia o folosește). Dacă întâmpinați obstacole, faceți o cerere la Cafenea, ori pe pagina de discuții a vreunui administrator activ.Sebimesaj 29 ianuarie 2012 18:26 (EET)
Dacă vă uitați în istoricul vedeți că tot eu am inclus pe Categoria Regatul Țărilor de Jos pe 22 ianuarie 2012 12:10‎. Am eliminat categoria pentru că un utilizator anonim cu IP 92.80.200.42 a făcut și el întotdeauna modificări și a vrut să aibă o categorisire la categoria Regatul Țărilor de Jos și am folosit Monarhia olandeză. Pentru că existau acum probleme cu supracategorisire am eliminat categoria Regatul Țărilor de Jos în Categoria Olanda. De fapt, tot eu am creat categoria Regatul Țărilor de Jos, așa că nu am nici o problemă cu Regatul Țărilor de Jos. Și la Drapelul Olandei am schimbatr termenul Țările de Jos cu termenul Olanda, iar în întroducerea se scrie că "Începând cu data de 19 februarie 1937, drapelul a devenit în mod oficial drapel de stat al Olandei și al Regatului Țărilor de Jos." Propunerea mes este să folosim Olanda când ne referim la țara europeană și Regatul Țărilor de Jos când ne referim la regatul. Regatul conține și Aruba, Curaçao și Sint Maarten, iar Olanda (sau Țările de Jos) nu (conține doar partea europeană, Bonaire, Saba și Sint Eustatius). Dacă folosim termenul Olanda, cred că se face o diferență mai vizibilă între regat ul și partea europeană cu Saba etc. --Slyther (discuție) 29 ianuarie 2012 19:57 (EEST)

Concurs de scriere[modificare sursă]

N-am mai văzut ca cineva să propună articolul altcuiva în concurs. Și eu mă gândeam că s-ar potrivi. O mică problemă: odată ce l-ai propus nu-l poți puncta, dar la câte articole vor participa la secțiunea Societate cred că va prinde un premiu.— Ionutzmovie discută 8 martie 2012 01:48 (EET)

Da articolul asta trebuie să câștige! Îmi place foarte mult. Cred că se poate face și o nominalizare pentru "articol de calitate" sau măcar "articol bun"; eu aș vota "pentru". -- Slyther (discuție) 8 martie 2012 20:04 (EET)
Eu am avut de gând să-l propun să devină articol bun fiindcă o parte din informație eu am tradu-s din wikipedia spaniolă, unde a fost candidat de vreo 2 ori ca AB, de acolo eu am împrumutat și tabelele care-i dau un aspect foarte bun articolului, eu nu prea cred că poate deveni AC, dar articol bun poate deveni suta de procente, numai că eu am de gând să-l propun după ce se va finisa concursul.--AlternoBreak (discuție) 8 martie 2012 20:14 (EET)
Într-adevăr, nu este permisă nominalizarea niciunui articol care participă la concurs la AC sau AB pentru că se considera întrecut că ar influența punctajul. Pe lângă faptul că ar sta nominalizat mai bine de un an la AC, la AC fiecare afirmație trebuie susținută de o referință, în timp ce la AB este de ajuns ca fiecare paragraf să aibă una. Mai sunt și altele, dar le vedem atunci.— Ionutzmovie discută 8 martie 2012 20:22 (EET)
Eu sunt foarte bucuros că ai propus acest articol, dar am o mică nedumerire de ce autorul este numai Kerouac ??? Dacă ai să te uiți mai atent în istoria articolului ai să observi că și eu am contribuit semnificativ la scrieea articolului aproape toate tabelele din articol au fost adăugate de mine (în afară de Dinamica populației și comerț), pe lîngă această eu am adăugat foarte multă informație în acest articol, da nu neg că Kerouac a scris mai mult ca și mine, dar oricum mă simt ofensat.--AlternoBreak (discuție) 9 martie 2012 12:19 (EET)
Scuzați! Aveți dreptate! Când am făcut propunerea (8 martie, ora 0:35 h) Kerouac era principalul contribuitor între trei martie (data începerii concursului) și ora respectivă. De asta am menționat doar Kerouac. Am corectat greșeală și am adăugat numele de dumneavoastră la nominalizarea! -- Slyther (discuție) 9 martie 2012 13:47 (EET)

Districtele germ. la Cafenea[modificare sursă]

Slyther, vă rog să nu vă supărați că am schimbat ce-ați scris dvs. la Cafenea - am schimbat puțin de tot. Acum, zic eu, are șanse mai bune să fie înțeles de cititori. În rest sigur că e bine, și peste câteva zile voi adăuga acolo și eu votul meu, ca să nu influențez pe alții prea devreme.

Poate ați observat că, independent de noi, BAICAN XXX a renumit deja câteva districte în „Districtul ...”, deci nici lui nu-i place cum e acum.

SALVE!--NeaNita (discuție) 25 martie 2012 14:38 (EEST)

Vă mulțumesc mult că ați corectat gramatica mea greșită! Asta nu me supără deloc! N-am făcut niciodată școala română și cred că ați aflat și Dvs. că limba mea maternă nu este limba română, ci germană. Dankeschön und viele Grüße;)--Slyther (discuție) 25 martie 2012 23:42 (EEST)
Junge, wenn Deine Muadasproch net die Rumänische ist, dann sei still, und lass die anderen mit den Dösbatteln raufen. Und wenn Du ein Siewebercher Sachs oder a Schwob sein solltest, das heißt noch lange nicht, dass Du alle Feinheiten aus dem bundesrepublikanischen Gefilde entdeckt hast. Also sachte-sachte und gemach, schone Deinen Blutdruck. Aber unterstütze die alten Hasen. -- 188.193.76.40 (discuție) 27 martie 2012 23:00 (EEST)
Aveți mesaje noi
Bună ziua, Slyther. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Ionutzmovie.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.

Ionutzmovie discută 2 aprilie 2012 22:38 (EEST)

Listă de calitate[modificare sursă]

Bună ziua/seara. Poți vedea dacă Istoria descoperirii elementelor chimice poate fi listă de calitate? Mulțumesc!  Alex17nico  (discuție) 5 aprilie 2012 09:16 (EEST)

Sorry, că răspund abia acum, discuția asta mă ocupă prea mult. Nu m-am uitat acum la lista în întregime, dar cred că problema va fi, că, după cât am înțeles, este o traducere cam 100 % din engleză. Nu contează, dacă traducerea este bună sau nu, dar cred că va fi foarte greu ca "Istoria descoperirii elementelor chimice" să obține titlul "listă de calitate", pentru că pe WP:en și nici pe alte Wikipedii nu este considerată "listă de calitate"... Cred că "Cesiu" are șanse mai bune să devină "articol de calitate". Dar trebuie să ai multă răbdare... Eu am propus Lista țărilor și teritoriilor nesuverane sud-americane pe 4 martie și nimeni nu a răspuns până acum. Există și propuneri din 2009, care nici nu mai sunt actuale. Dar scriem din plăcere, nu pentru premii, nu-i așa? ;) Încerc după terminarea discuții de mai sus și (așa sper) denumirea districtelor cu numele lor adevărat, să citesc "Cesiu" complet și să compar cu versiunea engleză dacă mai găsesc traduceri greșite! Dacă uit, te rog să-mi amintești. -- Slyther (discuție) 13 aprilie 2012 00:44 (EEST)
OK, mulțumesc pentru răspuns :D  Alex17nico  (discuție) 13 aprilie 2012 10:55 (EEST)
Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Slyther. Aveți mesaje noi în pagina de discuție a lui Minisarm.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.

Reclamații[modificare sursă]

Vă anunț că există o reclamație la Wikipedia:Reclamații în legătură cu modificările pe care tocmai le faceți. În spiritul unei bune colaborări pe Wikipedia și ținând cont că toată activitatea de aici se face voluntar, vă rog să vă abțineți a mai face modificări în sensul celor reclamate. Ați putea de exemplu în schimb alege unul din districte și dezvolta comunele apartenent cu o imagine sau o frază. Numai bine. --Mishuletz (discuție) 15 aprilie 2012 14:15 (EEST)

Okay, nu mai fac schimbări deocamdată, dar dacă BaicanXXX mai face una, pentru că el a început de fapt cu schimbările neautorizate, atunci el trebuie blocat! Și dacă alt utilzator, nu contează cine mai facă ceva, aștept și blocarea lui! Vă mulțumesc pentru anunțul!-- Slyther (discuție) 15 aprilie 2012 16:54 (EEST)

Joseph Priestley[modificare sursă]

Mă poți ajuta, cu retușatul, la Joseph Priestley? Mulțumesc anticipat!  Alex17nico  (discuție) 15 aprilie 2012 17:20 (EEST)

Am terminat de tradus și retușat articolul, așa că te invit la DEZBATERI!  Alex17nico  (discuție) 16 aprilie 2012 12:39 (EEST)

Concursul de scriere[modificare sursă]

Bună seara, felicitări pentru Limba aymara care a luat premiul pentru cel mai original articol!— Ionutzmovie discută 21 aprilie 2012 20:48 (EEST)

Categorii duplicate[modificare sursă]

Atunci când observați categorii duplicate (după mutarea conținutului în categoria cu numele corect) este mai bine să folosim formatul {{redirect categorie}} decât să ștergem categoria cu celălalt nume. Răzvan Socol mesaj 11 iunie 2012 07:18 (EEST)

Redirecționări country data[modificare sursă]

Vă rog ca atunci când traduceți formate country data să creați o redirecționare la titlul în română din cel în engleză. Avantajul principal al acestei redirecționări (care nu ocupă spațiu) este că în cazul în care omiteți să creați legături interwiki, roboții le vor adăuga singuri prin analogie (titlul în engleză fiind la fel cu cel în română). Mulțumesc mult că ajutați la proiectul formate drapele! Numai bine,  Daniel  Mesaj  4 iulie 2012 23:01 (EEST)

Okay, o să procedez așa! Numai bine, -- Slyther (discuție) 6 iulie 2012 00:58 (EEST)

Avertisment[modificare sursă]

Cu privire la: Wikipedia:Cafenea#Rog_un_admin_să_schimbe_Ținutul_Münsterului_în_Münsterland

Consider că expresia „o invenție de NeaNita” a lui Slyther este un atac la persoană (interzis de regulament, dar și nejustificat), cu atât mai mult cu cât a fost folosită în văzul tuturor, aici la Cafenea, cu efect denigrator. Slyther mi-a făcut direct reproșul fără a-l verifica în prealabil: istoricul articolului dovedește însă că "ținutul Münsterului" exista în text încă înainte de redenumirea mea, deci eu nu l-am "inventat", ci doar am folosit ceva deja existent.
De aceea: Avertisment pentru Slyther: Dacă cumva veți mai face un atac la persoana mea vă voi reclama și vă voi cere blocarea. --NeaNita (discuție) 8 iulie 2012 23:27 (EEST)

Expresia „o invenție de NeaNita” un atac?! LOL! Se scrie aici, ce înseamnă un atac la persoană: Wikipedia:Fără atacuri personale#Exemple de atac la persoană; „o invenție de NeaNita” nu intră în nici o categorie! -- Slyther (discuție) 9 iulie 2012 00:08 (EEST)