Discuție Utilizator:Petreleon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Petreleon) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.


Sperăm să contribuiți cu plăcere la acest proiect! --Bourgediscuție 9 august 2009 19:16 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Nuvola apps edu languages.svg Bună ziua, Petreleon. Aveți mesaje noi la Wikipedia:Cafenea‎. 29 decembrie 2015 15:29 (EET)
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Mesaj}}.
În plus, v-am actualizat mesajul de bun venit și urmând trimiterile din el veți putea afla ce vă interesează. XXN, 29 decembrie 2015 15:29 (EET)

Veronica Micle[modificare sursă]

Aplicarea formatului {{PDVN}} se poate face numai concomitent cu justificarea sa pe pagina de discuții a articolului, cum vi s-a explicat la Cafenea. -- Victor Blacus (discuție) 24 februarie 2016 21:48 (EET)

Mulțumesc pentru explicații! Am terminat de argumentat.--Petreleon (discuție) 24 februarie 2016 21:55 (EET)
Vă sfătuiesc, sincer, să lăsați acest subiect până vă familiarizați, atât cu subiectul, cât și cu regulile de editare ale Wikipediei. Precum am promis, voi încerca să aduc referințele solicitate în articol. Cele bune, --Silenzio (discuție) 25 februarie 2016 00:10 (EET)
Mulțumesc pentru sfat. Însă am nevoie de explicații un pic mai clare. Sunt gata să cedez dacă voi avea explicațiile necesare. Călinescu a zis despre ea că este „antipatică” și „frivolă”. --Petreleon (discuție) 25 februarie 2016 00:28 (EET)

Categorisiri[modificare sursă]

Sunteți sigur că Pamflet se potrivește în Categorie:Genul liric? Vă recomand să luați o pauză și să verificați dacă toate categorisirile pe care le-ați făcut sunt corecte. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2016 22:22 (EET)

S-ar putea să fi greșit! Însă am copiat de pe Genul liric. NU știu dacă este așa.--Petreleon mesaj 14 martie 2016 22:26 (EET)
Dacă nu știți, nu vă băgați, că puteți strica. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2016 22:27 (EET)
Citez: „Pamfletul este o specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric.” Iar Satiră apare în multe pagini din Wikipedia ca aparținând genului liric. Pentru că „Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile și sentimentele autorului prin intermediul eului liric”, înțeleg că la pamflet și autorul își exprimă direct ideile, sentimentele(„ PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară în versuri sau în proză, cu caracter satiric, intr-un limbaj violent și agresiv. – Din fr. pamphlet.” citat de pe Dex Online). --Petreleon mesaj 14 martie 2016 22:53 (EET)
Într-adevăr, Pamfletul e încadrat în Genul liric (nu știam), deci aveți dreptate. -- Victor Blacus (discuție) 14 martie 2016 23:03 (EET)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Discuție:Spam. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! Nu se șterg discuțiile altor utilizatori! Vedeți și Wikipedia:Pagină de discuție, secțiunea Comportament neadecvat. Bătrânul (discuție) 29 martie 2016 12:57 (EEST)

„ Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Discuție:Spam. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului.” Există pagină de discuție a paginii de discuție? Suna a forum, a cercetare originală. Am descris clar de ce nu-mi plăcea. Nu înțeleg.
Vreau să știu: Până unde se poate întrece cu măsura pe cercetare originală? Unde pot reclama?--Petreleonmesaj 29 martie 2016 13:03 (EEST)
V-am scris mai sus: „Nu se șterg discuțiile altor utilizatori! Vedeți și Wikipedia:Pagină de discuție, secțiunea Comportament neadecvat”.
Detaliez, poate nu m-am făcut înțeles: în Wikipedia:Pagină de discuție, la secțiunea Comportament neadecvat, se spune „Nu modificați comentariile altor utilizatori fără permisiunea lor (cu excepția ștergerii materialelor interzise cum ar fi calomnia sau detalii personale). Aceași informație o puteți găsi și la Wikipedia:Vandalism, la secțiunea Modificare comentarii: „modificarea comentariului unui utilizator fără permisiunea acestuia sau schimbarea înțelesului mesajului (cu excepția ștergerii atacurilor la persoană sau detalii personale) este considerată vandalism”.
Discuțiile șterse de dvs. nu erau nici „calomnie”, nici „detalii personale”. Dacă însă ați avut permisiunea celor care au scris acolo, atunci da, puteați să ștergeți. Mă îndoiesc însă că Gutza (unul dintre cei cărora le-ați șters comentariul) v-a acordat această permisiune. --Bătrânul (discuție) 29 martie 2016 13:52 (EEST)
Mulțumesc! Atunci doar primul text. Detalii personale:„Primesc zilnic sute de spamuri. Am avut curiozitatea sa deschid unele dintre ele. Spre surprinderea mea am primit spamuri de la siteuri pe care nici nu le-am vizitat, si nici nu le-am lasat adresa de e-mail. Intrebare: de unde stiu unele site-uri adresa mea de e-mail daca nu le-am dat-o?”. Este frustrant mesajul. Într-adevăr, Gutza nu a scris detalii personale, așa cum a făcut primul participant la discuție care a confundat Wikipedia cu un forum. Dacă nu ștergere, cel puțin ascundere.--Petreleonmesaj 29 martie 2016 14:14 (EEST)
PS:Puteați să-mi dați avertizarea: Format:Au-vpd1. --Petreleonmesaj 29 martie 2016 17:18 (EEST)

Semnătură[modificare sursă]

Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul Insert-signature.png din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumim! Pafsanias (discuție) 30 martie 2016 01:01 (EEST)