Discuție Utilizator:I.timcu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie I.timcu) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 24 martie 2017 11:44 (EET)

Andrian Candu[modificare sursă]

Vă mulțumesc pentru interesul acordat articolului Andrian Candu. Vă semnalez câteva momente, pe care le-am corectat între timp:

  • nu obișnuim să punem legături externe în textul articolelor
  • textul trebuie să fie enciclopedic; detalii excesive preluate din bloguri și site-uri de senzație (ex. detaliile căsătoriei cu Zuzanna Stastna) nu trebuie să fie desfășurate aici. O propoziție-două despre statutul marital sunt suficiente
  • evitați înlăturarea informațiilor existente deja în articol: ați șters faptul că Candu este finul lui Plahotniuc, deși afirmația era referențiată.

Aș rămâne foarte recunoscător dacă ați încerca să aplicați aceste momente și la modificările din articolele în rusă și engleză. Încă o dată mulțumesc. //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 31 martie 2017 14:24 (EET)

@Gikü:

Vă mulțumesc pentru atenționare și recomandări.

În legătură cu viața personală a lui Andrian Candu, atunci când am scris textul, m-am inspirat din pagina de wikipedia a lui Barack Obama. Dacă o să citiți cu atenție, o să vedeți că în compartimentul vieții sale personale sunt introduse mici detalii despre relația sa cu Michelle, cum a început etc, pe care le-am folosit la rândul meu și nu am văzut nicio problemă în acest sens. Prin urmare, nu sunt de acord cu intervenția dumneavoastră și cu faptul că ați șters aceste detalii, mai cu seamă că informații despre viața sa personală în mass-media și internet sunt foarte puține. Mai mult, detaliile respective le-am introdus în compartimentul "viața personală", nu la carieră. Prin esență, eu înțeleg că aici pot fi folosite informații de acest gen.

De asemenea, nu am văzut pe nicio pagină a politicienilor să fie indicat cine e nașul lor. Mi se pare o informație de prisos și motivul că este referențiată nu mă convinge că această informație trebuie păstrată. Dacă e să urmăm gândirii dumneavoastră, atunci trebuie să includem și biserica la care a fost cununat, oficiul de stare civilă unde a fost înscris etc.

Și ultima reacție, referitor la legăturile externe. Dacă nu obișnuiți dumneavoastră, asta nu înseamnă că nu pot fi folosite. Dacă această opțiune a fost introdusă de creatorii wikipedia, sunt sigură că instrumentul poate fi folosit. Nu pot decât să regret că am muncit mult pentru a include legăturile externe și dumneavoastră cu atâta ușurință mi-ați desființat munca.

Să fim mai buni în ceea ce facem :) Mulțumesc.

--I.timcu (discuție) 31 martie 2017 15:55 (EEST)

Articolul Barack Obama este cu mult mai lung. Detaliile din viața personală au fost adăugate pentru ca secțiunea despre viața personală să fie echilibrat de lungă. Oricum, nu mă prea interesează: dacă informația este referențiată nu am nicio problemă s-o introduceți înapoi.
În rest, se pare că exprimați opinii personale. Despre nași se scrie, vedeți în articolul Vladimir Plahotniuc: Candu este enumerat ca fin al său. Iar legăturile externe nu pot fi folosite în textul articolului, conform îndrumării Wikipedia:Legături externe: vedeți chiar a doua frază: „În articole aceste legături sunt plasate într-o secțiune aparte, numită «Legături externe»”. Legăturile trebuie să trimită la articole Wikipedia, chiar dacă ele nu există, caz în care legăturile sunt roșii.
Și ca să vă convingeți că încerc și eu să fiu mai bun, semnează autorul articolului despre cel mai drăguț mamifer din lume Vidră de mare, //  Gikü  vorbe  fapte  vineri, 31 martie 2017 16:06 (EET)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Andrian Candu. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim! //  Gikü  vorbe  fapte  luni, 10 aprilie 2017 15:41 (EET)