Discuție Utilizator:Blogsurfer

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 14 ani de Victor Blacus în subiectul ■ Nu ştergeţi
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Blogsurfer) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! --Andrebot (discuţie) 8 mai 2009 04:08 (EEST)Răspunde

Revenire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceţi reveniri la versiuni anterioare fără a le discuta mai întâi! Această manieră de editare este considerată nerespectuoasă şi neproductivă. Dacă veţi continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia, conform regulii celor trei reveniri, potrivit căreia nimeni nu poate efectua mai mult de trei reveniri la un articol într-un interval de 24 de ore. Vă mulţumim! Sebimesaj 9 mai 2009 14:19 (EEST)Răspunde

Politica de notabilitate[modificare sursă]

Înţeleg că aţi citit politicile şi îndrumările Wikipedia. Cred, însă, că aţi pierdut din vedere un aspect esenţial: acela că notabilitatea trebuie demonstrată prin citarea de surselor de încredere care descriu subiectul în suficient detaliu.--Andreidiscuţie 9 mai 2009 14:48 (EEST)Răspunde

Bună ziua. Aţi şters de cîteva ori eticheta {{notabilitate}} din articolul Cosmin Andron, deşi notabilitatea subiectului încă nu a fost stabilită. Foarte concret, este nevoie să citaţi surse care vorbesc despre persoana şi realizările d-lui Cosmin Andron. Aceste surse trebuie să fie de încredere, să fie independente intelectual de subiect şi să ofere suficiente detalii pentru a alcătui articolul. Ca idee pentru pragul de notabilitate, profesorii universitari nu reprezintă subiecte notabile pentru Wikipedia decît dacă au realizări cu totul remarcabile, încît literatura de specialitate să vorbească despre ei; aceasta înseamnă că de fapt foarte puţini profesori universitari sînt notabili. Nu vorbim aici despre ce au scris profesorii respectivi, fiindcă prin natura profesiunii ei scriu mult, ci de ceea ce s-a scris despre ei.
La articolul Cosmin Andron trebuie dovedit prin citare de surse cel mai important aspect al subiectului, şi anume că d-l Andron este remarcabil în domeniul filozofiei. Faptul că are publicaţii în acest domeniu nu este suficient --- cam orice tînăr cadru universitar sau cercetător a publicat cel puţin cîteva articole, capitole de cărţi, a participat la conferinţe etc. ---, ci este nevoie ca activitatea sa în domeniul filozofiei să fi fost apreciată în mod deosebit de alţi specialişti. De exemplu: a primit premii din partea unor instituţii prestigioase? A publicat cărţi care se folosesc pe scară largă ca manuale în universităţi? Are alte contribuţii remarcabile la domeniu?
Vedeţi aşadar că Wikipedia şi-a impus standarde înalte pentru admisibilitatea subiectelor.
Observ că singurele contribuţii ale dumneavoastră la Wikipedia se limitează la acest articol. Dacă sînteţi chiar d-l Cosmin Andron atunci vă recomand să citiţi şi pagina Wikipedia:Articole autobiografice. — AdiJapan 9 mai 2009 18:42 (EEST)Răspunde
Notabilitatea este într-adevăr adesea o chestiune dificilă şi în cazurile aflate la limită (aşa cum pare să fie cazul d-lui Andron) necesită o analiză atentă. Tocmai de aceea este bine ca autorii articolelor să aducă suficiente probe de notabilitate încît să nu rămînă loc de interpretări.
Spuneţi că aţi obosit încercînd să aduceţi argumente. Dar exact aici este problema: articolul nu conţine argumente de notabilitate. În introducere se face afirmaţia că d-l Cosmin Andron este „profesor şi cercetător în domeniul filosofiei”, dar nu reiese de nicăieri că în această calitate a avut contribuţii de natură să-i asigure locul într-o enciclopedie. Sursele citate demonstrează într-adevăr că d-l Andron are o activitate în acest domeniu, însă nu rezultă caracterul remarcabil al activităţii sale.
Vă asigur că dorinţa noastră nu este să şterg pagina şi să dormim liniştiţi. Dimpotrivă, aş vrea ca pagina să fie păstrată, dar asta numai dacă criteriile de notabilitate sînt îndeplinite. Cred că înţeleg şi atitudinea dumneavoastră: Wikipedia, prin nivelul discutabil de calitate la care se află în prezent, nu dă impresia că ar face o selecţie riguroasă a subiectelor. De aceea foarte multă lume ajunge la concluzia că Wikipedia ar fi o simplă colecţie de informaţii şi deci că orice subiect poate fi inclus. Lucrurile stau altfel, după cum vedeţi.
Îmi pare rău că acest prim contact cu Wikipedia v-a fost neplăcut. Aveţi asigurarea mea că nu este o răutate din partea noastră. — AdiJapan 10 mai 2009 04:52 (EEST)Răspunde

■ Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi în mod nejustificat conţinutul paginilor de la Wikipedia, aşa cum aţi procedat la Discuţie Utilizator:Blogsurfer. O astfel de acţiune poate fi considerată vandalism.

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsaţi nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecţionaţi către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceţi la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiţi greşeli, vă rugăm să le corectaţi.

Pentru teste folosiţi cutia cu nisip. Informaţii despre cum puteţi contribui la Wikipedia găsiţi la pagina de bun venit. Vă mulţumim. -- Victor Blacus (discuţie) 16 iunie 2009 18:52 (EEST)Răspunde