Discuție Utilizator:Bci2

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Stylised atom with three Bohr model orbits and stylised nucleus.svg


Wikipedia:WikiProject Physics: Utilizator:Bci2 WikiProject Physics

Wikipedia:WikiProject Mathematics: Utilizator:Bci2 WP Math

Bci2 4 iulie 2009 20:08 (EEST)

v. Ghid pentru paginile Wikipedia de discuție[modificare sursă]

Format:Remarcă

„Cei care contribuie la Wikipedia vin din culturi și țări diferite și pot avea puncte de vedere foarte diferite. Tratarea celor din jur cu respect este fundamentală pentru colaborarea serioasă la construcția unei enciclopedii care se bazează la modul spiritual pe colegialitate și uniune de păreri (vezi conceptul de Wikipedia:WikiLove).”


Bun venit![modificare sursă]

Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta. În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Bci2) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Răspuns[modificare sursă]

[http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:WikiProject_Physics Wikipedia:WikiProject Physics] Bci2 (discuție) 12 martie 2009 01:47 (EET)

DesigurBci2 4 iulie 2009 20:00 (EEST)

Bci2 4 iulie 2009 20:06 (EEST) RE:...,,Bine ați venit la Wikipedia! Această pagină se adresează utilizatorilor noi care încă nu știu ce este Wikipedia și nu cunosc modul nostru de lucru. În cele ce urmează vor fi discutate pe scurt aspectele esențiale ale proiectului, cu trimiteri către alte pagini care prezintă chestiunile în detaliu.

Pe orice pagină de la Wikipedia, în colțul stânga-sus, vă stau la dispoziție legăturile Ajutor și Portalul comunității unde se găsesc numeroase pagini cu explicații. Dacă informațiile disponibile nu sunt suficiente, puteți să-i întrebați pe ceilalți utilizatori, fie în paginile lor de discuții, fie la Cafenea."

Permisiunile fișierului GeorgeEmilPalade.jpg[modificare sursă]

Vă mulțumim pentru că ați încărcat Fişier:GeorgeEmilPalade.jpg.

Dacă acest fișier este în întregime creat de dumneavoastră, dar l-ați publicat anterior în altă parte, vă rugăm să faceți una din următoarele;

 • adăugați o notă prin care permiteți reutilizarea fișierului sub GFDL sau sub o altă licență liberă pe site-ul unde l-ați publicat; sau
 • Trimiteți un e-mail de la o adresă asociată cu publicația originală la info-roAt sign.svgwikipedia.org, prin care declarați că materialul vă aparține și intenționați să-l publicați sub o licență liberă. Aveți un exemplu de astfel de mesaj aici. Vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa info-roAt sign.svgwikipedia.org.

Dacă considerați că acest fișier respectă criteriile privind utilizarea cinstită, folosiți o etichetă ca {{utilizare cinstită în|Articol}} sau una din etichetele de aici, și adăugați o explicaţie prin care justificați utilizarea imaginii în articolul în care doriți să o includeți. Vedeți Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini pentru lista completă de etichete pentru drepturile de autor pe care le puteți folosi.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, verificați că ați furnizat, pentru fiecare, dovezi că deținătorii drepturilor de autor au acceptat să-și publice lucrările sub lincența indicată. Aveți o listă cu fișierele încărcate de dumneavoastră la această legătură. ' Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumesc.  —Andreidiscuție 30 ianuarie 2010 22:06 (EET)

Răspuns la întrebările privind fișierul depus ca poză[modificare sursă]

Nota privind copyright-ul a fost acum adusă la zi. Poza a fost în domeniul public de peste 40 de ani, și că nu este subiectul unei restricții de copyright-- conform sursei indicate în fișierul pozei.

CITAT de Instrucțiuni: "Prin e-mail

Indiferent de tipul materialului și de publicația în care a apărut, puteți trimite prin e-mail la Wikipedia info-ro@wikipedia.org o declarație care să conțină elementele de mai jos.

  * Detalii prin care poate fi identificat precis materialul oferit: titlu, conținut, publicația în care a apărut, intervalul de pagini sau capitole, dacă oferta include și eventualele imagini sau numai textul etc. Pentru materialele disponibile pe internet, vă rugăm să precizați adresa sitului sau a paginii/paginilor respective.
  * O frază prin care declarați că sunteți titularul drepturilor de autor sau un reprezentant legal al acestuia și că eliberați materialul în domeniul public sau sub o licență liberă (precizați licența: GNU FDL, Creative Commons etc.).
  * Cum puteți fi contactat.
  * Dacă scrieți mesajul ca răspuns la o avertizare de pe una din paginile Wikipediei vă rugăm să precizați titlul acelei pagini sau adresa URL. Foarte adesea primim mesaje care nu conțin suficiente date pentru identificarea materialului în cauză.

E-mailul trebuie să fie trimis de la o adresă asociată în mod evident cu titularul drepturilor de autor. De exemplu, dacă materialul a fost publicat de situl http://www.exemplu.ro/ atunci e-mailul trebuie trimis de la o adresă de tipul webmaster@exemplu.ro.

Atenție, nu toate licențele libere sunt compatibile cu Wikipedia. În afară de domeniul public, care nu pune absolut nici o problemă, preferăm materialele eliberate sub licența GNU FDL. O parte din licențele de tip Creative Commons impun restricții care nu ne permit să folosim materialele eliberate sub aceste licențe. [modifică] Exemplu de declarație trimisă prin e-mail

Subsemnatul, Ion Popescu, titular al drepturilor de autor pentru reportajul „Unde a dus mutul iapa” apărut în revista Nicăieri și disponibil online la adresa http://www.exemplu.ro/mutul.html, declar că eliberez acest material, cu toate fotografiile incluse, sub licența GNU pentru documentație liberă. Pot fi contactat la adresa poștală Str. Mutului nr. 333, București, prin telefon la numărul 0123456789 sau prin e-mail la adresa Ion.Popescu@exemplu.ro. Acest mesaj răspunde avertizării date la articolul „Iapă” din Wikipedia. [modifică] Direct

În cazul materialelor disponibile pe internet este adesea mult mai comod pentru autori să declare licența sub care eliberează materialele printr-o notă plasată direct pe paginile în cauză. Se poate lua exemplul Wikipediei, unde pe toate paginile se afișează la subsol nota următoare: „Textul este disponibil sub licența GNU pentru documentație liberă.” Este de preferat ca textul licenței să se găsească local și să fie accesibil printr-o legătură hipertext."

„În domeniul public” înseamnă că s-a renunțat la drepturile de autor, nu că a fost publicată. —Andreidiscuție 2 februarie 2009 20:55 (EET)

Previzualizare[modificare sursă]

Am observat că obișnuiți să salvați în mod repetat, la intervale scurte de timp, pagina la care lucrați, deși ați făcut numai mici modificări. Dacă doriți să vedeți ce efect au modificările făcute este suficient să folosiți butonul de previzualizare (lîngă cel de salvare). În acest mod veți evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare și veți permite celorlalți utilizatori să urmărească mai ușor modificările. Mulțumesc! Sebimesaj 15 decembrie 2010 15:49 (EET)

Răspuns la Previzualizări[modificare sursă]

Mulțumesc pentru sugestie; câteodată previzualizarea nu merge--se suprapune cu o editare precedentă (?), sau nu are informație suficientă. În plus, sunt coduri care nu merg în mod surprinzător în mod consistent și deci rezultă într-o modificare neașteptată/neprevăzută și inexplicabilă, cum ar fi de exemplu adăugarea de „&nbsp" după numele unui fizician recunoscut cu premiu Nobel. De ce merge acest cod numai la unii și nu la toți cei care au primit un premiu Nobel--Știți cumva răspunsul-- care ar fi întradevăr de ajutor !?

Semnul ; trebuie să urmeze după &nbsp fără spațiu. -- Victor Blacus (discuție) 15 decembrie 2010 16:07 (EET)
Mulțumesc pentru ajutor.

Revenire[modificare sursă]

Vă rugăm să nu mai faceți reveniri la versiuni anterioare fără a le discuta mai întâi! Această manieră de editare este considerată nerespectuoasă și neproductivă. Dacă veți continua, vi se va ridica dreptul de a modifica paginile Wikipedia, conform regulii celor trei reveniri, potrivit căreia nimeni nu poate efectua mai mult de trei reveniri la un articol într-un interval de 24 de ore. Vă mulțumim! Sebimesaj 21 decembrie 2010 20:32 (EET)

Activitatea dumneavoastră[modificare sursă]

Nu o să ocolesc subiectul, o să fiu direct pentru că ați mâncat deja mult din timpul nostru, al comunității.

Wikipedia este o enciclopedie serioasă. Asta înseamnă atenție sporită și rigurozitate în toate aspectele activității unui editor. Din păcate, am sesizat cu ceva timp în urmă că activitatea dv. — aparent într-un scop nobil — nu reușește să se ridice la nivelul pe care Wikipedia îl cere de la utilizatorii săi, așa cum am precizat anterior. În plus, nu țineți cont de sfaturile și indicațiile altor utilizatori mult mai în temă și experimentați decât dumneavoastră, chiar dacă ați fost abordat cu calm și bunăvoință. Discutând recent cu unul dintre colegii mei, căruia i-am atras atenția în legătură cu dv., am aflat aceeași părere în ce vă privește.

Astfel, pentru binele enciclopediei, vă cer să încetați orice activitate atâta timp cât ea nu este conformă cu principiile și regulile interne ale acestui site sau dacă ați fost atenționat de către altcineva despre modificările dv., în orice fel. În caz contrar, în contextul WP:IAR îmi rezerv dreptul de a vă bloca pe termen neprecizat până la o soluție din partea comunității. Vă mulțumesc pentru înțelegere.Sebimesaj 21 decembrie 2010 20:59 (EET)

Am mari dubii că s-a schimbat ceva în acest sens: iată numai un exemplu: Întoarce și celălalt obraz (ceea ce include și evitarea unui potențial război de editare) în pagina de Discuție:PlanetaFizicii--Terraflorin (discuție) 24 mai 2012 10:16 (EEST)

Discuții noi Utilizator:Bci2[modificare sursă]

Conexiuni externe[modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Bci2

Discuții în 2011[modificare sursă]

 • A devenit necesară adăugarea unei pagini cu discuții noi, cele vechi de un an sau doi ar trebui trimise la arhivă.
 • Citate utile din „Politca Wikipediei” pentru pagina de Discuții a oricărui utilizator al Wikipediei:

Nu atacați și nu jigniți contribuitorii Wikipedia nicăieri pe acest sit. Faceți comentarii pe baza conținutului, nu a contribuitorului. Atacurile la persoană nu ajută niciodată la demonstrarea unui punct de vedere; din contră, ele fac rău Wikipediei și îngreunează activitatea utilizatorilor de a crea o enciclopedie de calitate.”

„'Nu există nicio scuză pentru atacuri la persoană la adresa altor contribuitori.
Nu procedați astfel sub niciun motiv.
”'

Previzualizare[modificare sursă]

Info-pictogram.png Am observat la pagina Nicolae Popescu (matematician) că obișnuiți să salvați în mod repetat, la intervale scurte de timp, pagina la care lucrați, deși ați făcut numai mici modificări. Dacă doriți să vedeți ce efect au modificările făcute este suficient să folosiți butonul de previzualizare (lîngă cel de salvare). În acest mod veți evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare și veți permite celorlalți utilizatori să urmărească mai ușor modificările. Mulțumesc! --Bătrânul (discuție) 13 martie 2012 14:40 (EET)

Răspunsul la sugestia dvs.[modificare sursă]

Desigur, mulțumesc pentru sugestie. Sunt însă mai multe corecturi specifice cerute de cititori, la care nu se poate aplica butonul cu pricina. Se pare că cineva urmărește foarte atent acest site și adăugirile noi care au fost toate justificate, iar nu toate sunt ,,mici" modifcări cum ați scris dvs. în comentariul de mai sus. Erori majore au fost corectate și documentate-- speram și sper că o să apreciați acest efort al meu-- cum ar fi de exemplu depunerea fotografiei acestui matematician român renumit în toată Lumea. O altă problemă este legată de folosirea de diacritice care nu-i exact perfectă pe calculator, iar absența diacriticilor nu este acceptată oficial pe acest site.

Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina PlanetaFizicii de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

 • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
 • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
  Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim. Probleme nerezolvate: legăturile interlinguale nu duc nicăieri (doar în engleză); categoriile sunt fanteziste, nu corespund conținutului; lipsesc referințe la surse de încredere. Victor Blacus (discuție) 23 mai 2012 21:06 (EEST)

Răspuns[modificare sursă]

Forma de întreținere nu a fost eliminată cum ziceți dvs., ci problemele rezolvate din această formă au fost eliminate conform indicațiilor și regulilor. Aceste probleme rezolvate sunt: categoriile adăugate precum și legăturile linguale acum modificate corespund cerințelor. Deci, aceste cerințe din formalurl dvs. trebuie eliminate acum. Cu mulțumiri, ””””. Categoriile corespund realității conținutului pe site, pe care aparent dvs nu ați vizitat-o , sau nu ați citit conținutul. Aveți legăturile necesare pentru a citi conținutul.

Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile de pe Wikipedia, cum ați făcut la pagina PlanetaFizicii, fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează, și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, și etichetele au fost restaurate. Mulțumesc. E nevoie de surse de încredere. Victor Blacus (discuție) 23 mai 2012 22:01 (EEST)

Vă rog să observați că mai toate problemele ridicate de dvs. au fost rezolvate, precum se vede clar din textul revizuit postat. Deasemenea nu ați răspuns la postarea mea precedentă, iar formularul dvs. de întreținere nu a fost șters cum susțineți în mod incorect, ci a fost numai redus doar la ceeace dvs. insistați să argumentați.[modificare sursă]

 • Deasemenea mi-ați întrerupt/interceptat răspunsul pe propria mea pagină de discuție!

A doua revenire[modificare sursă]

Stop hand.svg

Sunteți pe cale să încălcați regula celor trei reveniri. Vă rog să încetați, altfel vi se va bloca accesul la modificarea paginilor. -- Victor Blacus (discuție) 23 mai 2012 22:02 (EEST)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Bci2. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Victor Blacus.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.


Wikipedia:Wikiquette[modificare sursă]

Cei care contribuie la Wikipedia vin din culturi și țări diferite și pot avea puncte de vedere foarte diferite. Tratarea celor din jur cu respect este fundamentală pentru colaborarea serioasă la construcția unei enciclopedii care se bazează la modul spiritual pe colegialitate și uniune de păreri (vezi conceptul de Wikipedia:WikiLove).”--Bci2 24 mai 2012 10:31 (EEST)

■ Nu ștergeți[modificare sursă]

Information.svg Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Discuție Utilizator:Bci2. Când ștergeți text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. De asemenea:

 • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsați nemodificată.
 • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirecționați către pagina potrivită.
 • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceți la ultima versiune valabilă.
 • Dacă găsiți greșeli, vă rugăm să le corectați.

Pentru teste, folosiți cutia cu nisip. Informații despre cum puteți contribui la Wikipedia găsiți la pagina de bun venit. Vă mulțumim. Mă refer la ștergerea prin modificarea: http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Discu%C8%9Bie_Utilizator:Bci2&curid=399811&diff=6433201&oldid=6433195 Terraflorin (discuție) 24 mai 2012 10:21 (EEST)

V-am explicat deja că nu găsesc acceptabil modul și tonul dvs. de adresare, deci vă rog să nu mai postați astfel de mesaje în pagina mea de Discuții. Deci, reacția mea este cât se poate de firească și de justificată atâta vreme cât nu ați respectat aici, în pagina mea de Discuții--modul politicos de adresare așa cum v-am solicitat deja de câteva ori -- Vedeți și secțiunea mea precedentă în care v-am exprimat clar această cerință de a respecta pagina mea de Discuții Bci2 24 mai 2012 10:24 (EEST)

Semnătura corectă[modificare sursă]

Semnatura.png

Bună ziua, vă mulțumim pentru contribuțiile dumneavoastră, dar nu ați citit cu atenție mesajul de bun venit. La sfârșitul mesajelor trebuie să vă semnați tastând 4 tilde: ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Totodată vă reamintim ca în articole nu se pune semnătura. --Terraflorin (discuție) 24 mai 2012 13:15 (EEST)

Mesajele sunt semnate, deci un nou mesaj al dvs. fără bază! Rezultatul este acelasși prin ambele methode--Bci2 24 mai 2012 17:38 (EEST)--Bci2 24 mai 2012 17:39 (EEST)
Vă repet că văd că cineva pricepe mai greu: este o regulă de bun simț stabilită de comunitate ca la sfârșitul mesajelor trebuie să ne semnăm tastând cele 4 tilde: ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion”. (Repet, devine un obicei plictisitor să tot repet: încă n-am văzut explicația despre ce căutau toate acele texte inoportune în pagina de discuții a articolului PlanetaFizica) --Terraflorin (discuție) 24 mai 2012 18:32 (EEST)

Re:Sugestii utile[modificare sursă]

Salut. Sunt de acord că pe PlanetPhysics sunt articole bune de Fizică cuantică dar acestea pot fi preluate la fel cum pot fi preluate și de pe en.wiki: aceeași muncă, diferența este de conținut: la en.wiki deja acesta a fost aprobat de mai mulți utilizatori pe baza regulilor stabilite de comunitate.--Terraflorin (discuție) 25 mai 2012 06:23 (EEST)

Salut din nou. Ce părere aveți despre Wikipedia:Vrăjitor pentru a crea articole/Notabilitate sit web, mai ales despre cele două criterii pentru ca un sit web să fie inclus pe Wikipedia. Note: 1) Nu eu le-am inventat. 2) despre păstrarea (fără convingere a) articolului deja mi-am exprimat părerea la Wikipedia:Pagini de șters/PlanetPhysics)--Terraflorin (discuție) 30 mai 2012 11:33 (EEST)
Nici măcar nu am nevoie de notabilitate pe Wikipedia, sau pe Web în general. Poate că dvs. aveți ? Numărul meu de articole pe Wikipedia este destul de mic, dar am încercat să îmbunătățesc destul de multe articole. Nu-i clar dacă eforturile mele de îmbunătățiri au fost suficient apreciate sau dacă au meritat timpul depus. Mai mult, n-aveți de ce să vă faceți griji pentru că nu suntem deloc la concurență.--Bci2 30 mai 2012 11:44 (EEST)
Este vorba de notabilitatea unui articol! Vă rog să [re]citiți Wikipedia:Notabilitate --Terraflorin (discuție) 30 mai 2012 11:48 (EEST)
Concluzie și punct: Articolul PlanetPhysics este notabil (la limită) și trebuie eliminat doar conținutul său neenciclopedic, dar dumneavoastră nu ați citit toate politicile și recomandările oficiale Wikipedia. Al. dvs. colaborator, --Terraflorin (discuție) 30 mai 2012 11:54 (EEST)
Ați putea observa, ca de exemplu, că o universitate renumită din SUA-- Caltech-- are pe lista citată în articolul meu, situl de PlanetPhysics.org ca sursă de informații pentru studenții și profesorii de la Caltech--vedeți sursele secundare noi citate acum în text, exact cum apare la biblioteca de la Caltech pe internet. Mai mult, conținutul de colaborări și cercetare de fizică la PlanetPhysics.ors pare să aibă mai mare valoare, cred eu, decât articolele de enciclopedie de fizică și matematică care nu-s la fel de bine organizate încă a;a cum ar fi, de exemplu, într-o carte. Oricum se zice că „frumusețea este în ochiul privitorului”. Iar un proverb românesc mai vechi- 'a propos de critica mea de aici a oricărei enciclopedii de fizică-- zicea că ,,vede paiul din ochiul altuia și nu vede parul din ochiul propriu!" --Bci2 30 mai 2012 11:50 (EEST)