Discuție Utilizator:Bardeanu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 7 ani de Turbojet în subiectul Pagina Nicolae Bârdeanu
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Bardeanu) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 27 iulie 2015 16:02 (EEST)

Propunere pentru ștergere a paginii Nicolae Bârdeanu[modificare sursă]

Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Nicolae Bârdeanu creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.

Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Nicolae Bârdeanu până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي‎1 decembrie 2016 16:14 (EET)Răspunde

Cererile de recuperare se fac la Wikipedia:Pagini de recuperat. Trebuie însă să aduceți dovezi asupra notabilității bunicului dvs. (opere care îi descriu viața, activitatea etc.)--Strainu (دسستي‎12 ianuarie 2017 13:55 (EET)Răspunde

Pagina Nicolae Bârdeanu[modificare sursă]

Bună ziua,
Am primit solicitatea dv. de a scrie pagina din titlul acestei secțiuni. Din notificarea de mai sus și din discuția privind ștergerea deduc că articolul a fost șters deoarece în el nu apăreau sursele care vorbeau despre subiectul articolului.
Chestiunea nu se rezolvă contra cost. Nu scrierea articolului este o problemă, ci faptul că Wikipedia nu primește decât informații provenite din surse de încredere independente de subiect. Pentru a scrie sau a reactiva articolul (în fond orice articol de pe Wikipedia) trebuie să adunați întâi suficiente materiale bibliografice despre ce au scris alții despre el personal ca persoană. Fără ele nu sunt șanse. --Turbojet 12 ianuarie 2017 15:03 (EET)Răspunde

Buna ziua,

multumesc pt raspuns. Toate cartile scrise de el se pot gasi la o simpla cautare pe google, le am chiar si in format fizic in mai multe exemplare, cat si detalii despre el se pot gasi pe diferite site-uri, ca de ex: http://basarab.ro/colectia-muzeala/ (printre altele a fost profesor si a predat si la colegiul Matei Basarab...) In ceea ce priveste ce au spus altii despre scriitorul Nicolae Bârdeanu, un exemplu ar putea fi: https://books.google.ro/books?id=A9OICwAAQBAJ&pg=PA29&lpg=PA29&dq=Nicolae+B%C3%A2rdeanu&source=bl&ots=ssytk8XBh_&sig=WX96J80RCoO4u2aQdFYDSUoQ8gg&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwilnZL_gN3RAhVjLcAKHQ4cAiQQ6AEILzAE#v=onepage&q=Nicolae%20B%C3%A2rdeanu&f=false

un alt link unde sunt date referitoare la el este: http://www.navy.ro/media/revista_mr/numere/rmr163.pdf

multumesc,

Bună ziua,
Notabilitatea” pe Wikipedia nu se stabilește în funcție de ce a făcut persoana (aici faptul că a scris mai multe cărți), ci în funcție de faptul că alții au scris despre el personal, ca om, căci articolele despre persoane sunt (sau ar trebui să fie) biografii. În legăturile menționate mai sus Bârdeanu este citat ca autor, nu i se prezintă biografia. Deci, până în acest moment nu ați prezentat nicio sursă independentă care vorbește despre el. Această lipsă de vizibilitate este de fapt „notabilitatea” invocată la ștergere. Nu știu cum s-ar putea rezolva dacă nu apar sursele cerute. --Turbojet 25 ianuarie 2017 12:57 (EET)Răspunde

Bună ziua,

tocmai in ideea de a și rămâne ceva in urmă vreau să și scriu acest articol despre el pe wikipedia. Persoana despre care am scris articolul(bunicul meu), a decedat in 1994, moment in care internetul și mediul online erau foarte puțin catre deloc dezvoltate(probabil de aceea este și greu sau chiar imposibil de găsit o biografie online despre el). Dovada faptului că nu aberez, este că se pot găsi totuși câteva link-uri referitoare la el. Nu știu cum s-ar putea rezolva problema...Eu ca și urmaș direct al lui, aș vrea totuși să rămană măcar câteva rânduri despre el și realizările lui(realizări chiar notabile)in mediul online...Nu văd cum aș putea să rezolv aceasta problema, poate că este necesar să trimit acte doveditoare(certificat naștere, deces, diplome etc)? Sunt o sumedenie de articole despre toate aberațiile pe wikipedia(știu o să-mi răspundeți ca, cu asta vă ocupați, să le urmăriți, și că urmează să fie șterse...) și un articol/scurta biografie despre un om care chiar merită asta, nu poate rămâne publicat...Probabil că anumite persoane gen: Gigi și Giovani Becali fac mai multa cinste poporului nostru decât o persoana care a lăsat ceva in urmă...

multumesc, Adrian-Bogdan Bârdeanu

Bună ziua,
Din păcate tocmai această motivație nu funcționează pe Wikipedia. Formularea este „Wikipedia nu promovează”. Subiectul (persoana) trebuie să fi fost promovată în prealabil în alte surse, fără intervenția cuiva interesat expres (chipurile muzicienii sunt promovați de surse independente, nu de impresarii lor). Tehnic, ar trebui să faceți să apară prin presă articole despre el personal, însă și așa ar fi discuții, că sunt articole „la comandă”. Dacă aveți noroc, poate cineva îl va cuprinde în vreo monografie, altfel nu sunt șanse. Iar în ce privește aberațiile de pe Wikipedia, de obicei ele apar deoarece presa le „iubește” (fac rating). Iar dacă nu, trebuie șterse. --Turbojet 26 ianuarie 2017 17:28 (EET)Răspunde

Gestionarea conflictelor de interese[modificare sursă]

Information icon Bună ziua, Bardeanu. Contribuțiile dumneavoastră la Wikipedia sunt binevenite, dar dacă sunteți asociat cu oamenii sau cu organizațiile despre care ați scris la Wikipedia, s-ar putea să aveți un conflict de interese.

Toți redactorii de la toate edițiile Wikipediei sunt obligați să respecte politica de neutralitate a proiectului. Subiectul unui articol și persoanele foarte apropiate acestuia au adesea o viziune distorsionată asupra lui, care poate să-i determine să efectueze modificări care de regulă laudă excesiv subiectul, sau uneori îl critică excesiv. Persoanelor strâns asociate subiectului unui articol nu le este interzis să editeze pe acel subiect, dar trebuie să aibă o grijă deosebită să se asigure că editările lor sunt verificabile în surse de încredere și să scrie cât mai neutru posibil.

Dacă sunteți prea apropiat de un subiect, puteți reduce riscul de probleme în câteva moduri:

  • Evitați sau aveți mare grijă atunci când editați sau creați articole despre dumneavoastră, despre organizația dumneavoastră sau despre concurenții ei, precum și despre proiecte și produse pe care le implică.
  • Evitați să puneți legături interne către articolul de Wikipedia sau externe către website-ul dumneavoastră sau al organizației dumneavoastră în alte articole (vedeți Wikipedia:Spam).
  • Aveți mare grijă să nu încălcați politicile de conținut ale Wikipediei.

Vă rugăm să vă familiarizați cu politicile și îndrumările relevante de conținut, în special cu cele referitoare la neutralitate, verificabilitatea informațiilor, și autobiografii. Aveți grijă și de faptul că termenii de utilizare impun dezvăluirea angajatorului, clientului, și afilierii în raport cu orice contribuție în schimbul căreia sunteți sau vă așteptați să fiți remunerat. Mulțumim. --Pafsanias (discuție) 26 ianuarie 2017 16:38 (EET)Răspunde