Discuție:Mircea Badea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Dumneavoastră nu aveți în altă parte unde să vă jucați ? Ați epuizat alte jocuri? Ce relevanță au afirmațiile acestea ale domnului Badea ? Elerium | Mesaje către Elerium. 25 noiembrie 2006 19:58 (EET).

Propun ștergerea secțiunii controverse deoarece are un conținut neenciclopedic, chiar banal. Nu cred că supărarea unui individ pe alt individ care are un blog, merită menționată într-o enciclopedie! Aștept și alte opinii. -- Pixi discuție 26 noiembrie 2006 19:48 (EET)
Probabil secțiunea ar trebui mutată la articolul blogosferă și aici să rămână doar o scurtă mențiune. Este totuși un eveniment notabil, reprezentând o critică a mediei online de către o personalitate din mediul televizat. La urma urmei, a fost menționat atât în presă cât și la televizor și în mediul online.--Țăranul intelectual 26 noiembrie 2006 20:09 (EET)
eu cred ca ar trebui pastrata.--Tukulti Apil Esharra 30 noiembrie 2006 10:30 (EET)

Auto-referințe, stil[modificare sursă]

Articolul de față face referire la un blogger numit Zoso, dar trimite cititorul la pagina unui utilizator Wikipedia cu același nume. E aceeași persoană? Și chiar dacă e, care este legătura? Controversa se referă la bloggerul Zoso, nu la wikipedistul Zoso.

De asemenea articolul vorbește despre... el însuși. Vă reamintesc că articolele noastre nu pot face referire la Wikipedia, la contribuitorii ei, la cititorii ei etc. cu excepția cazului cînd subiectul discutat chiar are legătură cu acest sit. Motivul este simplu: articolele din Wikipedia sînt copiate și integrate în alte enciclopedii online și offline, care nu au nici o legătură cu noi. Cineva care citește sintagma „acest articol a devenit ținta ironiilor” pe alt sit (de exemplu Answers.com) nu înțelege care e legătura dintre Mircea Badea și Answers.com. De fapt nu este clar nici măcar care este legătura dintre Mircea Badea și Wikipedia. Secțiunea respectivă trebuie rescrisă de la cap la coadă.

De fapt întregul articol este scris cam în bătaie de joc: „cuplu foarte amuzant (doar pe micul ecran)”, „Mircea apare pe sticlă”, „sfârșește prost, cu un protest mut”, „cea mai cunoscută relație amoroasă”, precum și secțiunea „Trivia” (cuvînt de altfel inexistent în românește). Mai mult, o serie întreagă de afirmații sînt incluse în articol fără bibliografie; cînd e vorba de biografii ale unor persoane în viață trebuie să fim atenți la fiecare afirmație susceptibilă de a genera discuții (vezi sus). Cred că nu mă aventurez prea mult considerînd că autorii articolului de față fie sînt niște glumeți, fie încearcă să discrediteze Wikipedia. — AdiJapan  30 noiembrie 2006 17:32 (EET)

Problema e că acest individ Zoso, unul din protagoniștii controversei, a editat articolul, mai precis a adăugat acele elemente biografice pe care le-ați menționat, precum și afirmația din secțiunea trivia. Mie, cel puțin, mi se pare că acest Zoso încearcă să-l pună într-o lumină nefavorabilă pe domnul Badea, cu care este în conflict.--Țăranul intelectual 30 noiembrie 2006 19:37 (EET)
Am rescris într-o oarecare măsură articolul, adăugînd ce era nevoie și ștergînd ce era în plus (chestii care erau împotriva politicii de verificabilitate și cercetare originală). Ar mai fi două lucruri de stabilit: ce facem cu controversa și cu faptul divers? Problema este în ce măsură aceste secțiuni conțin informații enciclopedice, care merită să stea în biografia lui Mircea Badea. Controversa, deși este documentată, mi se pare prea puțin relevantă. Ce se întîmplă prin bloguri și pe forumuri este în majoritatea covîrșitoare a cazurilor cu totul nesemnificativ pentru noi. Faptul că Mircea Badea a ajuns să vorbească despre asta pe post este oarecum relevant, dar nu cred că a venit momentul să scriem la Wikipedia despre toate subiectele pe care le abordează Mircea Badea. Faptul divers despre șpagatul de două scaune mi se pare total lipsit de importanță. Văd că Pixi este de acord cu mine, dar mai aștept și alte opinii. — AdiJapan  1 decembrie 2006 03:44 (EET)
Adi, reformulările realizate de tine sunt foarte bune (ca de obicei, aș putea spune) și cred că articolul a ajuns la o formă acceptabilă. În privința controversei, aș zice să o păstrăm, pentru că este o informație relevantă despre mediile de informare on-line versus cele clasice, prin intermediul căreia sunt atinse (tangențial) două aspecte importante în ambele medii: autenticitatea informațiilor și respectarea drepturilor de autor. În privința faptului divers, aș zice să-l păstrăm și pe acesta, deoarece e "cel mai important fapt divers" despre Mircea Badea. În unele dintre aricolele care se referă la el, acest fapt este menționat ca definitoriu ([1], [2]). Răzvan Socol mesaj 1 decembrie 2006 08:14 (EET)

Ilie Moromete, nu stiu cine esti si nu ma obosesc sa aflu, dar cu siguranta anumite probleme personale ies la iveala. Ce am scris in biografie e probabil cel mai cinstit lucru pe care un individ injurat de "domnul Badea", cum cu adoratie il numesti, il putea face. Sunt sigur ca ai motivele tale pentru care contribui aici, cum si eu le am pe ale mele. Eu propun sa lasi acasa frustrarile si adoratiile si sa incerci sa fii obiectiv.

Cat priveste șpagatul, eu cred ca e o etapa a evolutiei televiziunii si ar trebui mentionata. --Zoso 05 decembrie 2006 09:07 (EET)

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 23:52 (EET)

In Gura Presei[modificare sursă]

Umor[modificare sursă]

Mi se pare o parere personala urmatoarea fraza "Mircea Badea realizează pe postul Antena 3 o emisiune de 50 de minute, În gura presei, unde comenteaza evenimentele din presa cotidiană și știri despre politicieni, oameni de afaceri, artiști, sportivi, jurnaliști, într-un mod direct, dar amuzant."

Cred ca ar trebuii inlaturat "intr-un mod direct, dar amuzant." cu ceva ce nu exprima o opinie a unei probabile minoriatati. (a unei majoritați StanCostin (discuție))

Nu toti oamenii considera ca Mircea Badea este amuzant !

Unii considera chiar ca umorul sau este unul de foarte proasta calitate.

Sugestia mea: ...", intr-un mod direct. Umorul sau consta in exprimarea opiniei proprii intr-un mod deseori ironic sau exagerat. " In asta consta defapt umorul sau. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Weasel or (discuție • contribuții).

Am scos „amuzant” și am introdus „agresiv”, conform surselor indicate în paragraful respectiv. Dacă există și surse care îi apreciază umorul, scriem și asta. — AdiJapan 6 ianuarie 2009 07:31 (EET)

Aeromodelism[modificare sursă]

In emisiunea din data de 24/25 noiembrie 2010 a efectuat o demonstratie de aeromodelism.--79.119.213.148 (discuție) 25 noiembrie 2010 15:08 (EET)

link youtube

Aprecieri despre Wikipedia[modificare sursă]

In emisiunea din data de 9 iunie 2011 a reafirmat o parere negativa despre Wikipedia ca fiind o frectie. Acest fapt ar putea fi inclus ca sectiune noua in articol.--92.80.107.151 (discuție) 12 iunie 2011 09:24 (EEST)

Critic al lui Traian Băsescu[modificare sursă]

Este un fapt verificabil (prin emisiunea pe care o realizeaza) ca subiectul articolului este critic cu Traian Basescu, deci cine revine asupra acestei informatii in articol face reveniri abuzive. --79.119.212.50 (discuție) 9 noiembrie 2010 22:53 (EET)

Am modificat asta.Mircea Badea e in general un critic al puterii,oricare ar fi ea.El a criticat atat PSD-ul cat se afla la putere pana in 2004 cat si PDL-ul cand a ajuns la putere nu numai Traian Basescu.Vezi replicile sale despre Boc, Udrea etc. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.119.213.148 (discuție • contribuții).
Ce va face acest ciutac al presei cand nu va mai putea sa-si infiga coltii in turul pantalonilor prezidentiali? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 109.102.190.20 (discuție • contribuții).
un băsist :D StanCostin (discuție)

VIata personala[modificare sursă]

Nu vad relevanta din punct de vede biografic a afirmației: "* Într-o ediție a emisiunii Dimineața devreme difuzată pe Antena 1, Mircea Badea și-a demonstrat calitățile acrobatice în direct, făcând șpagatul pe două scaune.", as dori sa o elimin, pareri? Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Velaurius (discuție • contribuții). 17 octombrie 2013 15:10‎

De acord. —  Ark25  (discuție) 23 aprilie 2014 08:07 (EEST)

Debut la 16 ani?[modificare sursă]

Mircea Badea a debutat la Radio Total la 16 ani? Imediat după ce a absolvit Facultatea de Cibernetică? Sigur nu este o greșeală? Culmea, înainte de Radio Total a fost bodyguard pentru două săptămâni. Ce tare este bătăușul ăsta de plastilină... SenatorulX (discuție) 28 iunie 2015 23:38 (EEST)

Ba da, era clar o greseala, postul de radio Total fiind infiintat 3 ani mai tarziu; am corectat asadar: https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Mircea_Badea&type=revision&diff=10405388&oldid=10182721 --Vlad|-> 24 februarie 2016 12:48 (EET)