Darth Maul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Darth Maul
Dark Maul (body painting).jpg
Apariții
Creat deGeorge Lucas  Modificați la Wikidata
Jucat deRay Park[*]
Peter Serafinowicz[*]
Sam Witwer[*]
Gregg Berger  Modificați la Wikidata
SerialRăzboiul stelelor - Episodul I: Amenințarea fantomei
Star Wars Rebels
Războiul stelelor: Războiul clonelor (serial din 2008)
Star Wars Battlefront II[*]
Solo: O Poveste Star Wars
Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (video game)[*]
Star Wars: Battlefront II (2005 video game)[*]
Star Wars Episode I: The Phantom Menace[*]  Modificați la Wikidata
Profil
Sexulbărbat[*]  Modificați la Wikidata
Ocupațieucigaș[*]  Modificați la Wikidata
Univers fictivStar Wars universe[*]  Modificați la Wikidata
Relații
Darth Maul

Darth Maul este un personaj negativ fictiv din universul Războiul stelelor ce este interpretat de Ray Park. Un puternic Lord Sith și un excepțional războinic Zabrak, el este ucenicul temutului Darth Sidious și adversarul lui Obi-Wan Kenobi.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Darth Maul este un Zabrak originar de pe planeta Iridonia. Este luat de către Lordul Sith Darth Sidious de la o vârstă mică de pe planeta natală Iridonia și instruit în artele Părții Întunecate ca un ucenic Sith. În decursul anilor săi de antrenament, Darth Maul și-a gravat pe corp simboluri Sith în culorile roșu. În timpul Invaziei de pe Naboo de către Federația Comerțului, el este trimis de către Sidious pentru a o opri pe Regina Amidala de la a-și elibera poporul. Angajandu-și adversarii în luptă cu sabia sa laser dublă, Darth Maul îl omoară pe Maestrul Jedi Qui-Gon Jinn, dar este învins de Padawanul acestuia, tânărul Obi-Wan Kenobi.

Mai târziu este dezvăluită supraviețuirea lui Darth Maul, care este descoperit de fratele său, Savage Opress. Doritor de răzbunare atât împotriva Cavalerului Jedi Obi-Wan Kenobi pentru înfrângerea sa de pe Naboo cât și împotriva maestrului său, Darth Sidious, pentru abandonarea sa. Prin alianțe cu marii interlopi și mișcarea Mandaloriană teroristă Death Watch, Maul creează un imperiu criminal numit Colectivul Umbrei și o ucide pe Ducesa Satine Kryze, iubirea lui Kenobi. La scurt timp după, Sidious îl confruntă pe fostul său ucenic și înfrânge. Darth Maul scapă din ghearele Lordului Sith și se ascunde până după sfârșitul Războiului Clonelor.

În era Imperiului Galactic, Darth Maul reîntregește rămășițele Colectivului Umbrei sub forma Răsăritului Sângeriu, unul dintre marile sindicate ale crimei ale galaxiei. Încă dorind să se răzbune pe Kenobi, războinicul Sith călătorește pe Tatooine, unde inițiază un duel cu bătrânul Maestrul Jedi, în urma căruia Maul este ucis.

Apariții[modificare | modificare sursă]

El apare în filmul Războiul stelelor - Episodul I: Amenințarea fantomei ca antagonist secundar, angajându-i în luptă pe eroii filmului. maestrul. Apare și în cartea Vânătorul din umbră. El apare și atât în seria animată Războiul Clonelor, unde caută să se răzbune pe Kenobi și Sidious, cât și în Rebelii și Solo: O poveste Star Wars.