Conjunctura este apanajul regilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Star Trek: Discovery
„Context Is for Kings”
Nr. episoduluiSezonul 1
Episodul 3
Scenarist
(poveste)
  • Gretchen J. Berg
  • Aaron Harberts
  • Craig Sweeny
(scenariu)
RegizorAkiva Goldsman
Producător
  • Gretchen J. Berg
  • Aaron Harberts
Cod producție103
Data difuzării  (2017-10-01)
Durata48 min.  Modificați la Wikidata
Raport de aspect2:1[*][[2:1 (width (2) to height (1) aspect ratio - Universal film format)|​]]  Modificați la Wikidata
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
Battle at the Binary StarsThe Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry
Lista episoadelor din Star Trek: Discovery

Context Is for Kings” este al treilea episod al serialului TV științifico-fantastic Star Trek: Discovery care are loc în anul 2256.[1] A avut premiera pe CBS la 1 octombrie 2017. Este regizat de Akiva Goldsman.[2] Este scris de Gretchen J. Berg, Aaron Harberts și Craig Sweeny, după o poveste de Bryan Fuller, Berg și Harberts. Acest episod marchează prima apariție a navei spațiale USS Discovery și prima apariție a actorilor principali Jason Isaacs, Anthony Rapp și Mary Wiseman..

Potrivit scenaristului și producătorului Aaron Harberts, episoadele precedente "The Vulcan Hello" și "Battle at the Binary Stars" au format un fel de "prolog" , în timp ce acest episod ar fi cel "pilot".[3]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

La șase luni de la aflarea sentinței sale, Burnham se află într-o navetă de transfer către o închisoare dintr-o mină de dilitiu de pe Tellun. Din cauza unei specii spațiale denumită GS54 care consumă electricitatea navetei, este teleportată de urgență pentru a fi salvată la bordul navei USS Discovery. După ce petrece câteva zile pe navă, Burnham primește ordin de la căpitanul navei, misteriosul Gabriel Lorca, de a asista la o misiune științifică. Burnham îl aude pe locotenentul Paul Stamets, un astro-micolog care conduce misiunea, discutând despre un viitor experiment cu un coleg servind pe o altă navă spațială. Lorca, curând, este informat despre un incident care a avut loc pe nava soră USS Glenn⁠(en)[traduceți] și care a ucis întregul echipaj. Stamets conduce o echipă la bordul acestei nave pentru a investiga și descoperă întregul echipaj mort și deformat, precum și un grup de klingonieni uciși de o creatură necunoscută. Lorca îi cere mai târziu lui Burnham să lucreze pentru el, în ciuda sentinței sale, explicându-i că a deviat naveta pentru ca ea să ajungă pe nava acestuia, totul pentru ca Burnham să ajute la dezvoltarea unui nou mod de a zbura, lucru care va duce pentru început la câștigarea războiului cu klingonienii. De asemenea, în mod secret, creatura monstruoasă de pe Glenn a fost transportată la bordul lui Discovery.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Titlul episodului și un scurt rezumat au fost dezvăluite de către Paramount Television la 16 septembrie 2017, împreună cu un teaser trailer.[4]

Primire[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Star Trek: Discovery (CBSAA)”. The Futon Critic. Accesat în . 
  2. ^ D'Alessandro, Anthony (). 'Star Trek Discovery' EPs Alex Kurtzman & Akiva Goldsman On "Burnham's Dilemma" & Michelle Yeoh Shocker”. Deadline.com. Accesat în . 
  3. ^ After Trek: "O Discovery, Where Art Thou?"
  4. ^ Stowe, Dusty (). Star Trek: Discovery Teaser Shares First Four Episode Titles”. Screen Rant. 

Bibliografie suplimentară[modificare | modificare sursă]

  • Star Trek Discovery: Official Collector's Edition (Hardback) (în engleză). Bankside, London, England, United Kingdom: Titan Books. . ISBN 1785861905. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]