Battle at the Binary Stars

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Star Trek: Discovery
„Bătălia de la stelele binare
Battle at the Binary Stars”
L'Rell (Mary Chieffo) și T'Kuvma (Chris Obi)
L'Rell (Mary Chieffo) și T'Kuvma (Chris Obi)
Nr. episoduluiSezonul 1
Episodul 2
ScenaristBryan Fuller (poveste)
Gretchen J. Berg & Aaron Harberts (scenariu)
RegizorAdam Kane
Cod producție102
Data difuzării24 septembrie 2017 (2017-09-24)
Actori ocazionali
*Michelle Yeoh - Captain Georgiou
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
The Vulcan HelloContext Is for Kings
Lista episoadelor din Star Trek: Discovery

Bătălia de la stelele binare” („Battle at the Binary Stars”) este al doilea episod al serialului TV științifico-fantastic Star Trek: Discovery. A avut premiera streaming pe CBS All Access la 24 septembrie 2017, în aceeași zi cu primul episod. Este regizat de Adam Kane.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Față în față cu navele klingoniene, USS Shenzhou⁠(en) se pregătește de război dacă negocierile nu reușesc. În mijlocul turbulențelor, Michael Burnham privește înapoi la educația ei vulcaniană după călăuzire.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

T'Kuvma îi convinge pe majoritatea liderilor klingonieni că îi poate conduce spre victorie împotriva Federației, în timp ce sosesc întăriri pentru Shenzhou. Georgiou dorește să rezolve situația în mod pașnic, dar klingonienii deschid imediat focul. Flota Amiralului Anderson sosește și le propune din nou pacea klingonienilor, dar nava sa este lovită fatal de o altă navă klingoniană invizibilă. Anderson declanșează autodistrugerea navei sale, distrugând și nava klingoniană. Flota Stelară se retrage, lăsând klingonienii să-și strângă morții. Printre rămășițele navei Shenzhou, Burnham scapă din celula sa după ce este încurajată de către gardianul ei Sarek printr-o conexiune telepatică. Georgiou vrea să-l ucidă pe T'Kuvma dar Burnham afirmă că acest lucru îl va transforma într-un martir și klingonienii se vor uni împotriva Federației. Burnham o convinge pe Georgiou să încerce să-l ia prizonier pe T'Kuvma și creează o diversiune prin trimiterea unui explozibil în nava acestuia într-un cadavru klingonian. La bordul navei, Burnham se luptă cu Voq, iar Georgiou încearcă să-l captureze pe T'Kuvma, dar este ucisă. T'Kuvma este împușcat mortal de către Burnham, iar aceasta este teleportată înapoi în siguranță. Voq promite că moștenirea lui T'Kuvma va trăi. Burnham este mai târziu condamnată la închisoare pe viață pentru revolta ei.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Deși au fost menționați, în acest episod nu au apărut Shazad Latif (Lt. Ash Tyler), Anthony Rapp (Paul Stamets), Mary Wiseman (Sylvia Tilly) și Jason Isaacs (Gabriel Lorca).

Producție[modificare | modificare sursă]

Titlul episodului și un scurt rezumat au fost dezvăluite de către Paramount Television la 16 septembrie 2017, împreună cu un teaser trailer.[1]

Primire[modificare | modificare sursă]

Maureen Ryan de la revista Variety a considerat ca fiind slabe primele două episoade ale serialului, spunând că serialul "încă mai trebuie să dovedească că este un succesor demn al Generației următoare sau al Deep Space Nine. Dar există motive să sperăm că Discovery va fi o adăugire promițătoare la canonul 'Trek'... Primele trei ore ale Star Trek: Discovery au oferit o operă spațială și o bătălie interstelară rezonabile."[2] Patrick Cooley de la cleveland.com a caracterizat primele două episoade ca fiind "dincolo de dezamăgire" și ca "o dezamăgire amară, afectată de dialog slab, povestire proastă și personaje de lemn, uimitor de stupide."[3]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Stowe, Dusty (). Star Trek: Discovery Teaser Shares First Four Episode Titles”. Screen Rant. 
  2. ^ Dowd, Maureen (). „TV Review: Star Trek: Discovery on CBS and CBS All Access”. Variety. Penske Media Corporation. 
  3. ^ Cooley, Patrick (). Star Trek: Discovery Is Beyond Disappointing”. The Cleveland Plain Dealer at cleveland.com. 

Bibliografie suplimentară[modificare | modificare sursă]

  • Star Trek Discovery: Official Collector's Edition (Hardback) (în English). Bankside, London, England, United Kingdom: Titan Books. . ISBN 1785861905. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]