Star Trek: Picard

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Star Trek: Picard
Over a white background the words Star Trek are written in yellow letters above the word Picard in black, with the A in Picard replaced by the Starfleet logo.
Gen
Creator(i)
Bazat peStar Trek: Generația următoare de
Gene Roddenberry
Actori
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade30 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)
LocSanta Clarita, California
Perioadă de difuzare39–58 de minute
Companie(i) de producție
Buget8–9 milioane de $ per episod
Difuzare
Canal original
Format imagineHDTV 1080p (2.39:1)
Dolby Vision
Format audioDolby Digital 5.1
Difuzare originală  (2020-01-23) –
prezent  (prezent)
Cronologie
Precedat deStar Trek: Discovery
Urmat deStar Trek: Lower Decks
Seriale similare

Star Trek: Picard este un serial de televiziune american creat de Akiva Goldsman, Michael Chabon, Kirsten Beyer și Alex Kurtzman pentru serviciul de streaming CBS All Access (mai târziu Paramount+). Este al optulea serial al francizei Star Trek, și a fost lansat în 2020 ca parte a extinderii Universului Star Trek de către Kurtzman. Serialul urmărește pe Jean-Luc Picard, retrasul amiral al Flotei Stelare, cu fiecare sezon explorând diferite aspecte ale personajului și acoperind problemele care vin cu ultimul stagiu al vieții unei persoane.

Patrick Stewart interpretează pe Picard, reluându-și rolul din serialul Star Trek: Generația următoare și alte media cu Star Trek. Allison Pill, Isa Briones, Harry Treadaway, Michelle Hurd, Santiago Cabrera și Evan Evagora joacă e asemenea în primul sezon, cu Jeri Ryan, Orla Brady și Brent Spiner alăturându-se pentru al doilea. Al treilea sezon vede pe Stewart, Hurd, Ryan, Spiner și alți membri revenitori ai distribuției din Generația următoare LeVar Burton, Michael Dorn, Jonathan Frakes, Gates McFadden și Marina Sirtis.

Serialul a fost prima oară zvonit în iulie 2018, apoi a fost anunțat oficial luna următoare în august. Este produs de CBS Studios în asociație cu Secret Hideout, Weed Road Pictures, Escapist Fare (pentru sezonul 1) și Roddenberry Entertainment, și a fost proiectat să fie mai lent și mai concentrat pe personaje decât serialele anterioare ale francizei. Filmările au luat loc în California, care a permis serialului taxe de credit mari. Chabon a servit ca showrunner pentru primul sezon, cu Goldsman și Terry Matalas preluând pentru al doilea sezon, care a fost filmat laolaltă cu al treilea. Matalas a fost singurul showrunner al celui de al treilea sezon, care a fost proiectat să servească drept concluzie pentru poveștile lui Picard și celorlalți membri de distribuție din Generația următoare.

Star Trek: Picard a avut premiera pe CBS All Access pe 23 ianuarie 2020, cu primul sezon durând pentru 10 episoade până pe 26 martie. Al doilea sezon a fost lansat pe Paramount+ din 3 martie până pe 5 mai 2022, iar al treilea și ultimul sezon este programat pentru inceputul lui 2023. Serialul a fost primit cu o recepție pozitivă din partea criticilor, care au apreciat performanța lui Stewart și concentrarea pe personaje peste acțiune, dar unii au criticat ritmul lent. A primit numeroase laude, printre care un Premiu Primetime Emmy pentru machiajul prostetic. Diverse proiecte de legătură au fost realizate pentru serial, incluzând un episod din serialul companion Star Trek: Short Treks.

Premisa[modificare | modificare sursă]

Serialul începe în 2399, la 20 de ani după ultima apariție a lui Jean-Luc Picard în Star Trek: Nemesis (2002),[1][2] și găsește personajul profund afectat de moartea lui Data în acel film, precum și de distrugerea planetei Romulus din filmul Star Trek (2009).[3][4] Retras din Flota Stelară și locuind pe podgoria familiei, Picard este atras într-o nouă aventură când este vizitat de ceea ce pare a fi fiica lui Data, una din mai multele ființe sintetice.[5] Picard luptă pentru dreptul lor de a exista și își dă viața pentru a le salva în finalul primului sezon. Conștiința sa este apoi transferată într-un nou corp sintetic.[6] În al doilea sezon, în 2401,[7] Picard și tovarășii săi sunt smulși din rutina lor de vechiul adversar al lui Picard, Q, pentru „încercarea supremă”.[8][9] Când Q îi capturează într-o realitate paralelă, ei trebuie să călătorească înapoi în timp până în secolul al XXI-lea pentru a salva viitorul galaxiei.[8] Într-un al treilea sezon (încă în producție), Picard se reîntălnește cu fostul echipaj al lui USS Enterprise.[10]

Distribuție și personaje[modificare | modificare sursă]

Distribuția principală[modificare | modificare sursă]

  • Patrick Stewart ca Jean-Luc Picard: un amiral retras din Flota Stelară și fost căpitan al navei USS Enterprise.[11]
  • Isa Briones ca Dahj: O tânără care vine la Picard pentru ajutor. S-a dovedit a fi un android și fiica lui Data.
    • De asemenea, Briones joacă rolul lui Soji Asha, sora geamănă a lui Dahj. [12]
  • Alison Pill ca Agnes Jurati: Un medic care lucrează pentru Divizia de Cercetări Sintetice Avansate a Institutului Daystrom din Okinawa. Ea a fost recrutată de Dr. Bruce Maddox, care a dezvoltat o tehnică de dezvoltare sintetică extrem de experimentală cunoscută sub numele de clonare neuronală fractală.
  • Santiago Cabrera ca Cristobal "Chris" Rios: Pilotul navei lui Picard, un hoț priceput și un fost ofițer din Flota Stelară.[13][14]
  • Michelle Hurd în rolul lui Raffi Musiker: Un fost ofițer de informații din Flota Stelară care se luptă cu abuzul de substanțe și este partenerul lui Rios.[13][14]
  • Harry Treadaway în rolul lui Narek:[14][15] Un agent romulan care se alătură echipajului lui Picard pentru a cerceta ce fac oamenii săi cu fostele drone Borg.
  • Evan Evagora ca Elnor:[16] Un refugiat romulan, care este expert în luptă corp la corp și este loială lui Picard.[16]

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezonul I[modificare | modificare sursă]

Nr. în
serial
Nr. în
sezon
TitluRegizat deScris deData lansării
11 „Remembrance” Hanelle M. Culpepper⁠(d)Poveste de: Akiva Goldsman & Michael Chabon & Kirsten Beyer⁠(d) & Alex Kurtzman și James Duff
Scenariu de: Akiva Goldsman⁠(d) și James Duff⁠(d)
 (2020-01-23)
22 „Maps and Legends” Hanelle M. CulpepperMichael Chabon & Akiva Goldsman  (2020-01-30)
33 „The End is the Beginning” Hanelle M. CulpepperMichael Chabon & James Duff  (2020-02-06)
44 „Absolute Candor” Jonathan FrakesMichael Chabon  (2020-02-13)
55 „Stardust City Rag” Jonathan FrakesKirsten Beyer  (2020-02-20)
66 „The Impossible Box” Maja VrviloNick Zayas  (2020-02-27)
77 „Nepenthe” Doug Aarniokoski⁠(d)Samantha Humphrey și Michael Chabon  (2020-03-05)
88 „Broken Pieces” Maja VrviloMichael Chabon  (2020-03-12)
9–109–10 „Et in Arcadia Ego” Akiva GoldsmanMichael Chabon & Ayelet Waldman⁠(d) (9) & Michael Chabon19 & 26 martie 2020

Sezonul al II-lea[modificare | modificare sursă]

Nr. în
serial
Nr. în
sezon
TitluRegizat deScris deData lansării
111 „The Star Gazer” Doug Aarniokoski⁠(d)Akiva Goldsman⁠(d) & Terry Matalas⁠(d)  (2022-03-03)
122 „Penance” Doug AarniokoskiPoveste de: Michael Chabon și Akiva Goldsman & Terry Matalas și Christopher Monfette
Scenariu de: Akiva Goldsman & Terry Matalas și Christopher Monfette
 (2022-03-10)
133 „Assimilation” Lea ThompsonKiley Rossetter & Christopher Monfette  (2022-03-17)
144 „Watcher” Lea ThompsonPoveste de: Travis Fickett & Juliana James
Scenariu de: Juliana James & Jane Maggs
 (2022-03-24)
155 „Fly Me to the Moon” Jonathan FrakesCindy Appel  (2022-03-31)
166 „Two of One” Jonathan FrakesCindy Appel & Jane Maggs  (2022-04-07)
177 „Monsters” Joe Menendez⁠(d)Jane Maggs  (2022-04-14)
188 „Mercy” Joe MenendezCindy Appel & Kirsten Beyer⁠(d)  (2022-04-21)
199 „Hide and Seek” Michael WeaverMatt Okumura & Chris Derrick  (2022-04-28)
2010 „Farewell” Michael WeaverChristopher Monfette și Akiva Goldsman  (2022-05-05)

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Alex Kurtzman Talks Canon And Patrick Stewart's Influence On Star Trek Picard Show”. TrekMovie.com⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Pascale, Anthony (). „Interview: Jonathan Frakes Talks "Ambitious" Picard Show And 'Star Trek: Discovery' Growing Its Beard”. TrekMovie.com⁠(d). Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Couch, Aaron; Goldberg, Lesley (). 'Star Trek' Boss: Picard Leads "Radically Altered" Life in CBS All Access Series”. The Hollywood Reporter. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Holloway, Daniel. 'Star Trek: Picard': Patrick Stewart on Why He Returned to the Final Frontier”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Star Trek: Picard - Episode 2 "Maps And Legends" Recap - The Ready Room. 31 ianuarie 2020. https://www.facebook.com/watch/?v=2689846584464706. 
  6. ^ Pirrello, Phil (). „How 'Star Trek: Picard' Pulled Off Game-Changing Finale Scene”. The Hollywood Reporter. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ Britt, Ryan (). „Star Trek: Picard Season 2 Episode 1 Easter Eggs and References”. Den of Geek. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ a b „New 'Star Trek: Picard' Season 2 Trailer Reveals First Look At Some Familiar Faces”. TrekMovie.com⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „New Star Trek: Picard Photos — "The Star Gazer". TrekCore.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Vary, Adam B. (). 'Star Trek: Picard' Beams Up 'The Next Generation' Main Cast for Season 3”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
  11. ^ Andreeva, Nellie (). „Patrick Stewart To Star In New 'Star Trek' Series As Jean-Luc Picard On CBS All Access”. Deadline Hollywood. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ „Soji Asher”. Memory Alpha (în engleză). Accesat în . [nefuncțională]
  13. ^ a b Andreeva, Nellie (). „Santiago Cabrera & Michelle Hurd To Co-Star In 'Star Trek' Jean-Luc Picard Series On CBS All Access”. Deadline Hollywood. Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ a b c „Brent Spiner, Jeri Ryan, and Jonathan Frakes Set to Return for "Star Trek: Picard". StarTrek.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ Thorne, Will (). 'Star Trek' Jean-Luc Picard Series Adds Three to Cast”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ a b Boucher, Jeff (). 'Star Trek': Evan Evagora Joins Picard Show As Series Regular”. Deadline Hollywood. Arhivat din original la . Accesat în . 

Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „Amazon” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „BellMedia” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „ChabonNov2018” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „ChabonShowrunner” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „FilmingDetails” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „FilmingStart” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanDeal” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanDeal2” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanDeal3” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanDec2018” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanKadinOct2018” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „KurtzmanIWJan2019” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „LATimesMay2019” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „NevinsDec2018” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „PremiereDate” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „S2Renewal” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „SDCC2019CastDetails” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „Stewart10” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „Stewart3Years” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „TaxCredits” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.
Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „Title” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.

Eroare la citare: Eticheta <ref> cu numele „WritersBegun” definită în <references> nu este utilizată în textul anterior.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Format:CBS All Access