Alsacia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Alsacia
Région Alsace
—  Regiune  —
Drapelul Alsaciei Stema Alsaciei
Amplasarea Alsaciei
Amplasarea Alsaciei
Localizarea Alsaciei în Franța
Administrație
Țara  Franța
Capitală
(și cel mai mare oraș)
Strasbourg
Departamente Bas-Rhin
Haut-Rhin
Arondismente 13
Cantoane 95
Comune 904
Politică
Sistem politic
 -  Președinte Philippe Richert (2010–) (UMP)
Geografie
Suprafață
 -  Total 8,280 km² 
Populație
 -  Recensământ 2006 1,815,488 (locul Loc 14)
 -  Densitate 220 loc/km² 
Diverse
Fus orar CET (UTC+1)
 -  Vară (ODV) CEST (UTC+2)
Sit online http://www.region-alsace.fr/.

Alsacia (în alsaciană ’s Elsàss, ’s Elses,[1] franceză Alsace, germană Elsass) a fost o regiune în estul Franței, învecinată cu Germania. În germană acest nume se scria odinioară Elsaß. Această regiune avea în componența sa două departamente, Haut-Rhin și Bas-Rhin. Alsacia și-a încetat existența ca regiune administrativă separată la 1 ianuarie 2016, când a fuzionat cu regiunile Lorena și Champagne-Ardenne, formând împreună regiunea Grand Est. Pe de altă parte, de la 1 ianuarie 2021 în cadrul acesteia din urmă va lua ființă o nouă colectivitate teritorială, numită collectivité européenne d'Alsace.

Situată la limita dintre lumile latină și germană, Alsacia a resimțit multiple curente istorice și culturale. Amprentele acestora sunt încă prezente in spiritul locuitorilor, care sunt în mare majoritate de origine etnică germană. Atribuită Germaniei după partajul Imperiului Carolingian din anul 843, Alsacia a fost anexată de Franța în 1681, sub domnia regelui Ludovic al XIV-lea. În urma războiului franco-prusac din 1870 regiunea revine Germaniei, dar este din nou încorporată Franței în 1918. Între 1940 și 1945 regiunea a fost ocupată de Germania nazistă. Capitala alsaciană Strasbourg, simbol al reconcilierii franco-germane, a fost aleasă în 1949 să găzduiască instituțiile europene.

Alsacia este parte a spațiului cultural al Europei Centrale. Varianta alsaciană a limbii germane este a treia limba maternă în Franța, după franceză și occitană. Istoricește această zonă a fost divizată în trei entități: Alsacia de Sus, Alsacia de Jos și Republica Mulhouse. Aceasta din urmă se avântă în Revoluția industrială din 1746 și votează pentru unirea cu Franța în 1798. În 1815 Bavaria anexează Landau și teritoriile de la nord de Lauter. Alsacia este leagănul Marseiezei, aici s-au născut generalii revoluționari Kléber și Kellermann și căpitanul Dreyfus. Participarea alsacienilor la Revoluția franceză, precum și Afacerea Dreyfus au sigilat adeziunea lor la Republica Franceză. După înfrângerea din 1871, Alsacia (în afară de Teritoriul Belfort) este anexată la Imperiul German. Soarta sa și a altor "provincii pierdute" a inspirat revanșismul care a însoțit Republica a Treia franceză de-a lungul existenței sale. Regiunea devine o zonă de lupte crâncene în timpul celor două războaie mondiale. Această istorie zbuciumată este esențială pentru înțelegerea unor particularități locale. Astfel, multe zone sunt guvernate de legi locale prin excepție de la legislația generală franceză.

Astăzi Alsacia este împărțită în două departamente, Bas-Rhin la nord și Haut-Rhin la sud. Strasbourg este cea mai importantă din cele cinci mari aglomerații urbane din regiune, devansând Mulhouse, Colmar, Haguenau și Saint-Louis (cartier francez din Bâle).[2]

Doi din trei alsacieni trăiesc în aceste cinci zone urbane.[3] Strasbourg și Mulhouse sunt, respectiv, a șaptea și a douăzeci și cincea cea mai populată aglomerație din Franța.[4] Bucurându-se de o tradiție industrială puternică, Mulhouse este orașul din Franța metropolitană care are cel mai mare procent de tineri sub 19 ani[5] în timp ce la Strasbourg este sediul mai multor instituții europene, inclusiv Parlamentul European și Consiliul Europei.

Alsacia, un teritoriu mic de o mare varietate[modificare | modificare sursă]

Privire de ansamblu asupra teritoriului[modificare | modificare sursă]

Sensul etimologic al cuvântului " Alsace " are diferite teorii [ revizuire stil ]. Iată una : " Alsace " vine de la alsacian ( limba germană ) [ ref. necesare] : Elsass scris anterior Elsaß .

    El vine de la a vorbi Ell, ceea ce înseamnă III [ ref. necesare], principalul râu care trece prin regiunea Alsacia de la sud la nord. Râul își are izvorul înJura alsacian și fluxurile de astăzi în Rin aval de la Strasbourg după căderea Gambsheim. Acesta este cel mai mare afluent al Rinului în Alsacia. Înainte de a îndiguirii, inundarea Rin ( și nu cele ale Ill, inundând pașnic Ried ) au fost uneori foarte mortale, multe sate au fost scufundate de râu ( a se vedea Neuf - Breisach )     SASS sitzen vine de la verbul ( minciuna, sta ) ( preterit germană : SASS - engleza veche timpul trecut : sæt ) [ ref. necesare] .

Literalmente, Alsacia ar însemna "locul unde III este de " a fi " Land ofIll " 23. [ Informații dubioase ]

Topografie[modificare | modificare sursă]

Radôme au sommet du Grand Ballon à1.424 mètres d'altitude
Vedere din satelit a Alsaciei cu zonele sale urbane

Alsacia acoperă o suprafață[6] de 8280 de kilometri patrati (190 km lungime și 50 km lățime și 1,23 % din suprafața Franței ), făcând-o cea mai mică dintre regiunile administrative din Franța metropolitană, Corsica având o suprafață de 8680 de kilometri pătrați. Se extinde de la sud la nord, de-a lungul Rinului care se învecinează la est .

Începând cu 1815, acesta este delimitat la nord de râul Lauter, unde începe Palatinat german, și la est de Rin, în partea de est care se întinde Baden - Württemberg, la sud de Elveția, sud - vest de Franche-Comté și la vest de Lorraine .

Spațiul său este împărțit în mai multe seturi de teren :

    la est, Câmpia drenată de Alsace25 Ill, dedicat marilor culturi de cereale. Pădure ocupă încă spații mari : Haguenau pădure la nord și care a Hardt și Nonnenbruch sud ;     între Rin și Ill ,Ried26. Această zonă umedă mlăștinos își păstrează caracterul natural deosebit în formă de vechiul râu dată sălbatic ( păduri Rin acoperite de brațele luncile Rinului, sursele de ape subterane, râuri ) .     în Occident domina Vosges, Vosges sau incizate văi largi de afluenții râului Ill, aici sunt pășunile de altitudine ( bastoane de mare ), care alternează cu păduri, Grand Ballon 1424 de metri ( ex - minge Guebwiller ) este punctul culminant al Alsacia, este situat în Rinului de Sus ;     la poalele munților Vosges sunt legătura dintre cele două seturi. La poalele munților Vosges este zona în care se afla podgoria alsaciană, limita superioară de cultură se ajunge la 467 de metri Rangen Thann și 478 de metri Osenbach .     Sundgau, regiune deluroasă la sud Mulhouse .     Jura alsacian în sudul extrem al regiunii culminând în Raemelspitz 832 de metri.

Geologie[modificare | modificare sursă]

Le lac Blanc

Alsacia este partea de vest a Câmpiei Rinului situat pe malul stâng. Este o ruptură, de asemenea, numit ruptură sau Graben, vârstă Oligocen, asociate cu umerii sale laterale :Vosges și Pădurea Neagră. Munții Jura, formate prin alunecare ( indus de majorarea alpin ) a capacului mezozoic pe formațiunile triasice ( " straturi de sapun ") intersectează regiunea de Belfort .

    Rin Graben prăbușit în timpul serviciului, prin urmare, regiunea a fost în mod repetat invadat de mare, ceea ce explică o sedimentare variat : Marl, calcar, sare piatra, marmura. In plus, depunerile eoliene cuaternare de loess apar .     Sundgau care a fost apoi un vast platou de calcar a fost acoperit de malul mării, la începutul perioadei de terțiar. La începutul Oligocenului, este un colaps al Rinului Graben la originea penetrare marine. La sfârșitulOligocenului, marea sa retras lăsând definitiv depozite de sedimente foarte fin. La sfârșitul terțiar și la începutul cuaternarului coloană de Vosges și Pădurea Neagră duce la formarea de Jura, care este rezultatul mai multor etape de pliere, intercalate cu faze de eroziune. Web ruinele de origine alpin găsite în Sundgau se datorează intens Jura eroziune de pe Rin, luate pe un coridor, sa alăturat vale curent Doubs . Nu a fost până la prăbușirea Rin Graben, care a schimbat cursul Rinului și sistemul fluvial de fenomenele de captare .     Vosges sunt realizate în nord de gresie ( Lorraine platou ) și la sud de granit, granit sunt structuri Hercynian descoperite în timpul revoltelor comune laterale în prăbușirea de ruptura .     Jura, a ridicat mai târziu ( Miocen ) este format din calcar și marne de vârstă cea mai mare parte Jurassic, atât de mult mai în vârstă decât formațiunile de lunca de pe Rin .

Structura tectonică de subsol ( ruptură ) explică o activitate seismică .

Câmpuri petroliere au fost exploatate în partea de nord ( a Pechelbronn aproape Niederbronn - les -Bains, una dintre primele câmpurile din lume care au fost operate în 1740 ), iar depozitele de potasiu datând din Oligocenul în apropiere Mulhouse. Minele de argint au fost, de asemenea, folosite până la începutul secolului al XX-lea aproape de Sainte - Marie -aux- Mines .

În cele din urmă ,geotermală mare, ca urmare a ascensiunii manta care a avut loc la baza de ruptura, permite o exploatare geotermale experimental în Soultz - sous - Forêts .

    seismicitate

Regiunea cea mai activă este seismic Sundgau în Alsacia, în partea de sud a Rhin27 de Sus, atât numărul și intensitatea cutremurelor care au lovit . Această zonă a fost lovit de mai multe cutremure de intensitate mai mare decât al VI-lea. Cele mai devastatoare a fost că Basel 18 octombrie 1356 ( intensitate epicentrala VIII - IX ), pe o scară fara precedent in Europa de Vest. Deși activitatea mai susținută seismică Rin Graben este semnificativ și pare mai puternică decât în ​​regiunile învecinate. O duzină de cutremure de intensitate mai mare decât VI trebuie să fie numărate, cel mai recent din data de 15 iulie 1980. Vosges arată doar o activitate seismică difuză și mai puțin intense .

Climă[modificare | modificare sursă]

Le sommet du Hohneck en hiver.

Climatul alsacian este "un adăpost semi- continental și munte. " Continentality este marcat în Valea Rinului de ploile de vară mai mare în timpul iernii și amplitudine termică anuală extremă, adică diferența dintre temperatura maximă medie în luna iulie și temperatura medie minimă ianuarie care depășește 27,5 °C. Peste Franța, aceste două markere sunt tipice câmpiei Alsacia. Cu toate acestea, pe munte distribuirii anuale precipitații este similară cu cea arestuluihexagon șiamplitudinea termică anuală este extrem de scăzută ( 14 °C la mai puțin de Grand Ballon Paris ) 28 .

Datele pentru Meyenheim ( limita Sud-Alsace/Centre-Alsace ) . Cea mai scăzută temperatură -24.8 °C Cea mai rece zi 27 februarie 1986 Cea mai rece an 1963 Cea mai mare temperatura de 38 °C Cea mai tare zi de 16 august 1974 Cel mai cald an 1994 Nivelul precipitațiilor maxime în 24 h 80.6 mm Zi ploioase 10 iulie 1989 Mai secetos an 1962 An ploioase 1999

    Căldură Record: 40,9 °C, 13 august 2003 .     Înregistra rece : -30.2 °C în Grand Ballon ( 1424 de metri ) 10 februarie 1956 .

Clima are mai multă influență oceanică și este mult mai umed în Sundgau în Alsacia sau Pădurea Cocosatul de peste mări . Efectul de foehn Colmar sub soarele de vară .

Relieful din Alsacia orientate perpendicular pe fluxul de vest fœhn29 tulburări oceanice, în special în regiunea de sud. Și Grand Ball este unul dintre cel mai ploios din Colmar și métropole30 stații situate în 25 km de cel mai uscat, cu doar 607 mm de precipitații în année31. Regiunea Colmar trăiește, în medie, între 95 și 100 de zile de ploaie pe an, față de 170 asupra reliefului .

Acest climat, cu insorita de vara este ideal pentru podgoria Alsacia și pomii fructiferi. Importanța acviferului alsacian, combinate cu apropierea de râuri importante Rin și din regiune, însă, evită posibilele consecințe ale secetei . Diversitatea de regiuni naturale și țări din Alsacia

Climatice, tipul de sol, topografie forma peisajul. Cu toate acestea, acești factori variază semnificativ de la o zonă la alta. Prin urmare, o mare varietate de medii naturale în Alsacia face din această regiune un mozaic de separat " țară " . Sundgau Articol principal : predomină . Zone naturale alsaciene

Sundgau este o țară cu teren relativ blând, inclusiv dealuri din Mulhouse RebbergIllberg de Lerchenberg și Geisbühl formează capătul de nord. Acest teritoriu se extinde la granița cu Elveția și formează la poalele Jura. Orașul Altkirch este considerată în mod tradițional "capitala " .

South County sundgau înseamnă în limba germană ( " Sund Kau " ) . Alsacian Jura Articol principal : alsacian Jura .

South Sundgau aparține Jura. Primele munții din gama alsacian Jura din Elveția înFranche-Comté . Ochsenfeld Țările din regiune Mulhouse . Articole principale : Ochsenfeld țară și în regiune Mulhouse .

Ochsenfeld înseamnă " boi domeniu " 32 german. Termenul se referă la câmpie, care se extinde de la Thann la Mulhouse, până Hardt est, sud și nord, până Sundgau sus ​​Ensisheim. Relativ puțin folosit în limbajul de zi cu zi, aceasta înseamnă zona de câmpie mai familiar situat la nord-vest de Mulhouse aproximativ delimitată de triunghi - Mulhouse - Thann GUEBWILLER. În centrul de Ochsenfeld este Forest Nonnenbruch situat pe agestrului a Thür și fragmentat de minerit de bazin potasiu și parțial clasificate ca protecția pădurilor .

Bătălia de Ochsenfeld înseamnă lupta dintre romani si germani în cel mai amar de timp în apropierea Mulhouse luptă .

Conform legendei, această luptă a dat naștere la fondarea Mulhouse . Articol principal : Mulhouse . Hardt Articol principal : Pădurea de Hardt .

Hardt este o pădure câmpie caracterizată de o anumită uscăciune ( de 600 de milimetri de ploaie pe an, în partea de nord ). Se extinde de la Kembs la Colmar -a lungul unității urban din Mulhouse , între Ill și Rin, fostul conul aluvionar glacial al Rinului .

Aceasta este a doua pădure Alsacia cu cele 13.000 de hectare, în spatele pădurea din Haguenau. Proprietate a statului, acesta este identificat ca o zonă specială de protecție Natura 2000. Este cea mai mare carpen naturale Europa și găzduiește pajiștilor de stepă rare în Europa de Vest, de asemenea . Vosges centrale

Numele , neclară cu privire la Alsacia, ar putea desemna o parte a masivului situat în sud-vestul Bas - Rhin, la granita cu Lorraine. Lorraine, cu toate acestea, pe teritoriul denumit " Tara Central Vosges " include în mod oficial de mai multe municipalități, inclusiv Epinal ( tarile Uniunii mixt pentru aproximativ 10 % din regiune ) . Vale Bruche Articol principal : Valea Bruche .

Numele se referă Bruche Valley bazin Bruche amonte Wisches și văi aferente. Acesta include țară mică întotdeauna numit Ban de la Roche, aproximativ centrat pe Schirgoutte. Schirmeck Broque și constituie principalul oras. Locuitorii lor spune de bună voie ", Alsacia și Vosges, " nu " Vosges centrale. " Vale ville Articol principal : city Valley . Vale de Sainte - Marie -aux- Mines, sau Val d' Argent Articol principal : Val d' Argent . Hautes - Vosges Harta baloane parc des Vosges - Hautes - Vosges . Articol principal : Parcul Natural Regional de Ballons des Vosges .

Parcul Natural Regional Ballons des Vosges se învârte în jurul Hautes - Vosges și include 208 de municipalități cu o populație totală de 256 000 de locuitori. Scopul său este protejarea patrimoniului natural . Thur Valley ( Val de Saint - Amarin )

Zona montană a Thur, numit adesea Val de Saint - Amarin, scufundarea adânc în cea mai mare parte din Vosges. În centrul acestei enclave, Saint - Amarin este situat la 410 de metri deasupra nivelului mării. La gura de vărsare a văii în câmpia, Thann este situat la 340 de metri deasupra nivelului mării. Banca comunale de capitala Canton, sub- prefectura de la sfârșitul primului război mondial, dincolo de câmpie din Alsacia. În afară viticultură ( viță de vie abrupte Grand Cru Rangen, cel mai sudic Alsacia ), agricultura joacă nici un rol pentru o lungă perioadă de timp. Industria sa dezvoltat din anii 1780, odată cu introducerea în primul rând, imprimare pe țesături produce. Textile a scăzut în mod iremediabil, după criza din 1930 și al doilea război mondial. Patrimoniul forestier este important . Lauch Valley ( Florival )

Porecla a fost acordat la FlorivalLauch Valea Vosges, amonte de Mulhouse, și văile asociate. Aceasta este lumea de romancier Jean Egen ," Hans Florival. " Scurt ( cincisprezece kilometri ), ieșire la mare, slab populate în afara Guebwiller dar verde această vale nu este cu adevărat o " țară ", dar are o marcată, în special pentru identitate turism. Bechenthal, Valea afluent al râului Lauch, nord-vest de Mulhouse, este setarea de mănăstirea Murbach, Saint- Leger . Munster Valley

De obicei denumit " Vallée de Munster " vale mare și de mijloc a bazinului de captare Fecht clar circumscrisă de culmi muntoase. Această vale, care a fost puternic industrializată în timpul de textile, are o agricol, silvicultura și turismul. Acesta își păstrează o identitate puternică. Munster, de 380 de metri deasupra nivelului mării, la confluenta a Little Fecht și Fecht, este un oraș de proveniență vechi, cumpărături , sediul central al Parcului Regional Ballons des Vosges . Doller vale Această secțiune este gol, suficient de detaliate sau incomplete. Ajutorul dumneavoastră este binevenit ! Ried Vedere din La Wantzenau buie în luna august . Articol principal : Ried ( arie naturală ) .

Ried este o regiune de câmpie din Alsacia . Articol principal : Grand Ried .

Grand Ried ruleaza la nord Ensisheim la periferia de la Strasbourg. Acesta a fost în formă de capriciile Rin, în domeniul său de aplicare, înainte de trecerea acestuia . Articol principal : Mic Ried .

Micul Ried este situat la nord de Strasbourg . Kochersberg în partea de sus a Kochersberg, site-ul a vechiului castel și turnul de deasupra Chappe Articol principal : Kochersberg .

Kochersberg este o regiune de teren fertil ( loess ), situate între văileZorn, nord și sud gărgărițe, domeniul de aplicare al vulnerabilităților vest Saverne si est, la marginea terasă Rin . Alsace cocoșat - 's Krumme Elsass Articol principal : Alsacia .

Cocosatul Alsacia a fost locuita inca din neolitic. Acesta include orașele incluse anterior fostele județe Sarrewerden și La Petite - Pierre și domnia de Diemeringen și Asswiller. In zilele noastre multe castele și vestigii arheologice sunt încă vizibile. Teren vechi de Empire, unul dintre ultimele care se anexează la Franța, în 1793, aceasta regiune in timpul perioadelor de Ancien Régime, viața rezolva olandezii, francezii, elvețienii, germană și chiar austriac . Unele sate au o biserică catolică, o biserică protestantă și o sinagogă .

Această regiune și-a păstrat un patrimoniu de excepție, Bonnefontaine ( Bas - Rhin ), una dintre cele mai bogate stațiile neolitice Alsacia, cu castelul său Empire Mackwiller, care are un palat roman cu bai si mausoleu. Acesta a fost descoperit unul dintre cele mai mari sanctuare ale zeului Mithra în lumea occidentală. Putem descoperi, de asemenea, Wasserburg Lorentzen sau Renaissance castel Diedendorf care are cele mai frumoase picturi murale estul Franței. Multe gotice, baroce și neoclasice biserici, arhitecturi burghezi, ferestre Oriel, sate virgine urbanism și-au păstrat toate semn distinctiv lor .

Cocosatul Alsace este într-adevăr o zonă rurală, cu multe livezi, păduri umbroase, râuri pline de pește. La începutul secolului al XX-lea, industrializarea rural a fost caracterizat prin stabilirea unor produce. Pălării de paie Langenhagen ,alsacian funii Dommel, încununează perla Karcher , Gazificatoare Imbert a fost mult timp cunoscută în toată lumea pentru producție. Muzeul Regional din Alsacia Cocosatul Sarre Union pentru a descoperi patrimoniul unei întregi regiuni .

Înainte de revoluția din 1789, după Tratatul de la Ryswick ( 1697 ), Ludovic al XIV-lea a trebuit să se întoarcă la conților de Nassau, ca parte din Imperiul ( adică Regatul Germania ) anterior County Sarrewerden cu excepția Bockenheim - Sarrewerden - acum Sarre - Union - recuperate de Leopold I Duce de Lorena. În 1766, aceste două provincii sa întors cu Lorraine la coroana franceză. Între timp, pentru a compensa pierderea Sarrewerden, fosta capitala a judetului, mai marii Nassau au fost fondată în 1702 ( banca comunale de Zollingen, oraș nou curent <<<< ( Neustadt ), numit Neusaarwerden. In 1794 Neusaarwerden si Bockenheim sau Boquenom s-au unit sub numele de Sarre - Union. Alte zone ale fostului județ Sarrewerden si rector Herbitzeim au fost împărțite între Nassau - Saarbrücken ( Bailiwick de Harskirchen ) și Nassau - Weilburg ( Bailiwick de Neusaarwerden ). Aceste terenuri format o enclavă înconjurată de terenuri majoritare protestante catolic Lorraine. în 1557, anul de introducere a Reformei luterane din județ, Kirchen - Ordnung Deux - Ponts reglementate de viață religioasă din cele mai multe parohii văile Saar, Eichel și Isch .

Acesta a fost Nicolas François Blaux - primar catolic din Sarreguemines și MP - care a fost arhitectul reală de atașament județul Saarwerden Bas-Rhin . 23 noiembrie 1793, Convenția a ratificat decizia de a ridica Neusaarwerden în districtul și includerea departamentul Bas - Rhin șase localități nou create : Bouquenom, Neuf - Saarwerden, Harskirchen, Wolfskirchen, Drulingen și Diemeringen. Organizarea de districtul scăzut la deputatul Philippe Rühl. Și Rinului de Jos ar traversa Saverne Pass și extinde platoul Lorraine a îmbogăți patruzeci și trei de puternice comune aproape optsprezece mii de locuitori din ce în ce alsacieni . Vosges de Nord Articol principal : Vosges de Nord .

Această regiune muntoasă este, în cea mai mare parte ocupate de către Parcul Natural Regional din Vosges du Nord, care a fost născut 30 decembrie 1975 și are în prezent 113 de municipii. Acesta combină mai multe domenii de padure, cum ar fi fag, pădurile de stejar, arin sau pădure de pin pe turbă. Acestea sunt acasa, la o serie de animale și plante, cum ar fi ciocănitoarea neagră, Woodruff,Meadow Fritillary sau mlaștină galbenele . Outre - Forêt

L' Outre - Forêt înseamnă zona de nord a Pădurea de Haguenau și la sud de Lauter .

Istorie și cultură[modificare | modificare sursă]

Istorie[modificare | modificare sursă]

Expansiune a Regatului Alemannia secolului al treilea în secolul al șaselea Regiunea Alsacia de decontare Celtic originale. Zona portocalie prezinta regiunea de nașterea La Tene. Zona verde sugerează o prelungire probabil de influență Celtic în jurul -1000. Zona roșie indică o regiune posibil celtic în jurul -400 . Articol principal : Istoria de Alsacia .

Spre deosebire de provinciile vecine și regiuni, Alsacia nu a fost niciodată perioadă de independență sau autonomie de formă centralizată cunoscut. Alsacia a fost mult timp caracterizat prin confederalism. Regiunea are cultură și dialect de a alemanilor ( a nu se confunda cu germanii ), care a stabilit în regiune în 378, alsacian astăzi este un dialect Alemannic . Articol principal : alemanilor .

Regiunea a fost sub autoritatea Sfântului Imperiu Roman 962, data de la crearea sa până în 1648, apoi a pierdut autonomia prin trecerea sub controlul Franța, după anexarea ei treptată în secolul al XVII-lea .

In Alsacia s-au nascut stramosii puternicei dinasti de Habsburg, care a domnit suprem pentru mai multe secole, în toată Europa Centrală .

Câmpia de Alsacia, în curs de efect foehn și este în mod natural irigat, a fost întotdeauna un fertil și care să conducă la cereale teren agricol , dealurile Vosges, dealuri, a fost apanajul a viței de vie în timp ce vai de Vosges și Ochsenfeld ( câmpurile boi ) au cuprins cirezi imense de vite, există, de asemenea, cânepă cultivate. Pădurilor și Ried ( regiuni pajiști și / sau tuneluri de padure inundate ) au fost foarte bogate în joc. Toate , răspândit de-a lungul Rinului, cele mai importante axa de navigație europene, permițând astfel un schimb susținut și venit regulat. Alsacia a fost întotdeauna o zonă bogată, care a atras invidia de marile puteri europene. Istoria de Alsacia a fost punctată de războaie și anexiuni .

Unele referințe : Perioada de pre - vorbitoare Peter Becker - Fundația legendare Mulhouse - Ariovistus Soldatul rănit colectate de fiica unui morar . Ochsenfeld luptă între Cezar Ariovistus în 58 î.Hr.. AD

    Cele mai vechi urme de așezări umane ( unelte din silex descoperite Achenheim33 ) înapoi la Paléolithique33 .

    Primele " sate " apar în timpul perioadei neolitice, după o migrație de oameni din est33 .

    De-al doilea mileniu î.Hr.. AD : Celtii au ajuns pe teritoriul care face acum Alsacia .

    Secolul V - BC primul secol. AD : Alsacia a fost împărțit între două triburi celtice : Séquanes în sud și în Médiomatriques de Nord .     72 BC. AD : popoare germanice ( compuse în principal din suevilor si Triboques ) trece Rin și stabilit în Alsacia ( estimat între 137.000 si 275.000 în funcție de istoricul august Meitzen ) .     58 BC. BC : Bătălia de la Ochsenfeld34 .

Ea a văzut victoria romanilor comandate de Iulius Cezar, General și proconsul al Galiei ,lider șvab Ariovistus în sudul Alsacia. Ariovistus reușit să scape peste Rin, cei care nu au reușit să facă acest lucru au fost masacrați de către romani, restul populației a fost amestecat cu celții. Aceasta este o bătălie majoră a războiului galic victoria de la care romanii vor decide să rămână în Galia și a cucerit țara .

Fondator legendar din Mulhouse . Articol principal : Bătălia de la Ochsenfeld .

Alsacia a fost anexat de către Republica Romană, după Bătălia de la Ochsenfeld apoi a devenit o provincie a Imperiului Roman în -27. Limba latină supplants treptat și înlocuiește limbile Celtic [ ref. necesare] .

    12 av. AD : Crearea de Roman fortificate tabără Argentoratum anterior Argentorata la Celtic. naștere al orașului Strasbourg .     212 : toți oamenii liberi obține cetățenia romană prin Edictul de la Caracalla .

Din a doua jumătate a secolului IV d.Hr., mulți germani, inclusiv alemanilor stabilit treptat în Alsacia Roman . Stabilirea alemanilor Germania de sus în Imperiul Roman, circa 120

    298 : Împăratul Constantius impinge dincolo de Rin importante trupe alemanilor ( mai mult de douăzeci de mii de oameni ) care au intrat în est Galul după ce a fost bătut până la Langres .     357 : Împăratul roman Iulian viitor bate grav alemanilor, care incearca sa invadeze Alsacia în bătălia de la Strasbourg .     378 : Împăratul Gratian împinge înapoi alemanilor care a pătruns în Alsacia .     406 : se bucură de gelul de Rin, alemanilor și alte barbarii intra din nou în Alsacia. Romanii și aliații lor franci Federated ce în ce mai dificil să conțină. Episcopul Flodoard care trăiește în secolul al zecelea citează o scrisoare de la Jerome Stridon care scrie că multe orașe, inclusiv Reims și Strasbourg sunt transmise Germanie35. Progresie alemanilor raspandit rapid .     Spre mijlocul secolului al cincilea, romanii fi în cele din urmă eliminate definitiv din câmpia Alsacia, unde alemanilor stabilit acolo pentru răspândirea culturii lor, limba lor ( alsacian, vorbitoare de limba germană ) și de a construi orașe. Ei au creat o confederație de mici regate numit Regatul Alemania .

Orașe importante[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Alsacia