Acid niflumic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Acid niflumic

Mod de acțiune[modificare | modificare sursă]

Antiinflamator-analgezic cu acțiune antiinflamatoare și analgezică bine determinată. El oferă o ameliorare rapidă a durerilor persistente de cap și de dinți.

Indicații[modificare | modificare sursă]

Artropatii inflamatorii (poliartrită reumatoidă),artropatii degenerative ale coloanei vertebrale și artropatii periferice (tratament de scurtă perioadă), gută, dureri traumatice, tromboflebite, afecțiuni inflamatorii din sfera ORL și ginecologie.

Contraindicații[modificare | modificare sursă]

Ulcere gastrice și chiar ulcere gastrice în antecedente; alte tulburări organice ale sistemului gastrointestinal sau hemoragii. Pacienții care au manifestat criză astmatică după folosirea aspirinelor sau altor medicamente antiinflamatorii. Pacienții alergici la medicament. În graviditate și lehuzie (alăptare). La copii sub 14 ani. Pacienții cu tulburări hematologice sau insuficiență hepatică, sau renală severă. În combinație cu alte AINS.

Efecte secundare[modificare | modificare sursă]

  • durere epigastrică, greață, diaree, durere de cap, exantem, scădere a hematocritului, semne de afectare renală.
  • agranulocitoză. Acidul niflumic, ca și toate celelalte medicamente antiinflamatorii, poate provoca perturbații ale funcției hepatice cât și perturbații ale sistemului cardiovascular.

Mod de administrare: Cazuri grave: câte 2 capsule în timpul mesei de prânz și 2 capsule seara în timpul mesei. În boli cronice: câte 1 capsulă în timpul mesei de prânz și 1 capsulă seara în timpul mesei.