„Hangman” Adam Page

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hangman Adam Page Oct 2019

Stephen Blake Woltz (născut la 27 iulie 1991), mai cunoscut sub numele său de ring „Hangman” Adam Page, este un luptător profesionist american, care este în prezent semnat cu All Elite Wrestling (AEW), unde este fost campion mondial AEW și AEW World Tag. Campionul echipei.

Woltz și-a început cariera în 2008, lucrând pe circuitul independent ca Adam Page. În 2011, a început să apară în Ring of Honor (ROH), unde a stat șapte ani. În 2016, Page s-a alăturat ticălosului Bullet Club, având un impuls mare în promotie. După ce s-a alăturat, și-a schimbat trucul cu „Hangman” Adam Page, un personaj inspirat de cowboy. Împreună cu membrii Bullet Club The Young Bucks, Page a câștigat ROH World Six-Man Tag Team Championship. Page a lucrat și cu promoția japoneză New Japan Pro-Wrestling (NJPW), deoarece ROH avea un acord cu NJPW. În 2018, membrii Bullet Club Cody Rhodes și The Young Bucks au părăsit ROH și au început propria lor promoție, All Elite Wrestling. De asemenea, Page a părăsit ROH și a semnat cu AEW. Page a participat la un turneu pentru a încorona primul campion mondial AEW, dar a fost învins în finală împotriva lui Chris Jericho. Luni mai târziu, a câștigat AEW World Tag Team Championship cu Kenny Omega; în 2021, a învins Omega pentru a câștiga Centura Mondiala AEW.

Copilarie[modificare | modificare sursă]

Stephen Woltz s-a născut în mica comunitate Aaron's Creek din județul Halifax, Virginia. A absolvit Halifax County High School în 2009. Unchiul său este George Woltz, care a co-creat sloganul turistic din Virginia „Virginia is for Lovers”.

Cariera in wrestling[modificare | modificare sursă]

Circuitul independent(2008–2018)[modificare | modificare sursă]

Woltz și-a făcut debutul în lupte profesionale în 2008 sub numele de ring Adam Page. Primul său campionat de lupte profesioniste a venit când a făcut echipă cu Jason Blade pentru a câștiga Centura CWF Mid-Atlantic Tag Team în ianuarie 2011. După ce a pierdut centura în august, Page a câștigat centura CWF Mid-Atlantic Heavyweight în anul următor, înainte de a-l pierde în fața Kamakazi Kid în mai 2012. De-a lungul anilor următori, Page avea să câștige mai multe centuri pentru promoții regionale în Statele Unite. În septembrie 2018, Page l-a învins pe Joey Janela într-un Chicago Street Fight la evenimentul de lupte independente cu plata per vizionare All In.

Ring Of Honor(2011–2018)[modificare | modificare sursă]

Page și-a făcut debutul în ROH pe 14 ianuarie 2011, la ROH Champions vs. All Stars in the dark match., primul său meci televizat a venit într-o înfrângere împotriva lui Michael Bennett. În 2013, Page a participat la turneul ROH Top Prospect, dar a fost învins pe 5 ianuarie de Silas Young. Page și-a făcut debutul pay-per-view la Spectacolul a 11-a aniversare al ROH, unde a participat la un meci Six Man Mayhem câștigat de ACH. La Manhattan Mayhem, Page a fost învinsă de Young într-un meci de simplu. La Death Before Dishonor XI, Page l-a învins pe RD Evans. La Glory by Honor XII, Page a fost învins de Jimmy Jacobs. La Golden Dream, Page a avut primul meci pentru titlu, dar a fost învins de campionul mondial de televiziune ROH Matt Taven. La Final Battle 2013, Page a fost învinsă de Matt Hardy.

În 2014, Page s-a certat cu The Decade, un grajd format din veterani ROH. La spectacolul de aniversare a 12-a ROH, The Decade (B. J. Whitmer, Jimmy Jacobs și Roderick Strong) i-a învins pe Page, Cedric Alexander și Mark Briscoe.[27] Pe 7 martie, Page s-a alăturat The Decade, ca primul dintre recruții grupului, sau „băieți tineri”. La Supercard of Honor VIII, Page, Jacobs și Whitmer i-au învins pe Andrew Everett și Adrenaline Rush (A. C. H. și TaDarious Thomas).[28] În octombrie 2014, Page a devenit un membru cu drepturi depline al The Decade, impunându-se ca un călcâi în acest proces și debutând încuietori și vestă neagră la Final Battle 2014 împotriva lui Roderick Strong.

După ce Jacobs a părăsit grajdul și s-a alăturat Colby Corino, Page a început o ceartă cu ACH. Cel mai bun din lume, The Decade (Whitmer și Page) i-a învins pe ACH și Matt Sydal când Page l-a fixat pe Sydal după un Rit of Passage. La Death Before Dishonor XIII, Page l-a învins pe ACH; cu toate acestea, ulterior, Page a părăsit The Decade și s-a certat cu BJ Whitmer, întorcând fața în acest proces. Page s-a confruntat cu Whitmer la ROH 14th Anniversary Show, dar a fost învins.

Pe 9 mai 2016, în timpul primei nopți a turneului Războiul Lumilor, Page a devenit din nou un răufăcător când s-a alăturat Bullet Club, activând pe Colt Cabana, The Briscoes și The Motor City Machine Guns în timpul unei etichete cu zece oameni. evenimentul principal al echipei. Page l-a spânzurat pe Chris Sabin cu un laț de spânzurat, ceea ce i-a dat lui Page porecla de „Sânzurul”. La Death Before Dishonor XIV Page l-a învins pe Jay Briscoe. Pe 16 noiembrie 2016, Page nu a reușit să câștige centura Mondial de Televiziune ROH, unde a fost învins de Bobby Fish. Pe 1 aprilie 2017, Page a făcut echipă cu Guerrillas of Destiny (Tama Tonga și Tanga Loa), deoarece nu au reușit împotriva lui Bully Ray și The Briscoes (Jay Briscoe și Mark Briscoe) pentru centura Mondial ROH pe echipe de șase oameni. Page s-a implicat într-un meci al ROH World Television Championship, ajutându-l pe Marty Scurll să-l învingă pe Frankie Kazarian lovindu-l cu un scaun. Kazarian și Page s-au luptat apoi într-un meci cu curele la Best in the World, care s-a încheiat cu Page cedand în timp ce era spânzurat cu o curea de piele.

Pe 20 august 2017, Page a câștigat primul său titlu în ROH, când el și colegii săi de la Bullet Club, The Young Bucks (Matt Jackson și Nick Jackson), denumiți în mod colectiv drept „The Hung Bucks”, au învins Dalton Castle și The Boys pentru ROH. centura mondial de echipe de șase oameni. În timp ce colegii de factiune Cody, Kenny Omega și Marty Scurll lui Page și The Young Bucks Bullet Club li s-a permis mai târziu să-și apere titlul în conformitate cu „Regulile Clubului Bullet”, numai Page și The Young Bucks au fost recunoscuți ca campioni oficiali. La ROH 16th Anniversary Show, The Hung Bucks a pierdut ROH World Six Man Tag Team Championships împotriva SoCal Uncensored (Christopher Daniels, Frankie Kazarian și Scorpio Sky). Page s-a luptat cu Kota Ibushi la Supercard of Honor XII într-un efort pierdut. Page a început să se ceartă cu Punishment Martinez când Martinez l-a atacat pe Page cu un scaun înaintea unui meci. Page s-a întors încă o dată când l-a atacat pe Martinez mai târziu, trecându-l printr-o masă; aceste două atacuri au schimbat până când Page l-a provocat pe Martinez pentru centura Mondial de Televiziune ROH într-un Baltimore Street Fight at Best in the World 2018 într-un efort învins. Page a intrat la turneul ROH International Cup din 2018 Honor Re-United Tour, învingându-l pe Joe Hendry și Jimmy Havoc înainte de a pierde în fața lui Mark Haskins în finală. Meciul final al lui Page în ROH a fost la Final Battle 2018, unde Page a fost învins de campionul mondial de televiziune în apărarea ROH, Jeff Cobb. În timpul înregistrărilor TV din 15 decembrie, Page și The Elite au părăsit ROH.

New Japan Pro-Wrestling (2016–2019)[modificare | modificare sursă]

În iunie 2016, New Japan Pro-Wrestling (NJPW) a anunțat că Page va debuta pentru promovarea la Dominion 6.19 în Osaka-jo Hall sub numele de ring Hangman Page într-un meci de șase oameni în echipă în care a făcut echipă cu Yujiro Takahashi și Bad. Luck Fale i-a învins pe căpitanul New Japan, Yoshi Tatsu și Togi Makabe. Page a marcat victoria după ce l-a fixat pe Căpitanul New Japan. Ulterior, Page a început să folosească numele în ROH.

Pe 3 iulie 2016, Page a concurat într-un meci de echipă în care a făcut echipă cu Yujiro pentru a învinge echipa Captain New Japan și Yoshi Tatsu la evenimentul Kizuna Road 2016. Pe pagina finală G1 Climax 26. și Yujiro au contestat fără succes pentru IWGP Tag Team Championship împotriva The Briscoe Brothers.[sursă nesigură] Între 18 noiembrie și 10 decembrie 2016, Page și Yujiro au participat la World Tag League 2016, unde au terminat pe locul al doilea în Blocul A cu un record de patru victorii și trei înfrângeri, nereușind astfel să avanseze în finală. La 1 iulie 2017, la G1 Special din SUA, Page a participat la un turneu pentru a determina campionul inaugural IWGP United States Heavyweight, dar a fost eliminat în primul său meci de tur de Jay Lethal. Pe 13 august, Page și colegul de grajd al Bullet Club Cody au provocat fără succes War Machine (Hanson și Raymond Rowe) pentru centura IWGP Tag Team. Din 18 noiembrie până în 11 decembrie, Page a făcut din nou echipă cu Yujiro Takahashi (numit acum oarecum în glumă „Dick and Balls”) pentru World Tag League 2017. S-au clasat pe locul trei în Blocul A cu 8 puncte.

La New Beginning din Sapporo, după ce Jay White l-a învins pe Kenny Omega pentru centura IWGP al Statelor Unite, Page a mers să-l provoace pe White pentru titlu, dar a fost întrerupt de Omega, după care Cody l-a atacat pe Omega. Page l-a provocat pe White pentru centura IWGP al Statelor Unite la greutate grea la Strong Style Evolved, dar a fost învins. De-a lungul Războiului Civil al Bullet Club, Page a fost singurul membru care a susținut pe deplin Cody și lovitura de stat pentru a deveni lider. Primul meci de simplu eveniment principal al lui Page din NJPW a venit împotriva lui Kenny Omega la Wrestling Dontaku 2018, unde a pierdut în fața Omega. La Dominion 2018, Page, împreună cu Cody și Marty Scurll, au învins trio-ul format din Jushin Thunder Liger, Hiroshi Tanahashi și Rey Mysterio Jr.. Page și Scurll i-au învins pe Tanahashi și Kushida la G1 Special din San Francisco. După ce Tama Tonga, Tonga Loa și Regele Haku au atacat Omega și Young Bucks la G1 Special din San Francisco, Page (împreună cu Scurll, Chase Owens, Yujiro și Cody) a încercat să salveze Elite doar pentru a fi înfrânt de către Tonganii de asemenea. Page a participat la primul său G1 Climax, G1 Climax 28, din 14 iulie 2018 până în 12 august 2018. S-a clasat pe penultimo (al nouălea) în Blocul A cu 6 puncte. La King of Pro-Wrestling 2018 Page, împreună cu Chase Owens și Young Bucks, au pierdut în fața echipei Bad Luck Fale, Tama Tonga, Tonga Loa și Taiji Ishimori. Page și Yujiro Takahashi (nu mai sunt o echipă de etichete) s-au clasat pe locul zece în World Tag League 2018 cu 10 puncte. Ultima apariție a lui Page în NJPW a fost în pre-show-ul Wrestle Kingdom 13, unde Page, Scurll și Takahashi au fost prima echipă eliminată din meciul NEVER Openweight 6-Man Tag Team Championship numărul unu al concurentului. După eliminarea lor, a izbucnit o ceartă între Page și Scurll și Takahashi și Chase Owens, ducând la părăsirea lui The Elite pe Owens și Takahashi.

Pro Wrestling Guerrilla (2018)[modificare | modificare sursă]

În aprilie 2018, Page și-a făcut debutul pentru Pro Wrestling Guerrilla (PWG) în prima seară a All-Star Weekend 14. Page s-a luptat atunci cu campionul mondial PWG, Keith Lee pierzand.

All Elite Wrestling(2019–prezent)[modificare | modificare sursă]

MembruThe Elite (2019–2020)[modificare | modificare sursă]

În ianuarie 2019, Page a semnat cu promoția noua All Elite Wrestling (AEW), împreună cu restul din The Elite. Page era programat să se confrunte cu Pac la evenimentul inaugural al AEW Double or Nothing după o confruntare între cei doi la o conferință de presă AEW, dar meciul a fost mai târziu anulat din cauza „diferențelor creative”. În schimb, Page a fost participantul final surpriză în Casino Battle Royale la Double or Nothing, unde a eliminat ultima dată MJF pentru a câștiga și a obține o oportunitate de Campionat Mondial AEW. Cu toate acestea, la All Out din 31 august, Page a fost învinsă de Chris Jericho într-un meci pentru a încorona campionul mondial AEW inaugural. În episodul de premieră din Dynamite din 2 octombrie, Page a fost învins de un Pac care se întoarce, dar a reușit să iasă învingător asupra lui într-o revanșă la Full Gear pe 9 noiembrie. După aceasta, Page a început să facă echipă alături de Kenny Omega, colegă membru al grupului The Elite. Cei doi au învins SoCal Uncensored (Frankie Kazarian și Scorpio Sky) în episodul din 22 ianuarie 2020 din Dynamite pentru a câștiga centura Mondial AEW pe echipe, marcând prima schimbare de titlu din istoria AEW. La Revolution din 29 februarie, Page și Omega și-au păstrat titlul împotriva The Young Bucks într-un meci foarte apreciat.

După aceasta, Elita a început o ceartă cu The Inner Circle (Chris Jericho, Jake Hager, Sammy Guevara, Santana și Ortiz), ducând la recrutarea de Elite pe debutantul Matt Hardy pentru a se opune grupului. La Double or Nothing pe 23 mai, Elite și Hardy au învins Inner Circle într-un meci Stadium Stampede. După o perioadă lungă de tensiune în cadrul grupului, Page a fost scos din Elită de către Young Bucks în episodul din 27 august din Dynamite, după ce i-a oprit să câștige meciul. Pe 5 septembrie la All Out, Page și Omega au pierdut centura pe echipe în fața FTR (Cash Wheeler și Dax Harwood), punând capăt domniei lor record la 228 de zile. După ce au pierdut centura, Page și Omega s-au separat ca o echipă.

În septembrie, Page a fost introdus într-un turneu pentru a determina următorul contestator pentru centura Mondial AEW. Page l-a învins pe Colt Cabana în primul tur și pe Wardlow în semifinale pentru a trece la finala turneului împotriva lui Omega, care l-a învins la Full Gear pay-per-view pe 7 noiembrie pentru a deveni concurentul numărul unu.