Takata Petri

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Takata Petri este o companie Jponezo-Germană care a fost înființată în 1933 și are ca președinte pe Shigehisa Takada. La Takata se produc în general elementele de singuranță pentru mașini. Cei mai importanți clienți sunt Audi, BMW, Chrysler,Daimler,Ford,Fuji Heavy, Industries, GM,Honda, Hyundai, Mazda, Mitsubishi Motors, Nissan, Toyota, VW ș.a. Compania are facilități de producție pe patru continente, iar în Europa sediul central este stabilit în Germania, unde deține și nouă facilități de producție[1]. Cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 4 miliarde dolari în anul 2008[1].


Takata Petri în România[modificare | modificare sursă]

Este al treilea producător de componente auto de pe piața din România[2]. Compania deține două fabrici la Arad, pentru producția de centuri de siguranță și de volane auto, și o fabrică la Sibiu, pentru producție de airbaguri[2]. În mai 2009, compania avea 4.000 de angajați în fabricile din Arad și 1.200 de angajați în unitatea de la Sibiu[2].

Cifra de afaceri în 2008: 269 milioane euro[3]

Takata petri Sibiu Produce confecționează pernele de aer pentru airbag-uri, care sunt asamblate in Germania. Fabrica din sibiu produce airbaguri pentru o mare parte din producatorii de masini (BMW, Ferarri, Mercedes Renault(inclusiv Dacia) Toyota, Ford și altele). Toate piesele sunt confecționate la cele mai înalte standarde, takata petrii sibiu fiind una dintre cele mai moderne, fabrici de confecții din oraș.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]