Roxana Popescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Roxana Ileana Popescu (n. 14 februarie 1957, București – d. 1 iunie 2018, București) a fost o scriitoare și interpretă română. S-a făcut remarcată datorită textelor pe care le-a scris marilor interpreți de muzică ușoară și a colaborării pe parcursul a mai multor ani cu majoritatea dintre ei.

Biografie Roxana Ileana Popescu s-a născut pe 14 februarie 1957 la București. Mama era cercetător-doctor la Academia de Științe Agricole și Silvice iar tatăl era avocat. De la vârsta de 6 luni a fost crescută de bunicii materni la Râmnicu Vâlcea. Aici a locuit și s-a format până la 14 ani.Revenită la București, a urmat cursurile Liceul de Muzică "George Enescu", apoi Conservatorul "Ciprian Porumbescu", Facultatea de Pedagogie Muzicală. Aici i-a avut ca profesori pe Richard Bartzer, Dan Buciu, Liviu Dănceanu, Dan Dediu, Anatol Vieru. În total, a făcut 8 ani de Conservator, dându-și și Masterul în Compoziție Muzicală.

A mai urmat în particular lecții de Canto Muzică Ușoară cu Richard Bartzer. De asemenea, încă din liceu, a luat lecții de pian cu Ștefan Bonea.

Deși a vrut să se facă interpretă de muzică ușoară, începînd cu 1982 și-a început cariera de textier.

În istoria muzicii ușoare românești Roxana Popescu și Corina Brăneanu sunt singurele textiere absolvente de Conservator.

Colaborări:

Puțini știu că o parte din primele texte scrise de artistă au fost pentru muzica rock. A colaborat cu Doru Tufiș la câteva texte pentru grupul rock Grup 2005 din Drobeta-Turnu Severin, incluse pe un album ce a apărut în 1983.

Tot din 1982, au urmat colaborări cu Mihai Elekes, Marius Popp, Laurențiu Profeta apoi, din martie 1983, cu Ion Cristinoiu.

În total, a scris peste 1000 de texte. La ediția din 11 septembrie 2010 a emisiunii "Psihologul Muzical", Roxana Popescu a spus ca cele mai multe colaborari le-a avut cu Ion Cristinoiu (peste 250 de texte până în 1989), Camelia Dăscălescu (peste 200 de texte până în 1989) și Laurențiu Profeta (peste 200 texte până în 1989).

O altă colaborare frumoasă a avut și cu Alexandru Willmany, căruia i-a scris versurile la 6 dintre compozițiile sale: "În urma ta" (1984, Silvia și Mircea Dumitrescu), "Vom dansa din nou" (1985, Grupul Vocal Choralis), "De-ar fi să vii" (1986, Mihaela Runceanu, una dintre cele mai de succes piese din muzica ușoară/pop românească), "Cineva te iubește" (1986, Mihaela Runceanu), "Oamenii mării" (1987, Elena Cârstea), "Când vei veni" (1988, Sanda Pop).

Participă pentru prima oară ca textier la o competiție de muzică ușoară românească, la Concursul de Creație de Muzică Ușoară Românească "Melodii'82" (25 februarie - 02 martie 1983).

Prima distincție o obține pe 2 ianuarie 1984 (data difuzării la TVR), la cea de-a 13-a ediție a popularului concurs TV "Șlagăre în devenire", când piesa "Vis de iarnă", pe muzica lui Ion Cristinoiu și interpretată de Angela Similea, obține Premiul Juriului.

În 1984, "Dacă n-ai fi existat" (muzica lui Ion Cristinoiu), interpretată tot de Angela Similea, devine primul mare succes din istoria muzicii pop/ușoare românești ale cărui versuri sunt semnate de Roxana Popescu. Au urmat multe altele.

Ca textier, a participat și a fost premiată la cele mai mari festivaluri și concursuri de gen din țară.

lată o parte din marile succese ale muzicii ușoare/pop românești, în ordine relativ cronologică, ale căror texte sunt semnate de Roxana Popescu: "Dacă n-ai fi existat" (1984, Angela Similea), "Să-mi vorbești de primăvară" (1984, Corina Chiriac), "Ne mai vedem și mâine" (1984, Simona Florescu), "Baladă pentru dragostea mea" (1984, Marina Scupra), " Cine sunt eu..." (1984, Dan Spătaru), “Eu și dorul dragei mele" (1984, Dan Spătaru), "De azi pe mâine" (1984, Carmen Rădulescu), "Serenadă pentru ochii tăi" (1985, Florin Balcan), "Să crezi în dragostea mea" (1985, Mihaela Runceanu), "Nu-mi pare rău" (1985, Silvia Dumitrescu), "Dor de viață" (1985, Angela Similea), "Acele veri ale iubirii" (1985, Eva Kiss), "Nu mai vreau" (1985, Mirabela Dauer), "Tu ești omul ideal" (1985, Angela Similea), "Clipe de iubire" (1985, Carmen Rădulescu), "De-ar fi să vii" (1986, Mihaela Runceanu), "lubirea mea, nu mă uita" (1986, Emilia Ditu), "Eu am încredere în tine" (1986, Mirabela Dauer), "Vreau să fii lângă mine" (1986, Roxana Popescu), "lartă!” (1987, Mihaela Runceanu), "Haide, spune!" (1987, Mihaela Runceanu), “Ca o zi de sărbătoare" (1987, Roxana Popescu), "Aștepând să vii" (1987, Adrian Daminescu), "Toate visele se împlinesc" (1987, Alina Mavrodin), "Aș vrea să-ți dăruiesc o stea" (1987, Denis Roman), "Oamenii mării" (1987, Elena Cârstea), "De câte ori îți spun la revedere" (1988, Mihaela Runceanu), "Un om sentimental" (1988, Mădălina Manole),"Asta e doar viața" (1990, Mădălina Manole), "Unde dragoste nu e, nimic nu e" (1993, Gheorghe Gheorghiu), "Vreau să te uit" (1993, Mădălina Manole), "Eu îmi văd de drumul meu" (1996, Gabriel Dorobanțu), "Prea târziu" (1996, Monica Anghel), "Și vei pleca" (1997, Mădălina Manole), "Clopote albe, clopote negre" (1998, Paul Seling), "Cântă cu mine" (1998, Mădălina Manole), "Îngerii nu plâng" (1999, Laura Stoica), "Și dacă viața mea" (1999, Nico), "Da, te iubesc" (2000, Mădălina Manole), "Tu n-ai avut curaj" (2000, Mădălina Manole), etc.

În anii'90, a colaborat mult cu Șerban Georgescu iar după 2000 cu Mădălina Manole (ca și compozitoare), Ovidiu Komoryik și Cristian Faur.

În 2011, piesa "Cea mai frumoasă stea", interpretată de Bianca Lixandru, pe muzica lui Cristian Faur și versurile Roxanei Popescu, a fost un mare succes.


Prietenia cu Mihaela Runceanu

Artista a declarat că cele mai bune prietene ale sale au fost Mihaela Runceanu și Ana Maria Moculescu.

Mihaela Runceanu și Roxana Popescu s-au cunoscut și s-au împrietenit

în 1982. Cele două erau și vecine în cartierul Dristor din București.

Mihaela Runceanu locuia la parterul unui bloc, pe Șoseaua Mihai Bravu, Nr.293 iar Roxana Popescu locuia cu mama sa într-un apartament pe Bulevardul Camil Ressu nr. 18, la doar câteva minute de mers pe jos.

Absolvente de Conservator au colaborat perfect ca textier/interpret. Amândouă aveau o personalitate foarte puternică și se contraziceau adesea. S-au certat în septembrie 1986 (au continuat însă să colaboreze profesional) dar s-au reîmprietenit în februarie 1989. Dispariția tragică a Mihaelei Runceanu,câteva luni mai târziu, pe 1 noiembrie 1989, a afectat-o profund pe Roxana Popescu.

Cele 13 piese interpretate de Mihaela Runceanu, pe versurile Roxanei Popescu au fost, în ordine cronologică: "Un cer de păsări" (1983, Viorel Gavrilă), "Nu te-am văzut" (1983, Viorel Gavrilă), "E- adevărat, iubirea mea" (1983, Joel Diamond, Laurence Russell Brown), "Nu știu cum m-am îndragostit" (1984, Viorel Gavrilă), "Să crezi în dragostea mea" (1985, Ion Cristinoiu), "De-ar fi să vii" (1986, Alexandru Wilmany), "Ce mai faci, iubirea mea?" (1986, Ion Cristinoiu), "Cineva te iubește" (1986, Alexandru Wilmany), "Voi ne-ați promis cetăți" (1986, Horia Moculescu, în duet cu Adrian Daminescu), "lartă!" (1987, Ion Cristinoiu), "Haide, spune!" (1987, Viorel Gavrilă), "De câte ori îți spun la revedere" (1988, Marcel Dragomir), "Eu nu te-am uitat" (1989, Rudolf Schenker, Klaus Meine). Câteva discuri au scris eronat că textul piesei "Zborul vântului" aparține Roxanei Popescu. Acesta este semnat de Eugen Rotaru.

Ultima colaborare a Roxanei Popescu cu Mihaela Runceanu a fost la piesa "Eu nu te-am uitat", un cover după Scorpions, lansat pe 30 ianuarie 1989. Roxana Popescu a declarat că versul "Și m-acopăr azi doar cu sufletul meu" se numără printre cele mai preferate 10 versuri pe care le-a scris.

Roxana Popescu în calitate de interpretă.

Roxana Popescu a fost și o talentată interpretă de muzică ușoară/pop. Ca interpretă, deși a înregistrat puțin, a lansat două piese de succes: "Vreau să fii lângă mine" (1986) și "Ca o zi de sărbătoare" (1987), ambele pe muzica lui Laurențiu Profeta, de care a fost foarte apropiată.

Piesa "Vreau să fii lângă mine", era compusă pentru altcineva dar, prin intermediul lui Corneliu Meraru, orchestratorul piesei, Roxana Popescu a făcut un demo voce și pian. Interpretarea plină de sensibilitate, l-a făcut pe Laurențiu Profeta să-i încredințeze piesa. Când a înregistrat piesa, artista trecea prin clipe foarte grele.

Pe 31 ianuarie 1987, la Sala Polivalentă din București, în cadrul Concursului de Creație de Muzică Ușoară Românească "Melodii'86" (30 ianuarie - 01 februarie 1987), Roxana Popescu a prezentat "Vreau să fii lângă mine", în afara concursului.


Roxana Popescu - Cea mai bună prietenă,textieră și colegă de breaslă a Mihaelei Runceanu:

Mihaela, “Femeia”, s-a dus devreme,Mihaela ca Artist și Profesor, trăiește.

De ce ?!...

Ea, Mihaela Runceanu a promovat  trecerea de la muzica ușoară la muzica pop.

Practic și-a trăit(cântat) viitorul

Este ca si cum si-ar fi amintit cum va suna muzica peste 20 de ani. În regimul comunist până și muzica venită din vest era considerată un dușman al poporului.

Forme musicale ca rock, pop,dance, jazz,erau alungate cu pietre din peisajul sonor al patriei. Într-o astfel de atmosferă,Mihaela Runceanu a avut curajul de a promova (ca interpretă și profesoară) o muzica interzisă. Publicul a primit-o cu brațele deschise, compozitorii au fost cuceriți de profesionalismul ei.

Avea pregătire muzicală universitară Conservatorul Ciprian Porumbescu.Studii de canto. Școala

Populară de Arta (clasa Nina Bercaru).

A fost profesoara de vioară și canto.

Avea un glas bine timbrat, tehnică remarcabilă, intonație justă.

Cânta cristal,limpede, cald, feminin și inteligent.

În loc de încheiere: urez succes tuturor tinerilor care vor sa faca ceva cu viata lor.

Pe acest pământ al făgăduinței ne-am cunoscut noi două Mihaela și cu mine.

Nu aveam pe atunci nici un fel de firmă.Aveam doar puterea să credem că imposibilul nu există și că vom deveni cineva în această muzică ușoară românească.

Și așa am realizat noi două,ea ca interpretă, eu ca textieră,cântece din care amintesc:

Să fiu mereu în umbra ta,De-ar fi să vii,lartă,Eu nu te-am uitat,și altele.

Aceasta simplă enumerare de titluri înseamnă ani de viață,ani de luptă,de muncă, ani de lacrimi și bucurii.

"Și totuși, oamenii buni sunt oamenii care rămân veșnic tineri,sunt oamenii care nu mor niciodată.Acești oameni ne dăruiesc cântecul, tinerețea dragostea bucuria, speranta și credința în Dumnezeu.

Și, de câte ori avem nevoie de cântec, de tinerețe, de dragoste și de credință,acești oameni se reîntorc pe pământ, vin "să-și trăiască în noi viața încă netrăită".

Acești oameni nu mor niciodată.

Niciodată.


Alte activități pe plan profesional.


La scurt timp, pe 15 martie 1987, mama ei a decedat la doar 55 de ani, după o lungă și grea suferință, din cauza unui cancer osos.

La 10 zile după plecarea mamei, pe 25 martie 1987, Roxana Popescu debutează ca interpretă la TVR, singurul post de televiziune din România acelor ani. Tudor Vornicu și Ileana Vlad, realizatorii emisiunii "La Sfârșit de Săptămână", care se difuza în fiecare sâmbătă, au invitat-o să filmeze pentru rubrica "Autograf muzical".

În aceeași perioadă, începe să cânte în localuri renumite din București, cum ar fi "Havana". În anii'90, a cântat la restaurantul Odobești.

Pe 12 iulie 1987, în seara de gală a celei de-a doua ediții a Concursului de Muzică de Dans de la Costinești, Roxana Popescu a prezentat în afara concursului, "Ca o zi de sărbătoare" (Laurențiu Profeta), al doilea mare succes al său. Pe 11 martie 1987, tot în afara concursului, va prezenta aceeași piesă la Concursului de Creație de Muzică Ușoară Românească "Melodii'87" (11-13 martie 1987).

De subliniat faptul că piesele "Vreau să fii lângă mine", cât și "Ca o zi de sărbătoare", au fost prezentate în afara concursului, deoarece compozitorul Laurențiu Profeta se afla în juriu.

Pe 29 august 1987, la Festivalul Național de Muzică Ușoară "Mamaia'87", participă la secțiunea "Creație" cu piesa "De dorul meu vei reveni" (muzica: Camelia Dăscălescu).

Pe 2 septembrie 1989, participă la secțiunea "Creație" a Festivalului Național de Muzică Ușoară "Mamaia'89", cu piesele "De dragul zilei care vine" (muzica: Camelia Dăscălescu) și "Dacă ochii mei îți spun ceva" (muzica: Laurențiu Profeta), cea din urmă fiind prezentată în afara concursului.

În perioada 1987-1989, interpreta Roxana Popescu a apărut și pe 5 compilații (discuri colective) lansate de "Electrecord", singura casă de discuri din acea perioadă.

În perioada 1988-1990, "Electrecord" a lansat o serie de albume pe care figurau câte doi artiști. Astfel, în 1990, respectiva casă de discuri a lansat albumul "Ducu Bertzi/Roxana Popescu", unde interpreta și textiera Roxana Popescu este prezentă cu cinci piese. Albumul trebuia să apară pe piață la sfârșitul anului 1989, dar datorită evenimentelor din 16-25 decembrie 1989, lansarea acestuia a fost amânată.

Aveau să treacă 20 de ani până la o nouă apariție discografică ca interpretă.

Pe 10 august 2010, la inițiativa unei admiratoare a Mihaelei Runceanu, CD-ul "Mihaela Runceanu/Roxana Popescu - o formulă magică - creator de

poveste/povestitor" a fost lansat de Casa de Discuri "Electrecord". Acest album a reunit multe din piesele interpretate de Mihaela Runceanu și Roxana Popescu, majoritatea pe versurile celei din urmă.

Ca interpretă, a colaborat cu talentați compozitori precum: Ion Cristinoiu, Camelia Dăscălescu, Laurențiu Profeta.

În 1999, Roxana Popescu devine Asistent Universitar-Canto Actori apoi, a lucrat în diferite televiziuni (Realitatea TV, Prima, Vâlcea1 TV) ca director casting și training pentru crainici, moderatori și reporteri.

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI ȘI CONCURSURI NAȚIONALE CA INTERPRETĂ FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ DE LA MAMAIA (1963 - 2012).

Mamaia'87 (26-30 august 1987).

"De dorul meu vei reveni" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu)

Mamaia'89 (30 august - 03 septembrie 1989).

"Dacă ochii mei îți spun ceva" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - în afara concursului

"De dragul zilei care vine" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu)

CONCURSUL DE CREAȚIE DE MUZICĂ UȘOARĂ ROMÂNESCĂ MELODIILE ANULUI

(1979-1987)

Melodii'86 (30 ianuarie - 01 februarie 1987).

"Vreau să fii lângă mine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - în afara concursului Melodii'87 (11-13 martie 1988)

"Ca o zi de sărbătoare" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - în afara concursului CONCURSUL DE MUZICĂ DE DANS DE LA COSTINESTI

(1985-1989)

Ediția 02 (10-12 iulie 1987, Teatru de Vară, Costinesti)

"Ca o zi de sărbătoare" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - în afara concursului

PARTICIPĂRI LA FESTIVALURI ȘI CONCURSURI NATIONALE CA TEXTIERĂ

FESTIVALUL NAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ DE LA MAMAIA (1963 – 2012).

Mamaia'83 (26-30 august 1983)

Secțiunea Creație

"Ce fel de dragoste" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Corina Chiriac

"Brațe înfrățite" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - în afara concursului

Secțiunea Interpretare

Liliana Catrina - Premiul III

"Un singur om" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu)

Emilia Basarabeanu - Mențiune

"De azi, pe mâine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu)

Mamaia'84 (30 august - 02 septembrie 1984).

Secțiunea Creație

"Ce m-aș face fără tine" (m: Titel Popovici; t: Roxana Popescu) - i: Doina Moroșanu

"E marea" (m: Valeria Dogaru; t: Roxana Popescu) - i: Valeria Dogaru

"În urma ta" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Silvia și Mircea Dumitrescu

"Nu te cunosc" (m: Horia Moculescu t. Roxana Ponescu) - i∙ Cornel Constantiniu - Premiul III.

"Nu-ți fie teamă de iubire" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Mirela Voiculescu "Un simplu om" (m: Alexandru Dobondi; t: Roxana Popescu) - i: Irina Soroiu

Secțiunea Interpretare

Marina Scupra - Marele Premiu "Mamaia'84"

"Baladă pentru dragostea mea" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Simona Florescu - Premiul Tinereții

"Ne mai vedem și mâine" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Cristine Bach - Mențiune

"Pământul se învârtește" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție Silvia Dumitrescu

"Lăsați viața să cânte" (m: Paul Urmuzescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mioara Feraru

"Și eu aș vrea" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Nina Radu

"Dacă n-ai fi existat" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mamaia'85 (29 august - 01 septembrie 1985).

Secțiunea Creație

"Acele veri ale iubirii" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Eva Kiss - Premiul Criticii Muzicale

"Dor de viață" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Angela Similea - Premiul Criticii Muzicale "Nu mai vreau" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - i: Mirabela Dauer

"Seri de dans la Costinești" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Marina Scupra - în afara concursului

Secțiunea Interpretare

Simona Florescu - Marele Premiu "Mamaia'85"

"Ne mai vedem și mâine" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

"Mi-e dor de tine" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Silvia Dumitrescu- Premiul CC al UTC - distincție echivalentă cu Premiul I

"Nu-mi pare rău" (m: Marius Țeicu; t: Roxana Popescu) - primă audiție Emilia Dițu - Premiul I

"Ești învingător" (m: Marcel Dragomir; t: Roxana Popescu)

Florin Balcan - Premiul III

"Serenadă pentru ochii tăi" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Denis Roman - Premiul Criticii Muzicale oferit de ATM

"Mamă, simt nevoia să-ți vorbesc" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție Elena Tudor Cherciu

Elena Tudor Cherciu

"Cu suflet de păpușă" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Corina Chicioran

"Mică fantezie" (m: Marcel Dragomir; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Eugenia Dan

"Să crezi în dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Carmen Vasilescu

"Clipe de iubire" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mamaia'86 (27-31 august 1986)

Secțiunea Creație

"Cineva te iubește" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu

"Eu am încredere în tine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - Mirabela Dauer - în afara concursului

"lubirea mea, nu mă uita" (m: Marcel Dragomir; t: Roxana Popescu) - i: Emilia Ditu

"Voi ne-ați promis cetăți" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu, Adrian Daminescu și un grup de copii din corul "Voces primavera"

Secțiunea Interpretare

Daniela Nicol - Premiul I

"Cum să te uit" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Valeriu Crișan - Premiul III

"Dragostea mea" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu)

Dana Bartzer - Premiul Criticii muzicale oferit de ATM

"Așteptând să vii" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu)

Constantin Bruj

"În urma ta" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu)

Florina Cupșa

"Marea, ca un cântec de iubire" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Florentina Dumitru

"O zi de vacanță" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Denis Roman

"Mai e o zi și mâine" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

"Mai dă-mi o zi din viața ta" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mamaia'87 (26-30 august 1987)

Secțiunea Creație

"Aș vrea să-ți dăruiesc o stea" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Denis Roman - Laureață

"Cântec pentru tine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Monica Anghel - în afara concursului

"De dorul meu vei reveni" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu "Oamenii mării" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Elena Cârstea

Secțiunea Interpretare

Alina Mavrodin - Marele Premiu "Mamaia'87"

"Toate visele se împlinesc" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Marilena Dobre - Premiul I

"Să nu ne ascundem după vorbe" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Angela Stoica - Premiul CC al UTC - distincție echivalentă cu Premiul I

"De-ar fi să vii" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu)

Ramona Bădescu - Premiul III

"Vei veni, iubirea mea" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Corina Mathia - Premiul Criticii Muzicale oferit de ATM

"Nu-mi pare rău" (m: Marius Teicu; t: Roxana Popescu)

Grupul Ton - Premiul de Popularitate

"O zi de vacanță" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu)

Luminița Raclariu - Mențiune

"Cineva te iubește" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu)

Aura Buiac

"Cum să te uit" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

"Numai pentru tine" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Valeriu Crișan

"Dacă tu ai ști...!" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Florina Cupșa

"Zbor spre lumină" (m: Alexandru Willmany; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Adrian Dospinescu

"De-ar fi să vii" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu)

Luminița Halip

"Să crezi în dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Eugen Petrusca

"Ești prietena mea" (m: Vasile Veselovski; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mamaia'88 (31 august - 04 septembrie 1988).

Secțiunea Creație

"Un om sentimental" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole - Mențiune

Secțiunea Interpretare

Denis Ștefănescu - Premiul I

"Acele veri ale iubirii" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu)

Constantin Bruj

"Flori pentru pacea planetei" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu)

Monica Măceanu

"Vreau să te știu fericit" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Florentina Pocora

"Cu inima plină de soare" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Sanda Pop

"Haide spune!" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu)

"Când vei veni" (m: Alexandru Willmany; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Perdytta Solomon

"Haide, spune!" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu)

Liliana Stroe

"Să crezi în dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu)

Georgeta Tranǎ

"Clipa care vine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu)

"Doar dragostea adevărată" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Mamaia'89/30 august-03 septembrie 1989)

Secțiunea Creație

"De dragul zilei care vine" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu

"Dacă ochii mei îți spun ceva" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu - în afara concursului

Secțiunea Interpretare

Roxana Vulpescu - Premiul II

"Cine te iubește" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu)

lunia Tănase - Premiul Criticii Muzicale

"E lung drumul până mâine" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - primă audiție

loana Capanu

"Viața e aurul planetei" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - primă audiție

Magdalena Cușa

"Marea ca o eternintate" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție Loredana Otrocol

"Pentru dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - primă audiție Mamaia'90 (22 - 26 august 1990)

Mamaia'90 (22 - 26 august 1990).

Secțiunea Creație

"Să fii campion" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - i: Aura Urziceanu - Premiul II

Mamaia'94 (28 - 31 iulie 1994)

Secțiunea "Creație - Șlagăre"

"Vreau să te uit" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole - Premiul III

Mamaia'95 (26-30 iulie 1995) - Ediția 25

Secțiunea "Creație - Prime auditii"

"Eu știu să visez" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Monica Anghel

Mamaia'97 (28 august - 01 septembrie 1997).

Secțiunea "Creație - Prime auditii"

"Dacă n-ai pleca" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Monica Anghel - Premiul I

"Dă-mi, Doamne, noroc" (m: Valentin Mandric; t: Roxana Popescu) - i: Erica Alexandru

"Stai lângă mine, mamă" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole Secțiunea "Creație - Șlagăre"

"Și vei pleca" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole

Mamaia'98 (26-29 august 1998).

Secțiunea "Creație - Șlagăre"

"Cântă cu mine" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole

Mamaia '99 (25-28 august 1999) – Ediția 29

Secțiunea "Creație - Prime auditii"

"Îngerii nu plâng" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Laura Stoica

"Și dacă viața mea" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - i: Nicoleta Matei - Premiul II

Mamaia 2000 (01-04 septembrie 2000) - Ediția 30

Secțiunea "Șlagăre - Pop"

"Da, te iubesc" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole

Mamaia 2001 (09-12 august 2001) - Ediția 31

Secțiunea "Creație - Prime audiții"

"Dacă ești lângă mine" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole

Secțiunea "Șlagăre - Pop"

"Tu n-ai avut curaj" (m: Șerban Georgescu; t: Roxana Popescu) - i: Mădălina Manole

CONCURSUL DE CREAȚIE DE MUZICĂ UȘOARĂ ROMÂNEASCĂ MELODIILE ANULUI (1979-1987) Melodii'82 (25 februarie – 02 martie 1983, Sala Palatului, București), Ediția 04 Secțiunea "Din melodiile anului 1982"

"Brato înfrățito" (m: Laurontiu Profota: + Dovana Doposcul i. Emilia Basarabianul. George Sava

"Stăm amândoi" (m: Mihai Elekes; t: Roxana Popescu) - i: Liana și Mihai Elekeș

Secțiunea "Lucrări în primă audiție"

"Da, pădure" (m: Mihai Elekes; t: Roxana Popescu) - i: Liana și Mihai Elekeș

Melodii'83 (06-11 martie 1984, Sala Polivalentă, București), Ediția 05

Secțiunea "Piese lansate în 1983"

"Cu tine-ncepe viața mea" (m: Dan Beizadea; t: Roxana Popescu) - i: Natalia Guberna

"De când pe lume, lumea-i lume" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Cornel Constantiniu - Premiul III

Melodii'84 (14-17 februarie 1985, Sala Polivalentă, București), Ediția 06

Secțiunea "Melodiile anului 1984"

"Dacă n-ai fi existat" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Angela Similea - Premiul I

"Baladă pentru dragostea mea" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Marina Scupra - în afara concursului

"Eu și dorul dragei mele" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Dan Spătaru - în afara concursului

"În urma ta" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Silvia și Mircea Dumitrescu - în afara

concursului

"Ne mai vedem și mâine" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Simona Florescu - Premiul I "Nu știu cum m-am îndrăgostit" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu

"Nu te cunosc" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - i: Cornel Constantiniu

"Pământul se-nvârtește" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Cristine Bach -în afara concursului

Secțiunea Muzică de dans în primă audiție

"Să crezi în dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu - Premiull "Vom dansa din nou" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - Grupul vocal "Choralis" - în afara concursului

Melodii'85 (13-16 februarie 1986, Sala Polivalentă, București), Ediția 07

Secțiunea Din melodiile anului 1985

"Acele veri ale iubirii" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Eva Kiss

"Dor de viață" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Angela Similea

"Nu mai vreau" (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - i: Mirabela Dauer

"Să crezi în dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu - Premiul Juriului

"Serenadă pentru ochii tăi" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Florin Balcan - Premiul Organizatorilor

Secțiunea Muzică de dans în primă audiție

"De-ar fi să vii" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu - Premiul Juriului

"Du-te noapte" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Marina Scupra - în afara concursului

Melodii'86 (30 ianuarie – 01 februarie 1987, Sala Polivalentă, București), Ediția 08

"De-ar fi să vii" (m: Alexandru Wilmany; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu - Laureată

"Dragostea mea" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Valeriu Crișan

"lubirea mea, nu mă uita" (m: Marcel Dragomir; t: Roxana Popescu) - i: Emilia Ditu

"Vreau să fii lângă mine" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu - în afara concursului

Melodii'87 (11-13 martie 1988, Sala Polivalentă, București), Ediția 09

"Ca o zi de sărbătoare" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu - în afara concursului

"Haide, spune!" (m: Viorel Gavrilă; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu

"lartă" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Mihaela Runceanu

"Toate visele se împlinesc" (m: Camelia Dăscălescu; t: Roxana Popescu) - i: Alina Mavrodin

CONCURSUL TV "ȘLAGĂRE ÎN DEVENIRE” (1980 - 1987) (participările de la acest concurs au fost preluate din cartea "Titus Munteanu - un lord al micului ecran" de Octavian Ursulescu, Editura Pro Universitaria, București 2017) - în paranteză este trecută data difuzării la TVR

Ediția 13 - Ediție specială de Anul Nou (02 ianuarie 1984).

"Vis de iarnă" (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - i: Angela Similea - Premiul Juriului

Ediția 14 - Primăvara Tinereții Noastre (02 mai 1984)

"Să-mi vorbești de primăvară" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Corina Chiriac - Premiul Juriului

Ediția 17 (04 mai 1985).

"Parcă te-aș cunoaște de un veac" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Marina Florea

CONCURSUL DE MUZICĂ DE DANS DE LA COSTINESTI (1985-1989).

Ediția 01 (30-31 octombrie 1985, Sala Polivalentă, București)

"Ascultă-mi sfatul" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Mircea Dumitrescu

"Să nu ne spunem la revedere" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Marina Scupra

"Să păstrezi un loc pentru dragostea mea" (m: Ion Cristinoiu; t: Roxana Popescu) - i: Silvia Dumitrescu & Mircea Dumitrescu

Ediția 02 (10-12 iulie 1987, Teatru de Vară, Costinești)

"Ca o zi de sărbătoare" (m: Laurențiu Profeta; t: Roxana Popescu) - i: Roxana Popescu - în afara concursului

DISCOGRAFIE CA INTERPRETĂ

DISCOGRAFIE SOLO

Ducu Bertzi/Roxana Popescu (1990, Electrecord ST-EDE 03710) - LP

6. Ca o zi de sărbătoare (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

7. Vis al dragostei dintâi (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

8. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

9. De dragul zilei care vine (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) 10. Clipa care vine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu & Roxana Popescu (2010, Electrecord EDC 965) - CD

15. Clipa care vine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

16. Vis al dragostei dintâi (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

17. De dorul meu vei reveni (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

18. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ CA INTERPRETĂ

Melodii'86 - 4 (1987, Electrecord ST-EDE 03075) - LP

10. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu) - în afară de concurs

Mamaia'87 (3) (1987, Electrecord, ST EDE 03197) - LP

9. De dorul meu vei reveni (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Melodii'87 -3(1988, Electrecord ST-EDE 03293) - LP

Melodii'87 -3(1988, Electrecord ST-EDE 03293) - LP

8. Ca o zi de sărbătoare (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

Mamaia'89 - 4 (1989, Electrecord ST-EDE 03624) - LP

7. Dacă ochii mei îți spun ceva (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - în afara concursului

Mamaia'89 - 1 (1989, Electrecord ST-EDE 03621) - LP

4. De dragul zilei care vine (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

124 Șlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru - vol. 1 (2004, Muzica 2001 017 / 2006, Star Media Music SMM 106) - CD

8. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

DISCOGRAFIE SOLO CA TEXTIERĂ

Ducu Bertzi/Roxana Popescu (1990, Electrecord ST-EDE 03710) - LP

6. Ca o zi de sărbătoare (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

7. Vis al dragostei dintâi (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

8. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

9. De dragul zilei care vine (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

10. Clipa care vine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu & Roxana Popescu (2010, Electrecord EDC 965) - CD

Mihaela Runceanu

01. E-adevărat, iubirea mea (J. Diamond, L. Russell Brown/Roxana Popescu)

03. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

04. Să crezi în dragostea mea (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

05. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

06. Ce poate fi mai trist ca despărțirea (Jolt Kerestely/Roxana Popescu)

07. Eu nu te-am uitat (K. Meine, R. Schenker/Roxana Popescu)

10. Cineva te iubește (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

11. Nu știu cum m-am îndragostit (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

12. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

14. De câte ori îți spun la revedere (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)

Roxana Popescu

15. Clipa care vine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

16. Vis al dragostei dintâi (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

17. De dorul meu vei reveni (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

18. Vreau sa vii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

DISCOGRAFIE COLECTIVĂ CA TEXTIERĂ

Cornel Fugaru - Am ales nemărginirea (1982, Electrecord ST-EDE 02070) - LP 3. Din oaza de soare (Cornel Fugaru/Roxana Popescu) - Marina Voica

Dorin Anastasiu - Bună seara, Iglesias (1982, Electrecord ST-EDE 02072) - LP

2. Pentru ce crezi că mi-e dor/Por Un Poco De Tu Amor (Repertoriu Julio Iglesias/Roxana Popescu)

3. Corabia uitării/La Nave Del Olvido (Repertoriu Julio Iglesias/Roxana Popescu)

Melodii'82 (2) (1983, Electrecord, ST-EDE 02138) - LP

5. Doi bătrâni (Dan Beizadea-Roxana Popescu) - Cornel Constantiniu

Melodii'82 (3) (1983, Electrecord ST-EDE 02139) - LP

3. Stăm amândoi (Mihai Elekes/Roxana Popescu) - Liana și Mihai Elekeș

Formații Rock 6 - Compact / Grup 2005 (1983, Electrecord ST-EDE 02145) - LP

5. Chem o zi (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005 6. Amintiri (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005 7. Gânduri (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005 8. Lucia (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005 9. O seară (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005

Mirela Voiculescu (1983, Electrecord ST-EDC 10.755) - Single

2. Un singur om (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

Melodii'83 (2) (1984, Electrecord ST- EDE 02368) - LP

13. Cu tine-ncepe viața mea (Dan Beizadea/Roxana Popescu) - Natalia Guberna

Gina Pătrașcu - Gina (1984, Electrecord ST-EDE 02373) - LP

7. Cântec neînceput (Dan Beizadea/Roxana Popescu)

Crizantema de aur (1984, Electrecord) - 7 LP

Discul 2 - Creații noi (ST-EPE 02428)

C2. Familia noastră (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Florin Georgescu

D9. Romanțe, voi dragi crizanteme (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Aurica Popa

Concursul Cântecului Politic pentru Tineret - Ediția V-a 1984 (1984, Electrecord, ST-EDE 02578 a/b) - 2

Disc 1

2. Plaiul florilor de mai (Valentin Mircea Neagu/Roxana Popescu) - Grupul Vocal Stereo

3. Să fii om (Mihai Ilie Gheorghe/Roxana Popescu) - Grupul vocal Choralis

Disc 2

6. Aceasta-i tinerețea noastră (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Cornel Constantiniu

Mamaia'84 -2 (1984, Electrecord ST-EDE 02632) - LP

5. În urma ta (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - în duet cu Mircea Dumitrescu

6. Nu-ți fie teamă de iubire (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Mirela Voiculescu

Mamaia'84 (3) (1984, Electrecord ST-EDE 02633) - LP

6. Nu te cunosc (Horia Moculescu/Roxana Popescu) - Cornel Constantiniu

7. E marea (Valeria Dogaru/Roxana Popescu) - Valeria Dogaru

Mamaia'84 (5) (1984, Electrecord ST EDE 02635) - LP

7. Ce m-aș face fără tine" (Titel Popovici/Roxana Popescu) - Doina Moroșan

Melodii'84 (1) (1985, Electrecord ST-EDE 02636) - LP

1. Baladă pentru dragostea mea (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

2. În urma ta (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - în duet cu Mircea Dumitrescu

3. Ne mai vedem și mâine (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Simona Gabriela Florescu

Melodii'84 (2) (1985, Electrecord ST-EDE 02637) - LP

6. Pământul se-nvârtește (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Cristine Bach

7. Nu știu cum m-am îndragostit (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Dan Spătaru (1985, Electrecord ST-EDE 02639) - LP

5. Eu sunt sentimental (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

6. Eu și dorul dragei mele (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

7. Cine sunt eu...(Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

8. De ce sunt frumoase fetele (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

9. Eu te iubesc de mult (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

10. La numărul 7 (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

11. E frumos de-mi place mie (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Estival Top (1985, Electrecord ST-EDE 02654, STC 00290) - LP & Casetǎ Audio

01. E-adevărat, iubirea mea (repertoriul internațional/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

O seară la discotecă - 1 (1985, Electrecord ST-EDE 02712) - LP

05. Vom dansa din nou (Alexandru Willmany/Roxana Popescu) - Grupul Vocal Choralis

O seară la discotecă (2) (1985, Electrecord ST-EDE 02713) - LP

3. Să crezi în dragostea mea (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

4. Doar tu știi (Marcel Dragomir/Roxana Popescu) - Emilia Ditu

Mamaia'85 (1) (1985, Electrecord ST EDE 02769) - LP

9. Nu mai vreau (m: Horia Moculescu; t: Roxana Popescu) - Mirabela Dauer

Mamaia'85 (4) (1985, Electrecord ST EDE 02772) – LP

3. Acele veri ale iubirii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Eva Kiss

4. Dor de viață (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Angela Similea

5. Seri de dans la Costinești (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Marina Scupra - melodie în afara concursului

Corina Chiriac - Corina (1985, Electrecord ST-EDE 02774, STC 00314) - LP & Casetă Audio

05. Să-mi vorbești de primavară (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

Angela Similea - Angela Similea (1985, Electrecord ST-EDE 02775, STC 00315) - LP & Casetă audio

7. Tu ești omul ideal (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

8. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

Mircea Drăgan/Romanticii – Soare și foc (1985, Electrecord ST-EDE 02780) - LP

6. Viața începe printre jucării (Ilie Gheorghe/Roxana Popescu) - Florentina Radu și Mihai Balea

Ana Piuaru - Romanțe și melodii îndrăgite (1985, Electrecord ST-EPE 02809) - LP

3. Lună, lună, dragă soră (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

Melodii'85 (1) (1986, Electrecord ST EDE 02851) - LP

1. Serenadă pentru ochii tăi (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Florin Balcan

2. Acele veri ale iubirii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Eva Kiss

Melodii'85 - Dans (1) (1986, Electrecord ST-EDE 02853) - LP

10. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

11. Du-te, noapte! (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Marina Scupra - în afara concursului.

Mamaia'86 (3) (1986, Electrecord ST-EDE 02993) – LP

7. Iubirea mea, nu mă uita (Marcel Dragomir/Roxana Popescu) - Emilia Ditu 8. Cineva te iubește! (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Mamaia'86 (4) (1986, Electrecord ST-EDE 02994) - LP

1. Voi ne-ați pormis cetăți (Horia Moculescu/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu și Adrian Daminescu

Mirabela Dauer - Ești visul meu (1986, Electrecord ST-EDE 02996, STC 00391) - LP & Casetǎ Audio

5. Nu mai vreau (Horia Moculescu/Roxana Popescu)

Grupul Expres - Pentru tine (1986, Electrecord, ST-EDE 02998) - LP

3. Nu uita că te-am iubit (Marius Teicu/Roxana Popescu)

Toate florile din lume (1986, Electrecord ST-EDE 03000) - LP

4. Bună seara, stea hoinară (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Denis Roman

Romante - Crizantema de aur (1986, Electrecord ST-EPE 03039/03096) - 2 LP

Discul 2

D7. Romanțe, voi dragi crizanteme (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Serina Balla Sofia București (1986, Electrecord ST-EDE 03041) - LP

6. Eu am încredere în tine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Mirabela Dauer

Melodii'86 - 1 (1987, Electrecord ST-EDE 03072) - LP

7. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu.

Melodii'86 - 3 (1987, Electrecord ST-EDE 03074) - LP

5. Iubirea mea, nu mă uita (Marcel Dragomir/Roxana Popescu) - Emilia Ditu

Melodii'86 - 4 (1987, Electrecord ST-EDE 03075) - LP

7. Dragostea mea (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Valeriu Crișan

8. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu) - Roxana Popescu - în afară de

concurs.

Mirabela Dauer – Dimineți cu ferestre deschise (1987, Electrecord ST-EDE 03077, STC 00415) - LP & Casetă Audio

Bonus pe casetă audio

Eu am încredere în tine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Mirabela Dauer

Mamaia'87 (1) (1987, Electrecord ST EDE 03195) - LP

9. Oamenii mării (Alexandru Willmany/Roxana Popescu) - Elena Cârstea

Melodii'87 (2) (1988, Electrecord ST EDE 03196) - LP

10. Aș vrea să-ți dăruiesc o stea (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Denis Roman

Mamaia'87 (3) (1987, Electrecord, ST EDE 03197) - LP

09 De dorul meu vei reveni (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Roxana Popescu

Mamaia'87 (4) (1987, Electrecord ST-EDE 03198) - LP

5. Cântec pentru tine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Monica Anghel - în afara concursului

Marina Scupra - Va exista (1987, Electrecord ST-EDE 03200) - LP

2. Cine-ar crede că nu m-ai uitat? (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

3. Balada pentru dragostea mea (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu - Mihaela Runceanu (1987, Electrecord ST EDE 03202) - LP

01. E-adevărat, iubirea mea (Repertoriul internațional/Roxana Popescu)

02. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

03. Să crezi în dragostea mea (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

04. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

09. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

Melodii'87 - 1 (1987, Electrecord ST-EDE 03291) - LP

1. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Melodii'87 - 2 (1987, Electrecord ST-EDE 03292) - LP

2. Toate visele se împlinesc (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Alina Mavrodin 3. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Melodii'87 - 3 (1987, Electrecord ST-EDE 03293) - LP

8. Ca o zi de sărbătoare (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Roxana Popescu

Eva Kiss - Tăcutele iubiri (1987, Electrecord ST-EDE 03298) - LP

4. Acele veri ale iubirii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Carmen Rădulescu - Muzica te cheamă (1987, Electrecord ST-EDE 03300, STC 00499) - LP & Casetă Audio

3. De azi, pe mâine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

4. Chitara romană (Repertoriu Internațional/Roxana Popescu)

5. Clipe de iubire (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Mamaia'88 - 4 Concursul de Interpretare (1988, Electrecord ST EDE 03479) - LP

2. Vreau să te știu fericit (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Monica Măceanu

3. Flori pentru pacea planetei (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Constantin Bruj

4. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Perdytta Solomon

Mamaia'88 - 5 Concursul de Interpretare (1988, Electrecord ST EDE 03480) - LP

5. Să crezi în dragostea mea (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Lilian Stroe

6. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Sanda Pop

7. Când vei veni (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Sanda Pop

8. Clipa care vine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Georgeta Trană

9. Doar dragostea adevărată (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Georgeta Trană

Mamaia'88 - 6 Concursul de Interpretare (1988, Electrecord ST EDE 03481) – LP

2. Cu inima plină de soare (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Florentina Pocora 3. Acele veri ale iubirii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Denis Ștefănescu

Mamaia 88-7 Concursul de Creație (1988, Electrecord ST-EDE 03434) – LP

2. Un om sentimental (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole

Denis Roman/Daniel lordăchioaie (1988, Electrecord ST-EDE 03441) - LP

2. Mai dă-mi o zi din viața ta (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Denis Roman

3. Aș vrea să-ți dăruiesc (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Denis Roman

4. Mai e o zi și mâine (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Denis Roman

Mirabela Dauer – De dragul tău (1989, Electrecord ST-EDE 03495, STC 00564) - LP & Casetă Audio

4. Dacă-mi spui bun rămas (Paul Urmuzescu/Roxana Popescu)

5. Eu am încredere în tine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

Adrian Daminescu - Eu te voi iubi (1989, Electrecord ST-EDE 03549, STC 00579) - LP & Casetǎ Audio

7. Aștepând să vii (Horia Moculescu/Roxana Popescu)

Puterea dragostei (1989, Electrecord ST-EDE 03553, STC 00600) - LP & Casetă audio

9. Un om sentimental (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole

Mamaia'89 - 1 Creație (1989, Electrecord ST-EDE 03621) – LP

4. De dragul zilei care vine (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) - Roxana Popescu

Mamaia'89 - 4 Creație (1989, Electrecord ST-EDE 03624) - LP

7. Dacă ochii mei îți spun ceva (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu) - Roxana Popescu - în afara concursului

Mamaia'89 Interpretare - 5 (1989, Electrecord ST-EDE 03663) - LP

9. Marea, ca o eternitate (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Magdalena Cușa

Mamaia'89 Interpretare - 6 (1989, Electrecord ST-EDE 03664) - LP

8. Viața e aurul planetei (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - loan Capanu

9. E lung drumul până mâine (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - lunia Tănase

Mamaia'89 Interpretare - 7 (1989, Electrecord ST-EDE 03665) - LP

8. Pentru dragostea ta (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Loredana Otrocol

Loredana Groza - Un buchet de trandafiri (1989, Electrecord ST-EDE 03626, STC 00596) - LP & Casetǎ Audio

Bonus pe casetă audio

În fiecare zi (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu - Pentru voi, muguri noi (1989, Electrecord ST EDE 03627, STC 00597) - LP & Casetǎ Audio

5. Eu nu te-am uitat (Repertoriul internațional/Roxana Popescu)

Bonus pe casetă audio

6. E-adevărat, iubirea mea (Repertoriul internațional/Roxana Popescu)

Angela Similea & Marius Teicu - Flacăra nestinsei iubiri (1990, Electrecord ST-EDE 03706, STC 00619) – LP & Casetǎ audio

3. Îți promit (Marius Teicu/Roxana Popescu) - Marius Teicu

Elena Cârstea - Ochii tăi (1990, Electrecord ST-EDE 03769) - LP

3. De ce crezii tu că te-am uitat? (Dan lagnov/Roxana Popescu) 4. Oamenii mării (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

Mamaia'90 (1) (1991, Electrecord ST-EDE 03901) - LP

3. Să fii campion (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Aura Urziceanu

Mădălina Manole - Fată dragă (1991, Electrecord ST-EDE 04003, STC 00740) - LP și Casetă Audio

3. Asta e doar viața (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - Ei și ce? (1993, Electrecord EDE 04239, MC 00901) - LP și Casetă Audio

9. Vreau să te uit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - Fără dragostea ta (1993, Roton P-3016) - Casetă Audio

2. Un om sentimental (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

3. Asta e doar viața (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

4. Vreau să te uit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Gheorghe Gheorghiu - Unde dragoste nu e, nimic nu e (1993, Eurostar CDS CD 0129) - LP

1. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu)

Gheorghe Gheorghiu - Unde dragoste nu e, nimic nu e (1993, Electrecord MC 00963) - Casetă Audio

1. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu)

Gheorghe Gheorghiu - Unde dragoste nu e, nimic nu e (1993, Mirio) - Casetă Audio

1. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu)

Carmen Rădulescu – Lumina din gând (1993, Eurostar CDS CS 0134, CDS-CS 00102) - LP și Casetă Audio

Bonus casetă audio

11. De azi, pe mâine (Laurențiu Profeta/Roxana Popescu)

Mădălina Manole (1994, ELCD 139) - CD

9. Vreau să te uit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) 10. Asta e doar viața (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - Best Of (1995, Metropol Music) - Casetă Audio

B2. Vreau să te uit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

B4. Asta e doar viața (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Gheorghe Gheorghiu - Unde dragoste nu e, nimic nu e (1995, Alpha Sound B-35) - Casetă Audio

1. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - Trăiesc pentru tine (1996, Roton ROCD 101, Ro 3036) - CD și Casetă Audio

3. Nici nu mai cred că te-am iubit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

4. Dacă într-o bună zi (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Monica Anghel – Destine (1996, Roton ROCD 108, Ro 3051) – CD și Casetă Audio

3. Prea târziu (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

Angela Similea - Să mori de dragoste rănită (1996, Metropol Music ML 022) - Casetă audio

2. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

3. Lasă-mă să mai visez (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)

Marius Teicu - Parada Vedetelor (1997, Zone Records 9712110-2, 9712118-4) - CD & Casetă Audio

18. Nu-mi pare rău (Marius Teicu/Roxana Popescu)

Gabriel Dorobanțu - Declarație de dragoste (1997, Electrecord EDC 235, STC 001239) -CD și Casetă Audio

1. Mă iartă, doamna mea (Cover/Roxana Popescu)

2. Eu îmi văd de drumul meu (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

3. Fântânile uitate (Cover/Roxana Popescu)

4. Și mi-a fost dor de tine (Cover/Roxana Popescu)

5. Va fi sărbătoare (Cover/Roxana Popescu) - în duet cu Marina Florea

6. Declarație de dragoste (Cover/Roxana Popescu)

7. Singur de ziua mea (Cover/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - Cântă cu mine (1998, Zone Records 9804120-4) - Casetă Audio

Backing vocals: Zoia Alecu, Mădălina Manole, Crina Mardare, Roxana Popescu

1. Cântă cu mine (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

2. Și vei pleca (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

3. Adio, plec la mama! (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

4. Fata din Nalindamar (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

5. Să vii și mîine-n discotecă (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

6. Stai lângă mine, mamă (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

7. Dragoste de foc (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

8. Speram să fii gelos (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Mamaia'98 vol.3 - Șlagăre (1998, Mega Music) - CD

04. Dacă vei fi campion (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Elena Pavel

11. lubesc, deci exist (George Natsis/Roxana Popescu) - Liliana Sandu

Paula Seling - Știu că exist (1998, Fundația Culturală Phoenix, PH CD 018, PH MC 018) - CD & Casetă audio

3. Suntem liberi (George Natsis/Roxana Popescu)

4. Clopote albe, clopote negre (George Natsis/Roxana Popescu

Paula Seling - Suntem liberi (1998, Romtelecom/Fundația Culturală Phoenix, PH CD 019/5) - CD

3. Suntem liberi (George Natsis/Roxana Popescu)

4. Clopote albe, clopote negre (George Natsis/Roxana Popescu)

Angela Similea - Un roman de iubire într-un albastru infinit (1999, Electrecord EDC 262, STC 001270)- CD & Casetă audio

Muzica: Marcel Dragomir

13. Lasă-mă să mai visez (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)

Gabriel Dorobantu - C'est la vie (1999, Electrecord EDC 316, STC 001318) – CD și Casetă Audio

1. Prieteni de-o viață (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu - Vom fi mereu (1999, Electrecord EDC 334) – CD

4. E-adevărat, iubirea mea (repertoriul internațional/Roxana Popescu)

07. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

5. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

13. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

15. Eu nu te-am uitat (repertoriul internațional/Roxana Popescu)

Te așteaptă un om - Șlagăre semnate Ion Cristinoiu (2000, Electrecord EDC 385) – CD și Casetă Audio

5. Prea târziu (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Monica Anghel

6. Mai dă-mi o zi din viața ta (lon Cristinoiu/Roxana Popescu) - Denis Roman

7. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Angela Similea

Mădălina Manole - Dulce de tot (2000, Nova Music Entertainment NM 136-2, NM 136-4) - CD și Casetă Audio

2. Da, te iubesc (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

3. Aș da orice (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

4. Vecinii (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

5. Aș da orice - Remix (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

6. Nici nu mai cred că te-am iubit (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

7. Tu n-ai avut curaj (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

8. Mi-e dor de tine (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

9. Un băiat minunat (Șerban Georgescu/Roxana Popescu)

Bambi - Biletele de dragoste (2000, Fundația Culturală Phoenix PH CD 030, PH MC 030) - CD și Casetă Audio

3. E incredibil (Virgil Popescu/Roxana Popescu)

Marina Florea - Steaua iubirii (2001, Electrecord EDC 399) - CD

12. Iubire (Repertoriu internațional/Roxana Popescu)

Dan Spătaru - Drumurile tinereții (2002, Electrecord EDC 496) - CD

24. Cine sunt eu...(Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Mădălina Manole - A fost (Va fi) iubire (2003, CD Press - 03L050713) - CD

1. Cine ești tu? (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

2. A fost iubire (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

3. Fata visurilor tale (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

4. Cântec pentru tine - pentru C (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

5. Omul sufletului meu (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

6. Povești de dragoste (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

7. A fost iubire - Remix (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

8. Un dans (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

9. Nu mă cunoști (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

10. Trăiește clipa! (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

Marius Teicu - Chemarea Dragostei (2003, Casa Radio ADD 083) - CD

15. Nu-mi pare rău (Marius Teicu/Roxana Popescu)

Ileana Sipoteanu - Refrene de iubire (2004, Spiros Galați RNF 04344/25.10.2004) - CD și Casetă Audio 4. Din mult prea multă dragoste (Dumitru Lupu/Roxana Popescu)

124 Șlagăre, pe versuri de Eugen Rotaru - vol. 1 (2004, Muzica 2001 017/2006, Star Media Music SMM 106) - CD

8. Vreau sa fii lângă mine (Laurentiu Profeta/Roxana Popescu)

70's Show - Cele mai mari succese românești (2004, Electrecord EDC 615/Cat Music 101 2456 1/Prima TV) - CD & CASETĂ AUDIO

15. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Parada Șlagărelor 1 (2005, Electrecord EDC 622) - CD

14. E-adevărat, iubirea mea (Repertoriul internațional/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Adrian Romcescu - Eu merg mai departe (2005, Electrecord EDC 636) - CD

10. Am jurat cândva (Adrian Romcescu/Roxana Popescu) - Monica Anghel și Adrian Romcescu

Dan Spătaru – Raza mea de soare (2005, Electrecord EDC 641) - CD

18. E frumos de-mi place mie (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu) 19. Eu sunt sentimental (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Cutia cu Amintiri (2005, Electrecord EDC 667/Cat Music 101 2501 2) - CD

6. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Angela Similea - Lumea mea (09.06.2005, OVO Music 0001, 0002) - CD și Casetă Audio

3. Cuvântul tău (George Popa/Roxana Popescu)

4. lubesc această zi (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

5. Suflet pierdut (Ovidiu Komornyik/ Ovidiu Komornyik, Roxana Popescu) - Angela Similea și Ovidiu Komornyik

6. Cred în minuni (George Popa/Roxana Popescu)

7. Vis de femeie (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)

8. Voi cânta (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu)

Ovidiu Komornyik – Când vin acasă (2005, OVO Music 0003, 0004) - CD și Casetă Audio

1. Când vin acasă (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu)

2. Mi-e dor de soare (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu)

3. Fără dragoste (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu) - în duet cu Angela Similea

4. Pentru tine (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu)

Silvia Dumitrescu - Miracol infinit (2005, Casa Radio ADD-149) - CD

18. Nu-mi pare rău (Marius Teicu/Roxana Popescu)

The Best Romanian Collection (2005, C.D.S. Music NC 005) - 10 CD

CD Șerban Georgescu

7. Cântă cu mine (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole 8. Da, te iubesc (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole 9. Dacă ești lângă mine (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Andra 10. Și vei pleca (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole 11. Tu n-ai avut curaj (Șerban Georgescu/Roxana Popescu) - Mădălina Manole

Best of Marius Teicu (2006, Ovo Music 0012) - CD

11. Nu-mi pare rău (Marius Țeicu/Roxana Popescu) - Silvia Dumitrescu

Cântecele noastre toate - Muzică de colecție, vol.2 (2006, Jurnalul Național/Intercont Music/Electrecord IMCD 1291) - CD

9. E-adevărat, iubirea mea (Repertoriul internațional/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Miki – Labirintul inimii (2007, NRG!A/Roton 3855-2) - CD

6. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

Gheorghe Gheorghiu - Lumina din iubire (2007, Spirit Studio Production) - CD

8. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu) - Remix

Anotimpul Șlagărelor (2007, Media Pro Music 0088) - CD

2. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Parfumul anilor cei mai frumoși (2007, Colecția Dero Surf) – CD

4. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Dan Spătaru - O voce de aur (17.05.2007, Taifasuri Media) - CD

13. Cine sunt eu...(Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Vol 28 - Muzică de Colecție Dan Spătaru (CD apărut împreună cu Jurnalul Național, Ediție de Colecție din 24.09.2007) - CD

9. Cine sunt eu...(Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Exclussiv - Pentru că te iubesc/Povestiri din București (2007, A&A Records 160634) - 2 CD

CD 2 - Povestiri din București

8. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu - Ediție de colecție, vol.31 (CD apărut împreună cu Jurnalul Național, Ediție de Colecție din 10.12.2007) - CD

1. E-adevărat, iubirea mea (repertoriul internațional/Roxana Popescu)

03. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

04. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

07. Să crezi în dragostea mea (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

10. Zborul vântului (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

16. Eu nu te-am uitat (repertoriul internațional/Roxana Popescu) 17. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

Cântece de aur - vol. 2 (2008, Roton 4305-2) - CD

12. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Victor Surdu. Angela Similea & Ovidiu Komornyik - Doar pentru voi (2008, OVO Music) - CD

2. Vis de femeie (Marcel Dragomir/Roxana Popescu) - Angela Similea

3. Suflet pierdut (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu) - Angela Similea și Ovidiu Komornyik

4. Când vin acasă (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu) - Ovidiu Komornyik

5. Fără dragoste (Ovidiu Komornyik/Roxana Popescu) - Angela Similea și Ovidiu Komornyik

Laura Stoica - Ediție de colecție, vol.62 (CD apărut împreună cu Jurnalul Național, Ediție de Colecție din 2008) - CD

18. Îngerii nu plâng (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

Paula Seling - 1998-2008 (2008, Unicorn Records UNR 642437201) – CD

11. Clopote albe, clopote negre (George Natsis/Roxana Popescu)

Eu o caut pe aceea (2008, Electrecord EDC 856) – CD

20. Lucia (Doru Tufiș/Roxana Popescu) - Grup 2005

Dan Spătaru - Dac-ajung la inima ta (2008, Electrecord EDC 879) - CD

4. La numărul 7 (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

5. Eu și dorul dragei mele (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

6. De ce sunt frumoase fetele (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Angela Similea și Ovidiu Komornyik - De dragul tău (2008, OVO Music/Revista Felicia) – CD apărut împreună cu Revista Felicia, pe 28 august 2008

Muzica: Ovidiu Komornyik

6. Suflet pierdut (Ovidiu Komornyik/ Ovidiu Komornyik, Roxana Popescu) - în duet cu Ovidiu Komornyik

80 de ani de muzică în 80 de ani de radio (2008, Roton/Radio România 4364-2) - 4 CD

CD 1

1. Unde dragoste nu e, nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu/Roxana Popescu) - Gheorghe Gheorghiu

CD 3

1. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu) - Angela Similea

Anotimpul Șlagărelor 4 (2009, MediaPRO Music 0070) - CD

5. Eu îmi văd de drumul meu (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Gabriel Doroabantu

Silvia Dumitrescu - Best of Silvia Dumitrescu (2010, Ovo Music 0049) - CD

04. Nu-mi pare rău (Marius Teicu/Roxana Popescu)

06. Tânără stea (Marius Teicu/Roxana Popescu)

Muzică românească vol.1 - Cântece de neuitat (2010, Roton/National FM) - CD

7. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Mădălina Manole - 09 Mădălina Manole (05.12.2010, Media Pro Music 0260) - CD

1. Viața e frumoasă lângă tine (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

2. Omul sufletului meu (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

3. Marea dragostei (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

4. E spectacol (Mădălina Manole/Roxana Popescu)

5. Suflet gol(Mircea Petru/Roxana Popescu)

6. Cineva chiar te iubește (Mircea Petru/Roxana Popescu)

7. A fost iubire (Mircea Petru/Roxana Popescu)

8. Sunt îndrăgostită (Alex lonescu/Roxana Popescu)

Angela Similea - Anii 80 vol. IV (23.12.2010, OVO Music 0055) - CD

1. Dacă n-ai fi existat (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

2. Tu ești omul ideal (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

3. Dor de viață (lon Cristinoiu/Roxana Popescu)

Festivalul Național "Mamaia Copiilor" Ediția a-XI-a 2011 Secțiunea "Creație" (2011, Spiros Galați 516) - CD

21. Te iubesc, te urăsc (Sergiu Rudich/Roxana Popescu) - Oana Ungureanu

Anotimpurile iubirii (2011, Roton 4493-2) - 4 CD

CD 1 - Adiere de primăvară

10. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Muzică de dragoste de la "Click! Pentru femei" (2011, Roton PS 4856-2) - CD 7. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Marius Teicu - Vedete în concert (2012, Eurostar E672) - CD

7. Nu-mi pare rău (Marius Teicu/Roxana Popescu) - Silvia Dumitrescu

Eva Kiss - Amintiri (2012, Electrecord EDC 1033) - CD

7. Acele veri ale iubirii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Mihaela Runceanu - lartă (2013, Electrecord EDC 1065) - CD

1. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

2. lartă! (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

3. Cineva te iubește! (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu)

4. E-adevărat, iubirea mea (J. Diamond, L. Russell Brown/Roxana Popescu)

5. Haide, spune! (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu)

6. Să crezi în dragostea mea (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu)

7. De câte ori îți spun la revedere (Marcel Dragomir/Roxana Popescu)

8. Eu nu te-am uitat (R. Schenker, K. Meine/Roxana Popescu)

Marina Voica - Cântece noi, cântece vechi (2013, Electrecord EDC 1081) - CD

12. Pentru voi îndrăgostiții lumii (Camelia Dăscălescu/Roxana Popescu)

Get Up, Stand Up, For Music (26.04.2015, ORDA ORD001-2) - CD

1. Și dacă viața mea (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) - Nico

Anii de aur ai muzicii românești (2017, Tarsago 22759011) – 3 CD

CD 3 - Șlagărele anilor'70-'80

14. De-ar fi să vii (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu) - Mihaela Runceanu

Marius Teicu - Melodii din Filme, Musicaluri și Show-uri TV (2018, Eurostar E982) - CD

12. Nu-mi pare rău (Marius Țeicu/Roxana Popescu) - Silvia Dumitrescu


Artiștii, consternați de moartea textierului Roxana Popescu


Artiștii sunt consternați de trecerea bruscă în neființă a celei care a fost Roxana Popescu, textier, dar și o solistă recunoscută pentru vocea caldă și sensibilă. Rețele de socializare sunt împânzite de linkuri cu melodii ce au versuri semnate de regretata textieră.


Cristian Faur, compozitor și solist, a scris: Clopote albe și clopote negre" o însoțesc astăzi în drumul spre eternitate pe Roxana Popescu, un om care ne-a răscolit din umbra sufletele prin textele cântecelor scrise alături de compozitorii: Șerban Georgescu, Alexandru Wilmany, Viorel Gavrilă, lon Cristinoiu, Marius Teicu, Horia Moculescu, George Natsis, Laurențiu Profeta, Vasile V Vasilache și mulți alții, creionând nenumărate șlagare pentru mari artiști români: „De-ar fi sa vii” și „lartă" (Mihaela Runceanu), „Suflet gol”(Mădălina Manole, pentru care a scris albume întregi).

„Unde dragoste nu e, nimic nu e" (Gheorghe Gheorghiu), „Clopote albe, clopote negre" (Paula Seling), „Oamenii mării” (Elena Carstea Muttart), „Și daca viața mea" (Nico Matei) ,,lartă" (Mihaela Runceanu), „De ce nu-mi spui ca ma iubești" (Mirabela Dauer), „Să-mi vorbești de primăvară" (Corina Chiriac) ... precum și câteva piese pe care le-a interpretat chiar ea (șlagărul „Vreau să fii lângă mine”) sau multe alte cover-uri din repertoriul internațional („E adevărat iubirea mea” și „Eu nu te-am uitat" interpretate de prietena ei cea mai bună: Mihaela Runceanu). Cu toții am îndrăgit-o pe Roxana Popescu pentru sclipirea ei de geniu, dar și pentru faptul că era foarte directă în exprimare, nu ocolea, nu menaja pe nimeni, spunând exact ce avea de spus. A scris peste o mie de texte și nu s-a inspirat niciodată din viața ei personală sau a artistului, iar versurile cântecelor scrise de ea,cucereau întotdeauna publicul de la prima audiție,așa cum s-a întamplat și în colaborarea noastră la piesa „Cea mai frumoasă stea" interpretată de Bianca Lixandru, piesa care a devenit repede cea mai cântată piesă în festivalurile naționale de muzică ușoară. Drum bun spre stele, Roxana Popescu!

Cătălin Crișan și-a manifestat la rândul lui compașiunea și admirația față de cea care a fost Roxana Popescu:

Mi-a scris versurile la 10 melodii,un album întreg:"Am albit de dorul tău". Un om foarte sensibil, cu o inteligență ieșită din comun și cu o intuiție dincolo de imaginat. Mulțumesc Roxana și Dumnezeu să aiba grijă de tine.

Corina Chiriac a transmis și ea într-un comentariu un mesaj de condoleanțe:

Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească. Îmi pare rău. Sincere condoleanțe familiei.


Tânăra solistă Lucia Dumitrescu a menționat la rândul ei:

Dumnezeu sa o odihneasca... a scris, cred, unele dintre cele mai frumoase versuri din muzică românească, pentru care îi vom fi mereu recunoscători... ne-a lăsat o avere imensă prin munca ei...


Daniel lordăchioaei a spus:

Doamne cât talent a avut fetița asta!!! Odihnește-te în pace, Roxana!


Compozitorul Alexandru Wilmany a transmis de asemenea un mesaj emoționant:

O lacrimă tremură printre gene...Amintiri care vin și pleacă...O stea ce luminează calea nemuririi... Un suflet îmbrățișat de îngeri...O rugăciune șoptită...Dumnezeu să-ți ocrotească sufletul în pace, prietenă dragă!


Gheorghe Gheorghiu a făcut apel la una dintre celebrele sale melodii:

Nici soare nu-i nici viață nu-i,acolo unde nu ești tu,ROXANA POPESCU ! Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace.


Luminița Teodora Vatasescu, fostă elevă a Roxanei Popescu, a spus emoționant:

Doamna mea profesoară de canto din facultate. Un om care făcea cu mine ore gratuite de canto doar pentru că era convinsă că am voce. Viața a vrut însă altfel... Îmi pare nespus de rău ca nu mai e printre noi! Drum lin printre îngeri! Vă voi păstra toată viața în suflet! Vă mulțumesc pentru tot!


Panuș Cristofor (Scriitor și Ecolog din Basarabia):

Pentru a reda melodia pe pământ,Dumnezeu a creat păsările,pentru a forma întregul cântec cu versuri,a creat-o pe Roxana Popescu.


Mesajele de condoleanțe au curs de la oameni simpli la vedete ale muzicii românești.


Decesul


Vineri, 01 iunie 2018, în jurul orei 15:00, la Spitalul Floreasca din București, Roxana Popescu părăsea scena vieții, la doar 61 de ani, în urma unei ocluzii intestinale. Cu o zi înainte sunase la salvare. Artista a fost internată și, după ce a stat o zi în comă, a decedat. Pe 2 iunie 2018, trupul neînsuflețit al artistei a fost depus de rude la Biserica "Toți Sfinții" din Râmnicu Vâlcea. Pe 3 iunie 2018, a fost înmormântată alături de mama ei, în comuna Budești din județul Vâlcea, care se află la doar 4 kilometri de orașul Râmnicu Vâlcea.

Din păcate, în 2018, am pierdut doi dintre cei mai prolifici textieri de muzică ușoară/pop românească: Roxana Popescu și Eugen Rotaru.


Surse de Inspirație:

Mircea Nicolau Andrei Partoș [1] Titus Andrei

  1. ^ Andrei Partoș,Mircea Nicolau,Titus Andrei. [https://topromanesc.ro/in-memoriam-roxana-popescu/ https://topromanesc.ro/artistii-consternati-de-moartea-textierului-roxana-popescu/ „Roxana Popescu - Top Românesc”] Verificați valoarea |url= (ajutor). TOP ROMANESC. Accesat în 23.22.2023.  line feed character în |url= la poziția 51 (ajutor); Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)