Permisul de conducere

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Permisul de conducere
Le permis de conduire

Afișul românesc al filmului
Genfilm de comedie
RegizorJean Girault
ScenaristJacques Vilfrid
StudioLes Films de La Boétie (France),
14 Luglio Cinematografica (Italia),
Productions Simone Allouche
Director de imagineÉtienne Szabo
MontajMichel Lewin
MuzicaRaymond Lefevre
DistribuțieLouis Velle
Pascale Roberts
Jacques Jouanneau
Sébastien Floche
Premiera30 ianuarie 1974
Premiera în România  (1975-02-03)
Durata100 minute
film color
ȚaraFranţa Franța
Italia Italia
Limba originalăfranceză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Permisul de conducere (titlul original: în franceză Le permis de conduire) este un film de comedie franco-italian, realizat în 1974 de regizorul Jean Girault, protagoniști fiind actorii Louis Velle, Pascale Roberts, Jacques Jouanneau și Sébastien Floche.[1]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Michel Martenot lucrează la o bancă, este căsătorit, bun familist și dedicat copiilor. Abilitățile sale profesionale au fost apreciate de șeful său și a fost promovat, devenind director adjunct al unei agenții din centrul Parisului. Din păcate, lipsa permisului de conducere, spre rușina cumnatului său Bastien care e mecanic, înseamnă că va trebui să piardă o mulțime de timp obositor pentru naveta cu bicicleta și transportul public.

Se mută apoi la Paris pentru a lua lecții de șofat în timpul săptămânii, dar nu a îndrăznit să spună familiei că a picat examenul. O recentă cucerire pariziană îi procură un permis de conducere fals, dar aceasta nu îi sporește dexteritatea la condus. În plus, evenimentele neprevăzute îi complică viața. Obligat să ducă în grabă o femeie însărcinată la clinică, este văzut de cumnatul său. El își exprimă îndoielile cu privire la loialitatea lui Martenot față de sora lui care imediat îi trimite o telegramă pentru a-l anunța cererea divorțul. Dar Martenot, devenit prin presa locală eroul zilei, în virtutea dăruirii sale profesionale, își vede steaua strălucind pe firmamentul băncii. În sfârșit va trece examenul pentru permis și totul va reveni la normal.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]