Jandarmul se însoară

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jandarmul se însoară
'Le gendarme se marie'

Afișul filmului
Titlu originalLe gendarme se marie
Gencomedie
RegizorJean Girault
ScenaristRichard Balducci
Jean Girault
Jacques Vilfrid
ProducătorRene Pignères
Gérard Beytout
DistribuitorSNC
Medusa Distribuzione
Operator(i)Jean-Paul Schwartz
Robert Fraisse
MontajJean-Michel Gautier
MuzicaRaymond Lefèvre
CostumeJacques Cottin
Rita Laffargue
DistribuțieLouis de Funès
Geneviève Grad
Michel Galabru
Jean Lefebvre
Christian Marin
Claude Gensac
Premiera30 octombrie 1968
Durata86 min.
ȚaraFranţa Franța
Filmat înSaint-Tropez  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiSaint-Tropez  Modificați la Wikidata
Limba originalăfranceză
Disponibil în românăsubtitrat
Precedat deJandarmul la New York (1965)
Urmat deJandarmul la plimbare (1970)
Prezență online

Jandarmul se însoară (în franceză Le gendarme se marie) este un film franțuzesc din anul 1968, regizat de Jean Girault. El este al treilea film din seria Jandarmul, cu Louis de Funès în rolul jandarmului Ludovic Cruchot. El a fost urmat de încă trei filme.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Acțiunea filmului începe la 1 iulie, zi tradițională de plecare a francezilor în concediu.

Sergentului șef Ludovic Cruchot i se încredințează o misiune de anvergură cu scopul de a-i urmări pe șoferi și de a-i amenda. Această operațiune se va dovedi a fi plină de surprize și evenimente neașteptate, Cruchot urmărind o șoferiță care nu respectă regulile de circulație și conduce cu viteză și neatenție mașina sa decapotabilă Ford Mustang. Această urmărire se termină la sediul Jandarmeriei din Saint-Tropez. Șoferița neatentă și care conducea cu viteză este frumoasa văduvă a colonelului de jandarmi Lefrançois, Josépha. Ea își petrece vacanța de vară la Saint-Tropez, unde închiriase o vilă, și venise să se prezinte reprezentanților Jandarmeriei.

Primită foarte politicos de plutonierul Gerber, Cruchot profită de o scurtă absență a superiorului său pentru a țipa la ea și a o amenda, dar întoarcerea șefului său îl va face să-și dea seama că a făcut o greșeală și că trebuie să-și ceară scuze acestei femei cu relații importante. El se îndrăgostește la prima vedere de ea, îi spune că fiica sa este mică, dar Josépha este încântată să o cunoască pe Nicole. Curând, doamna colonel îl împinge pe Cruchot să avanseze, determinându-l să se înscrie la concursul pentru gradul de plutonier-șef, cu ajutorul lui Nicole. El va fi supus la o dietă strictă și are parte de un succes răsunător la concurs, spre disperarea plutonierului Gerber care urmărea și el promovarea.

În cele din urmă, se dovedește că mașinăria electronică care dăduse rezultatul în urma căruia Cruchot fusese avansat a făcut o greșeală, iar Gerber devine plutonier-șef în locul lui Cruchot. Urmărirea răufăcătorului Frédo, proaspăt evadat, și prinderea lui de către Cruchot îi va determina pe șefii Jandarmeriei să-l avanseze în grad. Finalul filmului se încheie cu nunta lui Cruchot cu Josépha.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Despre film[modificare | modificare sursă]

  • Filmările au avut loc la Saint-Tropez, în departamentul Var.
  • Acesta este al doilea film din serie care a terminat pe primul loc la box office-ul francez al anului 1968 după Jandarmul din Saint-Tropez în 1964. Acest film a fost vizionat de 6 milioane de spectatori în sălile de cinematograf.
  • În acest film, este schimbat prenumele doamnei Gerber: în primul film din seria se numește Cécilia, dar în acest film ea este numită Gilberte (într-o discuție a ei cu plutonierul).

Legături externe[modificare | modificare sursă]