Kathleen A. Kavalec

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Kathleen A. Kavalec
Date personale
NăscutăCalifornia, SUA[3] Modificați la Wikidata
Număr de copii3[4] Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiediplomat Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză
limba română
limba spaniolă
limba portugheză
limba rusă Modificați la Wikidata
Ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România Modificați la Wikidata
Deținător actual
Funcție asumată
[1]
Șef al statuluiJoe Biden
Șef de misiune diplomatică Modificați la Wikidata
În funcție
 – [2]

Alma materUniversitatea Berkeley din California
Universitatea Georgetown
Prezență online
Kathleen Kavalec (centru)

Kathleen Ann Kavalec (n.  ?, California, SUA) este o diplomată americană care din 16 decembrie 2022 este ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. Anterior ea a fost nominalizată de președintele Donald Trump pentru a fi ambasadoare în Albania și a fost secretar adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA.

Educație[modificare | modificare sursă]

Kavalec este licențiată în științe politice a Universității Berkeley din California și are o diplomă de master în politică externă de la Universitatea Georgetown din Washington, DC [5]

Carieră[modificare | modificare sursă]

Kavalec este membră în Serviciului Extern Superior din serviciul diplomatic american, cu rang de Ministru-Consilier. În 2019 ea a fost șefă de misiune pentru Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina.[6] Anterior, ea a ocupat funcția de secretar adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Kavalec a fost, de asemenea, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO la Paris, Franța. Kavalec a fost responsabilă de supravegherea programelor majore de asistență externă a SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în Biroul European și ca director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare. Kavalec a lucrat la nivel internațional în București, România; Kiev, Ucraina și Moscova, Rusia. Pe plan intern, ea a lucrat ca ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative în cadrul Departamentului de Stat și a fost, de asemenea, director al unității economice în Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Nominalizarea ca Ambasadoare a Albaniei[modificare | modificare sursă]

Pe 3 iulie 2018, președintele Trump a nominalizat-o pe Kavalec să fie următoarea ambasadoare în Albania.[7][8] Nominalizarea ei a expirat la sfârșitul anului și, în cele din urmă, s-a reîntors la Trump.[9]

Nominalizarea ca ambasadoare în România[modificare | modificare sursă]

Pe 3 iunie 2022, președintele Joe Biden a nominalizat-o pe Kavalec pentru a fi ambasadoare în România.[10][11] Audierile privind nominalizarea ei au avut loc în fața Comisiei de Relații Externe a Senatului american pe 29 noiembrie 2022. Comitetul a raportat favorabil nominalizarea pe 7 decembrie 2022. Pe 15 decembrie 2022, numirea ei a fost confirmată de plenul Senatului Statelor Unite.[12]

Premii și recunoașteri[modificare | modificare sursă]

Kavalec a câștigat numeroase premii ale Departamentului de Stat, precum și Premiul pentru rangul prezidențial acordat de Guvernul american.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Kavalec este din California, este căsătorită și are trei copii.[13] Vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.[14]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ PN2222 — 117th Congress (2021-2022) — Kathleen Ann Kavalec — Department of State (în engleză) 
  2. ^ Interview with Ambassador Kathleen Kavalec, Head of the OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina (în engleză) 
  3. ^ https://www.romaniajournal.ro/politics/kathleen-ann-kavalec-nominated-by-biden-as-us-ambassador-to-bucharest/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ Ambasadorica Kathleen KavalecŠef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini (în bosniacă) 
  5. ^ „President Biden Announces Key Nominees”. The White House. . Accesat în . 
  6. ^ OSCE, U. S. Mission (). „Response to the Report of the Head of the OSCE Mission to Bosnia and Herzegovina, Kathleen Kavalec” (în engleză). U.S. Mission to the OSCE. Accesat în . 
  7. ^ „President Donald J. Trump Announces Intent to Nominate Personnel to Key Administration Posts – The White House”. The White House. Accesat în . 
  8. ^ „Kathleen Kavalec to replace Donald Lu as US Ambassador to Albania – Tirana Times”. Tirana Times. Accesat în . 
  9. ^ „PN2233 - Nomination of Kathleen Ann Kavalec for Department of State, 115th Congress (2017-2018)”. www.congress.gov. . Accesat în . 
  10. ^ „President Biden Announces Key Nominees”. The White House. . Accesat în . 
  11. ^ Fodor, Simona (). „Kathleen Ann Kavalec nominated as U.S. ambassador to Romania”. Romania Insider (în engleză). Accesat în . 
  12. ^ „PN2222 - Nomination of Kathleen Ann Kavalec for Department of State, 117th Congress (2021-2022)”. www.congress.gov. . Accesat în . 
  13. ^ Y.Z (). „Kathleen Kavalec appointed Head of the OSCE Mission to BiH” (în engleză). Sarajevo Times. Accesat în . 
  14. ^ „President Biden Announces Key Nominees”. The White House. . Accesat în .