Jurnal TV

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Jurnal TV
Lansat la 5 Martie 2010 (pe internet în 2009)
Proprietar Jurnal Trust Media
Format imagine 16:9
Slogan Meriți tot ce e mai bun!
Țară Flag of Moldova.svg Moldova
Sedii str. Vlaicu Pârcălab 63, Chișinău
Pagina oficială http://www.jurnaltv.md/
Acces
Satelit
Astra 4A (Sirius) 12687 MHz
Televiziune prin cablu
FocusSat Moldova
Moldtelecom Televiziune Digitală
SunTV Digital

Jurnal TV reprezintă un post de televiziune generalistă din Republica Moldova, lansat în anul 2009 pe internet și în 2010 în eter, difuzând în limba română și parțial în limba rusă. Inițial a fost concepută ca prima televiziune de știri din Republica Moldova, ca mai apoi, pe 5 martie 2011, să devină o televiziune generalistă. Acum, grila Jurnal TV conține buletine de știri la ore fixe pe parcursul zilei, emisiuni și talk-show-uri politice, distractive, cât și filme, seriale, desene animate dublate în rusă și subtitrate în română, toate produsele fiind difuzate pe bază de licență, condamnând pirateria. De asemenea, Jurnal TV urmărește și un scop social, lansând campanii pe teme sociale.

Sediul Jurnal TV dispune de studiouri, facilități de transmisiune în direct prin satelit și o infrastructură IT modernă.

Jurnal TV face parte din Holding-ul Jurnal Trust Media, care mai deține și postul de radio Jurnal FM, ziarul Jurnal de Chișinău, tabloidul Apropo Magazin, magazinul economic ECOnomist și agenția de publicitate Reforma Advertising.

Emisiuni și Talk-show-uri[modificare | modificare sursă]

Deșteptarea și Deșteptarea de Weekend – Show matinal 7/7 cu prezentatori energici, invitați și rubrici variate: Reportaje sociale, Deșteptarea economică, Meteo, Exerciții sport, Horoscop, Concursuri în direct, etc.

Acasă Devreme – Emisiune interactivă de după-amiază ce conține informații din domeniul sănătății, evenimente mondene, relații interpersonale, frumusețe și tehnologiile moderne.

Sare și Piper – Show de seară cu o amprentă prietenoasă și caldă, preponderent culinar, cu invitați speciali, dedicat întregii familii.

Ora de Ras – Emisiune săptămânală ce-și propune să fie un filtru, ridiculizând tot ce înseamnă incompetență, lipsă de gust, subcultură prin mijloacele satirei și ironiei, din domeniul politicii, showbiz-ului, mass-mediei, viața cetățeanului.

Asfalt de Moldova – Emisiune săptămânală, ce prezintă cele mai interesante locuri din Moldova, așezăminte de artă și istorie, personalități culturale.

Paparazzi – Emisiune săptămânală, ce ține obiectivul pe cele mai interesante evenimente, face apa limpede în cele mai picante bârfe, aduce cele mai tari emoții și te face să râzi de cele mai haioase gafe ale vedetelor autohtone.

Viața merge mai departe – Emisiune săptămânală ce prezintă persoane ocolite de soartă, dar care nu se dau bătute și continuă să trăiască indiferent de orice.

Ediție Specială – Talk-show ce oglindește evenimente de interes major, care apar brusc și țin prima pagină a mass-mediei zile întregi.

Inamicul Public – Emisiune interactivă de exprimare liberă moderată în direct. Scopul emisiunii este de a educa cetățeanul de rând să aibă o gândire analitică față de problemele ce-l înconjoară.

Negru și Bogatu – Talkshow de analiză politică, în cadrul căruia sunt dezbătute cele mai importante evenimente politice ale săptămânii.

Прямой Разговор – Talkshow politic despre ce se întâmplă în toate domeniile, de la sport până la religie, din realitatea internă sau internațională, alături de invitați speciali și dialoguri în direct.

Bucătarul Diplomat – O pastilă culinară, de câteva minute, pentru cei care doresc să se alimenteze rapid și sănătos.

Mai pe scurt – Imediat după Jurnalul orei 19.00, o radiografie dureros de sinceră a societății în care trăim. Moderatorul ocolește subiectele servite pe tavă de politicieni și show-ul mediatic pe care îl produc aceștia.

Leacuri pentru neamuri – O pastilă satirică ce are ca efect euforia bruscă, descleștarea maxilarelor, destuparea gândirii, eliberarea circuitelor neuronale, deschiderea ochilor, trezirea la realitate.

Păpușefii - Conceptul editorial este original, iar emisiunea va "scoate măștile" de pe fața "șefilor din stat", aceștia fiind prezentați dintr-o perspectivă ironică.

Campanii[modificare | modificare sursă]

Poftă mare, Chișinău! – a dorit JurnalTV locuitorilor orașului de Hram. Alături de parteneri, echipa a pregătit o ciulama de ciuperci cu mămăligă, într-o cantitate impresionantă.

Moldova, eu chiar te iubesc! – A fost lansată pe 27 august 2010, cu ocazia sărbătorii naționale Ziua Independenței a RM, susținând valorile patriotismului, mai ales prin piesa Cele două cuvinte.

Târgul cadourilor inutile – "Fă-ți cadoul util!” a fost organizat în unul din centrele comerciale din Chișinău. Vizitatorii au fost îndemnați să schimbe cadourile primite, cu ale celor prezenți, ca în acest fel, toate cadourile să devină utile.

JurnalTVerde – "Înverzește viitorul!” este o campanie de înverzire a parcurilor, care a început în Chișinău și s-a extins până în Bălți, Cahul, Ungheni, Orhei. Prezentatorii de la JurnalTV, alături de vedete autohtone și de cei de la Spații Verzi au amenajat parcurile cu flori și cu scaune brand-uite.

Jurnal TV îți face curte – Are misiunea de a mediatiza problemele cu care se confruntă locatarii. Echipa JurnalTV face vizite în curțile blocurilor de locuit din Chișinău și sesizează autoritățile despre probleme ca: lipsa parcării promise, lipsa tomberoanelor, găurile în asfalt de ani de zile, etc.

Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu! - Are ca mesaj faptul că toți pot deveni Moș Crăciun, ajutândui pe cei din jur. Colindul înregistrat pentru această ocazie a promovat căldura sufletească și importanța oamenilor dragi alături.

Bună, sunt JurnalTV! - constă în deplasări în toată țara, în timpul cărora echipa JurnalTV face prezentarea postului prin școli, universități, companii, explicând menirea sa socială.

Bea cu minte! – Campanie socială care promova consumul rațional al alcoolului.

JurnalTVrea Președinte – Campanie politică-socială în contextul crizei alegerilor parlamentare.

Vino să spui unde ai fost pe 7! – Acțiune socială bazată pe evenimentul politic ce a avut loc pe 7 aprilie 2009.

Filme, Seriale, Desene Animate[modificare | modificare sursă]

Jurnal TV are ca scop condamnarea pirateriei și promovarea dreptului de autor, de aceea toate produsele difuzate de acest post sunt pe bază de licență.

Printre serialele difuzate se numără Dr. House, Lie to Me, Prison Break, Lost, Supernatural, Fringe, The Mentalist, Desperate Housewifes, Chicago Hope, Alias, The Pretender, Friends, Angel, Buffy, La Femme Nikita, etc.

Printre desenele animate difuzate se numără The Simpsons, StarGate Infinity, Bugs Bunny, Tom and Jerry, Kids, etc.

Printre filmele difuzate se numără blockbasterele hollywoodiene și nu numai.

Printre pastilele scurte se numără Just for Laughs și transmisiunile Earth TV Live.

Legături externe[modificare | modificare sursă]