Căutați idolul

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Căutați idolul
Cherchez l’idole

Afișul românesc al filmului
Titlu originalCherchez l'idole
Genfilm de comedie
film muzical
RegizorMichel Boisrond
ScenaristAnnette Wademant
Richard Balducci
StudioFrance Cinéma Productions,
Mannic Films (Franța),
Sirius Films (Franța),
UGC (Franța),
Adelphia Compagnia Cinematographica (Italia)
Director de imagineRaymond Lemoigne
MontajGeneviève Vaury
MuzicaGeorges Garvarentz
CostumeTanine Autré[*][[Tanine Autré (French costume designer)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieMylène Demongeot
Franck Fernandel
Dany Saval
Charles Aznavour
Premiera26 februarie 1964
Durata85 minute
a/n
ȚaraFranţa Franța
Italia Italia
Filmat înParis  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiParis  Modificați la Wikidata
Limba originalăfranceză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Căutați idolul (titlul original: în franceză Cherchez l’idole) este un film de comedie-muzical franco-italian, realizat în 1964 de regizorul Michel Boisrond, protagoniști fiind actorii Mylène Demongeot, Franck Fernandel, Dany Saval, Charles Aznavour.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Marea vedetă de film Mylène Demongeot se mută într-o casă nouă și frumoasă, lângă Bois de Boulogne. Casa ei în renovare este invadată de o armată de muncitori. Mylène este invitată de general să participe peste trei zile la o recepție care va avea loc la Palatul Elysee. Ea o roagă pe camerista sa, Gisèle, să-i pregătească rochia de gală pentru acea zi și vrea să poarte pandativul de diamant în formă de inimă care era foarte valoros. Între timp Mylène, trebuie să plece la Cannes. Richard, un muncitor faianțator drăguț care lucrează în casa vedetei, povestește iubitei sale Corinne care tocmai a sosit la Paris, ambițioasă, dornică de bani și o viață ușoară, ce a aflat întâmplător de la Gisele despre existența celebrei bijuterii. Corinne îl îndeamnă ca noaptea să fure micuța inimă, dar vecinii, văzându-l sărind peste zidul proprietății lui Mylène, alertează poliția. Urmărit de poliție, Richard se refugiază în cel mai apropiat depozit, un magazin de muzică și ascunde bijuteria lipind-o cu o gumă de mestecat în interiorul unei chitare electrice Ericson.

A doua zi, când Corinne se duce la magazin cu motivul că dorește să cumpere chitara, află că au fost cinci astfel de exemplare Ericson și care tocmai au fost vândute la cinci idoli ai cântecului. Corinne îl face pe Richard responsabil de această gafă și rupe relația cu el, plecând pe urmele idolilor împreună cu prietena sa Vonny pentru recuperarea prețioasei bijuterii. Richard, regretând greșeala făcută la pretențiile Corinnei, merge și el împreună cu Gisele să recupereze diamantul, pentru a returna bijuteria lui Mylène înainte ca ea să se întoarcă de la Cannes. Vor trebui să caute și să se apropie de idoli în timpul spectacolelor lor, pentru a găsi din cele cinci chitare, pe cea care deține celebra comoară. Astfel cei patru, aleargă contra cronometru după cei cinci care sunt în posesia unei noi chitare: o fi cea al lui Charles Aznavour, Sylvie Vartan, Frank Alamo, Nancy Holloway sau Johnny Hallyday.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Melodii din film[modificare | modificare sursă]

Texte de Charles Aznavour și muzica de Georges Garvarentz, interpretată de :

Referințe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]