Age of Empires (joc video)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Age of Empires
Age of Empires Coverart.jpg
Dezvoltator(i) Ensemble Studios
Editor(i) Microsoft Game Studios
Designer(i) Rick Goodman
Bruce Shelley
Brian Sullivan[1]
Serie Age of Empires
Motor grafic Genie
Ultima versiune 1.0c
Platformă Microsoft Windows, Windows Mobile, Macintosh
Dată lansare
  • US 15 octombrie 1997
[2]
  • UK 2 februarie 1998

[2]

Genuri Real-time strategy
Ratinguri
Media CD
Cerințe sistem 90 MHz CPU, 16 MB RAM, 80 MB hard disk space, 1 MB GPU[4]
Control tastatură, maus

Age of Empires (prescurtat de obicei ca AoE) este un joc video de strategie în timp real cu temă istorică care a fost lansat în 1997. Dezvoltat de Ensemble Studios și publicat de Microsoft, jocul folosește motorul grafic 2D Genie. Jucătorul poate evolua de-a lungul a patru epoci istorice, epoca de piatră, cea neolitică, epoca bronzului și a fierului, având acces la unități și clădiri noi.

Inițial catalogat ca fiind un fel de Civilization care s-a întâlnit cu Warcraft, unii critici au considerat că jocul a fost sub așteptările lor. În ciuda acestora, jocul a primit recenzii în general pozitive, având și un pachet de expansiune numit Age of Empires: The Rise of Rome care a fost lansat în 1998. Cele două versiuni au fost lansate mai târziu ca o Ediție de Aur (Gold Edition).[5]

Mod de joc[modificare | modificare sursă]

În Age of Empires, jucătorul ghidează de obicei un mic trib de oameni pentru a construi o localitate. Poporul, format din săteni, poate vâna căprioare, colecta fructe de pădure și cultiva pământul; toate pentru a obține hrana. Aceștia pot tăia copacii pentru lemn și pot aduna aur și pietre din minele aflate de-a lungul hărții. Sătenii construiesc clădiri pentru a face un oraș mai mare.

De asemenea există orașe inamice pe care jucătorul trebuie să distrugă. Atunci când jucătorul are destulă mâncare, lemn, aur și piatră, poate antrena diferite tipuri de soldați pentru a lupta cu inamicul. La începutul jocului, jucătorul primește doar soldați de slabă calitate, dar jucătorul poate obține unități din ce în ce mai bune pe măsură ce timpul trece.

Fiecare joc are loc de-a lungul a patru perioade de timp numite ere sau epoci.

Civilizații[modificare | modificare sursă]

În joc există mai multe civilizați din zone geografice diferite:

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Format:Rick Goodman Format:Genie Engine