Wikipedia:Pagini de recuperat/Maria Buză

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Maria Buză[modificare sursă]

Ștergerea acestui articol s-a făcut fără consens, iar argumentele din motivarea ștergerii nu se justifică. Maria Buză este un artist complet și notabilă fără discuție. O simplă căutare pe Google oferă suficiente surse unde este descrisă în detaliu și pe baza cărora se poate scrie un articol. Promovarea se poate elimina din articol dacă e cazul, iar articolele nu se șterg pentru lipsa referințelor. Procedând astfel putem șterge peste 75% din cele scrise pe această Wikipedie. Articolul trebuia etichetat ca atare sau transformat în ciot dacă autopromovarea sau promovarea era atât de evidentă. Mi-e greu să cred că Maria Buză stă pe Wikipedia să se autopromoveze. --Silenzio (discuție) 28 martie 2016 06:28 (EEST)

Am spus autopromovare pentru că după cum e scris, multe informații par a veni dintr-o singură direcție, a reflecta doar perspectiva subiectului despre el însuși; chiar dacă sunt și informații neutre, când sunt împletite cu citate despre sine și familia iubitoare asta e impresia generală. În ce privește consensul, singurul participant la discuție a făcut o afirmație care nu pare a fi acoperită. Eu nu am găsit multiple surse independente care să vorbească despre subiectul articolului, ci mai degrabă interviuri în care vorbește singură despre sine; oricum la momentul ștergerii nimeni n-a adăugat sursele independente ca referințe. În ce privește actorii români, eu nu m-am legat niciodată de notabilitate, dacă am văzut că a jucat 3-4 filme românești mai cunoscute, or aici nu e cazul; nici despre activitatea propriu-zisă în teatru articolul nu vorbește prea mult. Mai este vorba de niște emisiuni TV și cariera muzicală, iarăși informații tip CV, fără surse independente. --Mihai (discuție) 28 martie 2016 12:24 (EEST)
Câteva spicuri:
interviu, dar finalul prezintă niște date biografice care nu sunt afirmații ale subiectului
date biografice și aprecieri de artist complet
date biografice
date biografice și afirmații apreciative
interviu, dar finalul prezintă niște date biografice care nu sunt afirmații ale subiectului + afirmații apreciative
Atenția de care se bucură din partea celor mai importante reviste, cotidiene, televiziuni nu poate fi ignorată. În ce privește actorii români, eu nu m-am legat niciodată de notabilitate, dacă am văzut că a jucat 3-4 filme românești mai cunoscute, or aici nu e cazul... - asemenea regulă nu există, iar noi nu suntem critici de film: iată și filme.--Silenzio (discuție) 28 martie 2016 18:59 (EEST)
Comentariu: Aici nu discutăm despre o vedetă de gen can-can, ci despre un artist complet care a făcut parte dintr-un grup de umor apreciat (Vouă), actor de teatru cu apariții pe scena Teatrului Național, actor de televiziune, actor de film, om de televiziune, interpretă de folclor cu o voce apreciată etc --Silenzio (discuție) 28 martie 2016 19:19 (EEST)
Până una alta, corect ar fi Mihai să readucem pagina pentru a fi vizibilă și altora și, eventual pentru a fi îmbunătățită.--Accipiter Q. Gentilis(D) 28 martie 2016 22:33 (EEST) P.S. Personal, văd o mare parte din argumentele lui Silenzio de studiat cu atenție.
Accipiter, dacă consideri că argumentele mele sunt suficiente, nu este nevoie de acceptul lui Mihai pentru recuperare. Idealul de la solicitările de recuperare ar fi ca un alt admin să studieze cazul. Oricine poate greși, e omenesc, nu e nimic rău în asta. Numai cine nu muncește, nu greșește, spunea un mentor de-al meu. De asemenea, este omenesc și să-ți fie greu a-ți accepta eroarea sau greșeala și de aceea alții, neimplicați în ștergere, ar trebui să reanalizeze cazurile de recuperare. Eu am spus ce aveam de spus, Mihai și-a justificat raționamentul. O terță persoană ar trebui să analizeze ce e de analizat. Cele bune, --Silenzio (discuție) 29 martie 2016 00:01 (EEST)

Am recuperat pagina pe durata discuției.--Strainu (دسستي‎)  29 martie 2016 00:11 (EEST)

Wikizat, aranjat, referențiat, scos ton promovare. Așteptăm verdict! --Silenzio (discuție) 11 aprilie 2016 00:53 (EEST)

Discuție încheiată.În urma completării cu referințe am constatat îndeplinirea criteriului general de notabilitate precum și a primului criteriu privind notabilitatea muzicienilor (A făcut subiectul mai multor lucrări publicate de mass-media de încredere și de renume).12 aprilie 2016 05:12 (EEST)— Ionutzmovie discută