Wargha Enayati

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Dr. Wargha Enayati (n. 3 februarie 1964) este un medic cardiolog și healthcare business innovator, cunoscut publicului larg ca fondatorul Rețelei private de sănătate Regina Maria In anul 1995 a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria. În 2007, a vândut un pachet minoritar din acțiunile CMU către fondul de investiții 3i. În 2010, o a doua tranzacție a adus în acționariat fondul Advent. Centrul Medical Unirea a devenit Regina Maria. În 2010, alături de soția sa Mitra Enayati a înființat Fundația Regina Maria, dedicată acordării de servicii medicale și educație unor categorii defavorizate de persoane: fără venituri, asigurări, copii. În 2015 se retrage din acționariatul rețelei Regina Maria. În 2016 reintră pe piața serviciilor medicale devenind acționar principal la Intermedicas, o companie de concierge medical și second opinion, la MedicHub – companie de comunicare medicală. În 2017 achiziționează pentru MedicHub si revista Viața Medicală – cea mai importantă publicatie de profil din România și lansează Enayati Medical City – primul complex dedicat vârstnicilor, care pe o suprafata de 35 000 m2 va contine un spital de oncologie, un ambulatoriu, un centru rezidential de lux pentru varstnici si un centru pentru varstnici care au nevoie de asistenta medicala specifica, alături de multe alte facilități socio-medicale.

În 2018 intră în acționariatul Docbook (prima aplicație de programari  la medic) si al platformei de recrutare medicala Medijobs si așează totul sub o umbrelă, luând  astfel naștere Enayati Group - "Healthcare Innovation for a cause". In luna iunie 2018 devine vicepresedinte Camerei de Comerț Româno-Germană și membru in cadrul Task-Force-ului Sanatate al Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Viață timpurie[modificare | modificare sursă]

Dr. Wargha Enayati s-a născut în Germania din părinți de origine persană, a crescut în religia familiei, Baha’i. În România a venit în 1983. A început ca student la medicină în orașul Regensburg din Bavaria, iar ulterior ca student străin, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, după care nu a mai părăsit România. [1]

Biografie profesională[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]