Via Carpatia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Via Carpatia este un traseu rutier european aflat în stare de proiect, care va face legătura între Marea Baltică și Marea Neagră[1]. Traseul va începe în Lituania, la Kaunas, iar apoi se continuă în Polonia, pe ruta Białystok - Lublin - Rzeszów, în Slovacia la Presov - Koszice și în Ungaria prin Miskolc - Debrecen[1]. Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Oradea - Arad - Timișoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Pitești - București - Constanța și una spre frontiera româno-bulgară la viitorul pod peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Oradea - Arad - Timișoara - Lugoj - Drobeta Turnu Severin - Vînju Mare - Calafat, care are posibilitatea prelungirii proiectului Via Carpatia spre frontiera sudică a Uniunii Europene[2].

Proiectul Via Carpatia a fost aprobat în anul 2006, când miniștrii de transport din Polonia, Lituania, Slovacia și Ungaria au semnat o declarație comună pentru extinderea rețelei trans-europene de transport prin crearea unei rute mai scurte de-a lungul axei nord-sud care va conecta cele patru state[1].

La data de 22 octombrie 2010, reprezentanții ministerelor Transporturilor din cele șapte țări europene au semnat în Polonia o declarație prin care un traseul va fi extins și în România, Bulgaria și Grecia[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c România a fost inclusă într-un nou traseu rutier european, Via Carpatia, 22 Octombrie 2010, romanialibera.ro, accesat la 23 octombrie 2010
  2. ^ a b Via Carpatia - un nou traseu rutier european care include și România, 22 oct 2010, mediafax.ro, accesat la 23 octombrie 2010