Utilizator:L.Kenzel/Arhivă 2008

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă.

Bun venit![modificare | modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie L.Kenzel/Arhivă 2008) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! 19 iunie 2008 21:45 (EEST)

■ Testul v-a fost anulat[modificare | modificare sursă]

Testul dumneavoastră de la pagina Mecanism motor a funcţionat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiţi cutia cu nisip. Vă invităm să citiţi şi pagina de bun venit pentru a afla cum puteţi contribui la enciclopedia noastră. Mulţumim.

Nu toate motoarele au arbore cotit. La Wankel se numeşte „arbore excentric”, iar la altele (de exemplu la cele cu pistoane planetare) „arbore” pur şi simplu. Turbojet 19 iulie 2008 23:39 (EEST)

Sursa şi drepturile de autor ale imaginii Morres-bildnis.jpg[modificare | modificare sursă]

  • Aţi trimis la Wikipedia fişierul Morres-bildnis.jpg, care nu este însoţit de datele obligatorii — sursa imaginii şi licenţa sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greşite. În această situaţie drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră aţi creat imaginea, precizaţi acest lucru; în caz contrar trebuie să menţionaţi sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărţii etc.) şi să justificaţi folosirea fişierului la Wikipedia.

Găsiţi o listă a indicaţiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veţi furniza informaţiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ştearsă fără alte avertizări prealabile.

Este important să avem drepturi de utilizare a imaginilor. Şi nu doar noi. Scopul Wikipedia este de a putea fi folosită în mod liber, deci imaginile trebuie să poată fi folosite de oricine. În principiu, trebuie urmărită sursa imaginii, şi licenţa sub care autorul acesteia o publică. Dacă autorul a murit acum peste 70 de ani, imaginea este în domeniul public şi poate fi folosită; de asemenea, putem folosi imagini publicate sub o licenţă liberă (cum sunt GFDL sau unele variante de Creative Commons. Altfel, putem folosi doar o copie de rezoluţie joasă, arătând justificarea folosirii acesteia în fiecare articol în care apare.--Andreidiscuţie 26 iulie 2008 01:29 (EEST)

Proiect motoare cu ardere internă[modificare | modificare sursă]

Deoarece am văzut că vă interesează, chiar am pus mâna pe carte şi am început pagina Proiect:Motoare cu ardere internă. Conţine doar idei depre ce s-ar putea scrie. Pe baza lor zic să facem acolo o listă de articole, astfel se va sistematiza ce unde vine. Sunteţi invitat să vizitaţi pagina proiectului şi să faceţi completări. --Turbojet 11 august 2008 22:14 (EEST)

Mulţumesc pentru mesaj. Sigur că puteţi scrie cum doriţi despre bielă şi despre celelalte subiecte. Încerc (luni) pe la colegi să văd dacă au documentaţie în format electronic pe care să v-o pun la dispoziţie. Din păcate vreo două luni nu pot participa la activităţile wikipedia decât foarte puţin, avem reacreditare şi e mult de lucru. Aştept însă cu plăcere mesaje de la dv. --Turbojet 19 septembrie 2008 17:49 (EEST)

Bielă[modificare | modificare sursă]

Am prelucrat / completat.--Miehs (discuţie) 21 septembrie 2008 10:29 (EEST)

Rotenturmpass[modificare | modificare sursă]

Comuna Turnu Roşu se numeşte în germană Rothenturm.

Rotenturmpass înseamnă " Pasul Turnu Roşu", care ste altceva. Vezi: Comuna Turnu Roşu--Miehs (discuţie) 29 septembrie 2008 23:40 (EEST)

Am adăugat poza în acuarelă, fiind intradevar "Pasul Turnu Rosu", dar cine poate spune ca acele case care se văd la distantă, nu este comuna Turnu Roşu. Salutări, --L.Kenzel 30 septembrie 2008 20:32 (EEST)

Imagine:Injector, pieto-electric.jpg[modificare | modificare sursă]

Am văzut că aţi pus cererea la cafenea, aşa că v-am răspuns acolo. Ce să facem, ăştia suntem noi, tehnicienii şi aşa vorbim noi :) Al dv., --Turbojet 28 octombrie 2008 21:26 (EET)

Turbină de supraalimentare[modificare | modificare sursă]

Fiind vorba de un agregat (adică două componente cuplate, turbina şi suflanta) noi îi spune „grup de turbosupraalimentare”. Se mai întâlneşte denumirea de „grup turbosuflantă”. Noi îi spunem suflantă la componenta care realizează comprimarea la un raport care nu depăşeşte 3 (cazul de faţă). Peste 3 îi spunem compresor. Turbosuflanta este o suflantă cu palete (ca turbinele), spre deosebire de suflanta, care poate fi cu rotoare profilate (ex. Roots), cu lamele, cu inel de apă etc., care nu se folosesc la motoare. Turbina este de fapt partea care antrenează arborele pe care este montată turbosuflanta, nu ea efectuează supraalimentarea. Termenul folosit de dv. se întâlneşte prin reclamele distribuitorilor de maşini, dar eu cred că e o traducere făcută de cei de la litere :( --Turbojet 2 noiembrie 2008 17:03 (EET)

Imagini[modificare | modificare sursă]

Am o nelămurire: de ce introduceţi atâtea imagini prin articole, când ele sunt la Commons, iar în articol există şi o legătură către categoria respectivă? Îngreunaţi şi încărcarea paginii şi deterioraţi şi aspectul ei. — Sebi talk 23 noiembrie 2008 00:31 (EET)

Eu am mai remarcat pagina Cimitir. — Sebi talk 23 noiembrie 2008 00:54 (EET)

Ambreiaj[modificare | modificare sursă]

Hello, Drehmomentwandler este „convertizor de cuplu”. Adesea i se spune şi „convertizor hidraulic”, pe baza principiului de funcţionare, dar prima formă este mai folosită. De fapt, este o cutie de viteze automată, care la limită nu mai transmite cuplu, ca atunci când ambreiajul este decuplat, aşa că preia şi rolul ambreiajului. --Turbojet 9 decembrie 2008 01:34 (EET)

Sărbători fericite![modificare | modificare sursă]

Mulţumesc pentru felicitare şi, la rândul meu, vă doresc un Crăciun fericit, iar în Noul An să aveţi numai bucurii. --Turbojet 24 decembrie 2008 20:44 (EET)


În prima zi de Crăciun vă doresc în continuare sărbători fericite, un An Nou sănătos şi fericit. Gläcklich Fejərtach.--Mishuletz (discuţie) 25 decembrie 2008 15:56 (EET)