Tokio Hotel

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Tokio Hotel
Tokio Hotel live.jpg
Trupa Tokio Hotel
Informații generale
Origine Germania Magdeburg, Germania
Gen muzical Pop rock
Case de discuri Universal
Website www.tokiohotel.com
Membri
Bill Kaulitz
Tom Kaulitz
Georg Listing
Gustav Schäfer

Tokio Hotel este o trupă din Germania, fondată în 2001 de solistul Bill Kaulitz, chitaristul Tom Kaulitz, toboșarul Gustav Schäfer și basistul Georg Listing. Grupul de patru a avut patru single-uri de locul I și au lansat trei albume de locul I în țara lor natală, vâzând aproape 5 milioane de CD-uri și DVD-uri acolo. După ce au înregistrat un CD-demo sub numele "Devilish" și au terminat contractul cu Sony BMG Germany, formația a realizat primul album Schrei, ca Tokio Hotel la Universal Music Germany în 2005. Schrei a fost vândut în mai mult de o jumătate de milion de copii pe plan internațional și a conținut patru single-uri de locul #5 în Germania și Austria. În 2007, formația a lansat al doilea album german Zimmer 483 și primul album englezesc Scream care combinate au fost vândute în peste un milion de copii în întreaga lume și i-au ajutat să câștige primul lor MTV Europe Music Award pentru Best InterAct. Ex-Zimmer 483 a lansat trei single-uri de locul #5 în Germania, Scream, a lansat două single-uri care au urcat pe locul douăzeci în noile teritorii ca Franța, Portugalia, Spania și Italia. În septembrie 2008, au câștigat primul MTV Video Music Award pentru Best New Artist. În octombrie 2008, au câștigat patru premii incluzând Best International Artist și Song of the year la Los Premios MTV Latinoamérica organizat în Mexic. Tokio Hotel a devenit prima formație germană care a câștigat vreodată un premiu la MTV VMA și de asemenea la MTV Latin America Awards. Au primit și premiul Headliner la MTV Europe Music Awards 2008 organizat în Liverpool pe 6 noiembrie, 2008 și premiul pentru Best Group pe 5 noiembrie, 2009 la MTV Europe Music Awards din Berlin. Au câștigat un premiu pentru Best World Stage Performance pe 7 noiembrie, 2010 la MTV Europe Music Awards din Madrid.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Fondare[modificare | modificare sursă]

Tokio Hotel a fost fondat de vocalistul Bill Kaulitz și chitaristul Tom Kaulitz, care sunt frații gemenii, toboșarul Gustav Schafer și basistul Georg Listing. Cei patru s-au întâlnit în 2001 după un spectacol live într-un club din Magdeburg, unde Listing și Schafer, care se cunoșteau de la școala de muzică, i-au urmărit din public pe Bill și Tom Kaulitz cum au cântat pe scenă. Sub numele Devilish, trupa a început să cânte la spectacole de talente și în mici concerte. După participarea lui Bill Kaulitz la "Star Search" în 2003 la vârsta de treisprezece ani (unde a pierdut în semi-finală) a fost descoperit de producătorul Peter Hoffmann. Devilish și-au schimbat numele în Tokio Hotel: "Tokio", traducerea germană a orașului japonez Tokio, pornind de la dragostea pentru oraș, și "Hotel" pornind de la continuua călătorie și cazare la hoteluri. După ce Sony BMG le-a dat un contract, Hoffmann i-a angajat pe David Jost și Pat Benzner în echipa de creatori și autori, și le-a dat instrucțiunile tinerilor pentru compunerea și cântatul la instrumente; multe dintre cântecele de pe primul album au fost scrise de Hoffmann, Jost și Benzner (incluzând single-urile "Scream" și "Rescue me" care au fost complet scrise de ei), doar single-ul "Unendlichkeit" a fost scris complet de Tokio Hotel. La scurt timp după lansarea primului lor album, Sony a terminat contractul. În 2005, Universal Music Group a semnat un contract cu Tokio Hotel și a întemeiat un plan de vânzări. Tokio Hotel se numără printre cei mai mari artiști moderni germani și cei mai buni din ultimii 20 de ani.

Schrei[modificare | modificare sursă]

Primul lor single, "Durch den Monsun" ("Prin furtună"), a ajuns repede în vârful topurilor, intrând în topul german Media Control pe locul #15 pe 20 august, 2005 și urcând până pe #1 pe 26 august, 2005; a urcat pe #1 în toprile austriece. Al doilea single, "Schrei" ("Țipă"), a urcat pe a #5 poziție în topurile germane. Aceste două cântece au fost scrise de solistul Bill Kaulitz împreună cu grupul de producători Peter Hoffmann, David Jost, Pat Bezner și Dave Roth. Albumul lor de debut, Schrei, a fost lansat pe 19 septembrie, 2005, și a obținut trei certificate de aur de la BVMI în 2006 pentru vânzarea de 300.000 de copii în Germania. În 2006, al treilea și al patrulea single, "Rette mich" ("Salvează-mă") și "Der letzte Tag" ("Ultima zi"), au fost scoase; urcând pe #1 de aemenea. "Der letzte Tag" conține un bonus track numit "Wir schließen uns ein" ("Ne alăturăm și noi"), care a fost acompaniat de un videoclip.

Zimmer 483[modificare | modificare sursă]

Primul single de pe al doilea album Zimmer 483 ("Camera 483"), numit "Übers Ende der Welt" ("Deasupra sfârșitului lumii", mai târziu refăcut în engleză sub numele "Ready, Set, Go!"), a fost lansat pe 26 ianuarie, 2007 și a ajuns repede pe #1 în Germania și Austria, și #2 în Franța. Zimmer 483 a fost lansat în Germania pe 23 februarie, 2007, cu o ediție deluxe a albumului conținută pe un DVD. Al doilea single al albumului, "Spring nicht" ("Nu sări") a fost lansat pe 7 aprilie. Turneul care acompania realizarea albumului, The Zimmer 483 Tour, a fost gata să înceapă în martie 2007, dar a fost amânat două săptămâni deoarece membrii trupei și-au dorit un alt design al scenei. Al treilea single "An deiner Seite (Ich bin da)", a fost lansat pe 16 noiembrie, iar videoclipul a fost realizat cu anumite fragmente din timpul turneului prin Franța. Single-ul conținea un bonus track "1000 Meere" ("1000 de mări"), pentru care s-a realizat de asemenea un videoclip. Pe 28 aprilie, 2008 Tokio Hotel lansează "Heilig" ("Sfânt") dar fără un videoclip datorită agendei încărcate.

Scream[modificare | modificare sursă]

Primul album Tokio Hotel în engleză, Scream, a fost lansat pe 4 iunie, 2007, în Europa. În Germania, albumul a fost lansat ca Room 483 pentru a face legătura cu ultimul lor album german, Zimmer 483. Scream conținea versiunile în engleză ale unor cântece selectate de pe albumele în germană Schrei și Zimmer 483. "Monsoon" ("Furtună"), versiunea englezească a lui "Durch den Monsun", a fost primul single de pe album. "Ready, Set, Go!" (traducerea lui "Übers Ende der Welt") a fost al doilea single și "Don't Jump" (traducerea lui Spring nicht) al treilea. Un videoclip pentru "Scream", versiunea englezească a hit-ului "Schrei" din 2005, a fost filmat, și a fost descărcat gratis pe "iTunes Store" devreme în martie 2008. Tokio Hotel au susținut primul concert în Regatul Unit pe 19 iunie, 2007. "Ready, Set, Go!" a apărut în Regatul Unit ca primul single al formației pe 27 august, 2007. Cântecul a urcat pe locul #77 în UK Singles Chart.

Tokio Hotel au câștigat un MTV Europe Music Award pentru Best InterAct pe 1 noiembrie, 2007 și au fost nominalizații la Best Band. Ei au cântat "Monsoon" ca rezultat.

Tokio Hotel au realizat primul lor single US, intitulat simplu "Tokio Hotel", târziu în 2007. Single-ul a conținut piesele "Scream" și "Ready, Set, Go!", și a fost disponibil exclusiv în magazinele Hot Topic. Al doilea single US, "Scream America", a fost lansat pe 11 decembrie, 2007. Single-ul conținea piesa "Scream" și un remix pentru "Ready, Set, Go!" realizat de AFI's Jade Puget. În februarie 2008, formația a făcut turul Americii de Nord cu cinci întâlniri începute în Canada și în cele din urmă în New York. După ce au apărut și cântat la MuchMusic, când făceau turul Canadei, "Ready, Set, Go!" a intrat în MuchOnDemand Daily 10, o selecție a videoclipurilor alese de privitori. Aceasta a stat pentru o săptămână, când s-a întors în top-ul lui MOD Daily 10 pe 8 aprilie. "Scream" a fost lansat în Canada pe 25 martie și în US pe 6 mai.

1000 Hotels Tour[modificare | modificare sursă]

Turneul european "1000 Hotels" a început pe 3 martie, 2008 în Bruxelles și a continuat cu locații ca Olanda, Luxemburg, Franța, Spania, Portugalia, Italia și Scandinavia, și a fost programat să se termine pe 9 aprilie; în timpul concertului din Marseille, Franța pe 13 martie, Bill a început să experimenteze probleme vocale. El a lăsat publicul să cânte de mai multe ori decât de obicei și a micșorat numărul totatl de 21 de cântece, la doar 16. Bill și-a cerut scuze, în Germania, pentru prostul său cântat și a explicat că este bolnav. Două zile mai târziu, trupa a anulat concertul din Lisabona, Portugalia după ce fusese programat să înceapă. Restul lui "1000 Hotels Tour" și programarea pentru Turneul Nord American au fost anulate după un anunț din Bild făcut de manager-ul trupei deoarece Bill Kaulitz trebuia să facă o operație pentru a distruge un chist din corzile sale vocale. Bill Kaulitz și-a pus vocea în pericol după ce a cântat în 43 de concerte în "1000 Hotels Tour" fără oprire. El a trebuit să-și opereze lariginta pe 30 martie pentru a distruge un chist care se formase în corzile sale vocale. Chistul a fost rezultatul unei infecții a esofagului care nu fusese tratată. Urmând operația, Bill nu a fost capabil să vorbească pentru douăsprezece zile, și a avut patru săptămâni de reabilitare vocală. Dacă Bill ar fi continuat să cânte restul turneului, vocea sa ar fi fost probabil distrusă definitiv. Tokio Hotel au început să cânte din nou în mai 2008 și după aceea s-au îmbarcat în a doua parte a lui "1000 Hotels European Tour" adăugând mai multe concerte în aer liber și programând turneul pe 13 iulie în Werchter, Belgia.

Turneul Nord American și Humanoid[modificare | modificare sursă]

Tokio Hotel s-au îmbarcat pentru al doilea turneu în America de Nord în august 2008. Videoclipul formației pentru "Ready, Set, Go!" a fost nominalizat pentru Best Pop Video la 2008 MTV Video Music Awards, unde au câștigat de asemenea premiul pentru Best New Artist. Ei s-au întors în America de Nord din nou în octombrie 2008 pentru o lună lungă de concerte și înregistrarea mai multor cântece. În decembrie 2008, un DVD din spatele scenelor numit Tokio Hotel TV– Caught on Camera a fost lansat. Conținea înregistrări din Tokio Hotel TV și povești caracteristice din culise a anului trecut pe primul disc liber History – The very best of Tokio Hotel TV!". O ediție deluxe conținea un al doilea disc numit liber "Future – The road to the new Album!" care combina înregistrări ale formației și turnee de promovare și realizarea celui de-al treilea album. În legătură cu Turneul Nord American, formația s-a întors la studioul de înregistrări din Hamburg pentru realizarea celui de-al treilea album, Humanoid, care, cu acordul producătorului lor David Jost, a fost labsat pe data de 2 octombrie în Germania și 6 octombrie, 2009 în S.U.A. Aceasta este o declarație totuși târzie din martie/aprilie 2009 realizată în mai/iunie 2009. Albumul a fost înregistrat la început în germană și versiunile englezești au fost realizate în același timp. Pe 10 august, a fost anunțat pe știrile MTV că primul single german ar fi "Automatisch" și versiunea sa englezească, "Automatic", ar putea de asemenea să fie primul single în Statele Unite. Pe 30 august, MTV Buzzworthy a realizat un videoclip care prezenta "Automatic" și Cherrytree Records anunțănd că versiunea în engleză va fi lansat în SUA pe 22 septembrie. Dar, videoclipul pentru single a apărut pe 3 septembrie. Pe 2 noiembrie, a fost anunțat pe blogul lui Tom că al doilea single în engleză va fi "World Behind My Wall" și echivalentul în germană, "Lass uns laufen" ("Lăsați-ne să fugim"), ar putea fi al doilea single german. Videoclipurile ambelor versiuni au apărut pe 14 decembrie și pe 15 decembrie. Pe 24 iunie, videoclipul live pentru single-ul lor "Dark Side of the Sun" a fost lansat pe website-ul formației. Pe 20 iulie, 2010 ei au lansat al doilea album live Humanoid City Live din Milano, Italia pe 22 noiembrie, 2010, noul lor cântec "Hurricanes and Suns", a avut premiera la radio-ul grecesc Mad Radio. Acesta este inclus ca bonus track pe Tokio Hotel: Best Of, un album compilație a celor mai de succes cântece ale lor. Albumul va include de asemenea "Mädchen aus dem All", primul cântec al formației înregistrat într-un studio. Pe 14 decembrie, 2010 au scos Best Of. Pe 2 decembrie a fost premiera mondială a vieoclipului pentru "Hurricanes and Suns", pe website-ul lor oficial.

Performanțele asiatice[modificare | modificare sursă]

Tokio Hotel au susținut primul lor concert în Asia (excluzând concertul lor în Israel) la Audi Showcase în Singapore, urmând puțin Contactele TM cu Tokio Hotel ocazionale în Malaysia, promovând vânzările albumului Humanoid. Ei au inclus seria de mini-concerte în Taiwan. S-au întors în Malaysia câteva luni mai târziu pentru a cânta la MTV World Stage Live in Malaysia 2010. Au cântat în Tokio pe 15 decembrie, 2010, după turneul prin America de Sud, din Distrito Federal, Mexic în pe 2 decembrie, 2010. Ei sunt în prezent în Japonia pentru o promovare la televizor. În septembrie 2011 va apărea albumul Dark Side of the Sun și în noiembrie vor începe un nou turneu mondial.

Modelling și comercialitate[modificare | modificare sursă]

Pe 19 ianuarie, 2010, liderul solist Bill Kaulitz a colaborat cu gemenii Dean and Dan Caten de la Dsquared pentru a merge la un eveniment de modă din Milano. Kaulitz a făcut două apariții, el a deschis spectacolul DSquared's Menswear Autumn/Winter 2010 cu cântecul Tokio Hotel, "Screamin". Creatorul mașinii Audi i-a angajat pe cei doi să participe la campania lui publicitară pentru a atrage generația tânără. Ei au fost adăugați într-un episod din Tokio Hotel TV (pe site-ul Tokio Hotel) și de asemenea în campanie. Pe 4 august, 2010, Tom Kaulitz și-a luat propriul Reebok de pantofi publicitar. Reebok este semnul chitaristului de 20 de ani de la Tokio Hotel/liderul sneakerșilor pentru prezenta noi pantofi pentru companie. "Acasă, am creat o cămăruță ca o mică debara", a spus el despre sneakerși. El a spus de asemenea că își cumpără câte 10 noi pereche pe săptămână. Adică 250 de sneakerși pe an. Bill a colaborat cu Alice Cooper în Crăciunul din 2010 făcând publicitate magazinului electronic german, Saturn.

Membrii[modificare | modificare sursă]

Bill Kaulitz

Tom Kaulitz

Tom Kaulitz s-a născut pe 1 septembrie, 1989 în Leipzig cu zece minute înaintea fratelui său geamăn Bill. Din septembrie 2007, Tom folosea chitare Gibson și Mesa/Boogie Rectifier Heads cu Mesa Boogie Rectifier 4x12 cabinete. El a declarat că a avut influențe muzicale de la Aerosmith și de la cântărețul german de hip-hop Samy Deluxe. El a reprezentat Reebok-ul din Germania. Kaulitz, alături de fratele său geamăn, Bill, este un susținător al PETA din Germania. Ei au participat la o ședință foto care descurajează folosirea animalelor pentru distracție. El este în prezent alături de fratele său, Bill Kaulitz, în Los Angeles, unde lucrează la producerea noului album.

Gustav Schäfer

Gustav (Klaus Wolfang) Schäfer s-a născut pe 8 septembrie, 1988, în Magdeburg. În prezent locuiește în Magdeburg dar o vreme a stat și în Hamburg unde îi este studio-ul. Gustav cântă la tobe de la cinci ani. A avut influențe muzicale de la Metallica, Joe Cocker și Rod Stewart.

Georg Listing

Georg (Moritz Hagen) Listing s-a născut pe 31 martie, 1987. Casa lui este în Halle. El a început să cânte la chitară bass la treisprezece ani, și, în septembrie 2007 a folosit un bass Sandberg. A spus că stilul său de a cânta a fost puternic influențat de Flea de la Red Hot Chili Peppers, Die Ärzte și Oasis.

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume[modificare | modificare sursă]

Albume live[modificare | modificare sursă]

DVD-uri[modificare | modificare sursă]

Turnee[modificare | modificare sursă]

Premii[modificare | modificare sursă]

2005
Categorie Premiu Data
Best Newcomer Comet Awards (Germania) 6 Octombrie
Super Comet Comet Awards (Germania) 6 Octombrie
Best Newcomer Eins Live Krone 24 Noiembrie
Best Pop National Act Bambi Awards 1 Decembrie
Best Single Golden Penguin (Austria) ...2005
Best Pop Golden Penguin (Austria) ...2005
Rock Band 2005 Golden Penguin (Austria) ...2005
2006
Categorie Premiu Data
Album of the year Golden Penguin (Austria) 8 Februarie
Band of the year Golden Penguin (Austria) 8 Februarie
Song of the year – ‘Der Letzte Tag’ Golden Penguin (Austria) 8 Februarie
Best Newcomer Golden Penguin (Austria) 8 Februarie
Ausverkaufte Tourhalle Sold-out-Award of Königpilsener Arena 11 Martie
Best Newcomer ECHO Awards (Germania) 12 Martie
Best Newcomer Steiger Awards 25 Martie
Pop National Radio Regenbogen (Germania) 31 Martie
SuperBand Rock – Golden Otto Bravo Otto 6 Mai
Music Award Bild OSGAR 22 Mai
Best Newcomer International Popcorn Awards (Ungaria) 26 Mai
Best Newcomer Bravo Otto (Ungaria) 24 Iunie
Best International Band Bravo Otto (Ungaria) 24 Iunie
Best Newcomer Band Popkomm Bavarian Music Lion 21 Septembrie
Best German Pop Band Goldene Stimmgabel 24 Septembrie
Best Selling German Artist World Music Awards 15 Noiembrie
Best Pop National Act Bambi Awards 30 Noiembrie
Best Live Act Eins Live Krone 7 Decembrie
Best Rock band MTV Franta
2007
Categorie Premiu Data
Single of the Year – Durch Den Monsun Golden Penguin
Best Selling German Act – Album Schrei European Border Breakers Award 21 Ianuarie
European Border Breakers Award NRJ Awards 21 Ianuarie
Rock Award BZ-Kulturpreis 23 Ianuarie
Best Video National ECHO Awards (Germania) 25 Martie
SuperBand Rock – Golden otto Bravo Otto 28 Aprilie
Best Video Comet Awards (Germania) 3 Mai
Best Band Comet Awards (Germania) 3 Mai
Supercomet Comet Awards (Germania) 3 Mai
Best Band Jabra Music Iulie 2007
Digital prize Festivalbar (Italia) 7 Septembrie
Most Successful Group Rock International Goldene Stimmgabel 22 Septembrie
Most Successful Popgroup International Goldene Stimmgabel Awards 3 Octombrie
Best Album TMF Awards (Belgia) 14 Octombrie
Best Video TMF Awards (Belgia) 14 Octombrie
Best New Artist TMF Awards (Belgia) 14 Octombrie
Best Pop TMF Awards (Belgia) 14 Octombrie
Best International Act MTV Europe Music Awards (EMA) 1 Noiembrie
Best band of the Year MTV Italy Nickelodeon Kids' Choice Award 1 Decembrie
2008
Categorie Premiu Data
Band of the Year 2007 Golden Penguin (Austria) Ianuarie
Best International Band Rockbjörnen Award (Suedia) 24 Ianuarie
Best International Band NRJ Music Awards (Franta) 26 Ianuarie
Best Music National Goldene Kamera (Germania) 6 Februarie
Best Music Video Echo Awards (Germania) 15 Februarie
Best International Artist Emma Gala Awards (Finlanda) 8 Martie
Best International Group Disney Channel Kids Award (Italia) 28 Martie
Best Concert Hitkrant (Olanda) Mai 2008
Best Mood Song – Monsoon Hitkrant (Olanda) Mai 2008
Song that Satys in your Head – Monsoon Hitkrant (Olanda) Mai 2008
Superband Rock – Silver Otto Bravo Otto 3 Mai
Best Band MTV TRL Awards (Italia) 17 Mai
Best Number 1 of the Year with Monsoon MTV TRL Awards (Italia) 17 Mai
Best Band Comet Awards (Germania) 23 Mai
Best Video – An Deiner Seite Comet Awards (Germania) 23 Mai
Best Live Act Comet Awards (Germania) 23 Mai
Super Comet Comet Awards (Germania) 23 Mai
Best New Artist MTV VMA Music Awards (USA) 7 Septembrie
Fan Choice Best Entrance MTV VMA Music Awards (USA) 7 Septembrie
Best Male Artist International (Bill Kaulitz) TMF Awards (Belgia) 11 Octombrie
Best Video International – Don't Jump TMF Awards (Belgia) 11 Octombrie
Song of the Year MTV Latin America Awards 16 Octombrie
Best Fanclub-Venezuela MTV Latin America Awards 16 Octombrie
Best New Artist-International MTV Latin America Awards 16 Octombrie
Best Ringtone MTV Latin America Awards 16 Octombrie
Headliner MTV Europe Music Awards (EMA) 6 Noiembrie
Best Selling DVD: ZImmer 483 – Live in Europe Rekord (Rusia) 2 Decembrie
2009
Categorie Premiu Data
SuperBand – Golden Otto Bravo Otto (Germania) 12 Mai
Best TRL Artist of the Year MTV TRL Awards (Italia) 16 Mai
Best Online Star Comet Awards (Germania) 29 Mai
Export Hit of Germany Bavarian Music Lion 17 Septembrie
International Award (2009) Audi Generation Award 18 Octombrie
Best Group MTV Europe Music Awards (EMA) 5 Noiembrie
Best International Rock Band Telehit Awards (Mexico) 12 Noiembrie
2010
Categorie Premiu Data
Best International Band NRJ Music Awards (Franta) 23 Ianuarie
Band of the Year Golden Penguin (Austria) 29 Ianuarie
Album of the Year Golden Penguin (Austria) 2 Ianuarie
Band of the Year Bravoora Awards (Polonia) 1 Februarie
Best International Artist Emma Gala Awards (Finlanda) 4 Februarie
Walk of Fame König-Pilsener Arena (Germania) 26 Februarie
Best International Band Radio Regenbogen Awards (Germania) 19 Martie
Favorite Music Star Kids Choice Awards 2010 (Germania) 10 Aprilie
Best Live Act Comet Awards (Germania) 21 Mai
Foreign Song of the Year - World Behind My Wall Rockbjörnen Award (Suedia) 1 Septembrie
Concert of the Year Rockbjörnen Award (Suedia) 1 Septembrie
Best World Stage Performance MTV Europe Music Awards (EMA) 7 Noiembrie
Best Band National CMA Awards (Germania) 12 Decembrie
Best Single National - World Behind My Wall CMA Awards (Germania) 12 Decembrie
2011
Categorie Premiu Data
Band of the year Bravoora Awards (Polonia) Martie
Star of the 20th Anniversary Bravoora Awards (Polonia) Martie
Best Fan Army (Fan Army FTW) MTV O MUSIC AWARDS (USA) 28 Aprilie
Best Rock Video MTV Video Music Awards Japan (Japonia) 2 Iulie

Galerie Foto[modificare | modificare sursă]

Bill Kaulitz performing at the Volkshaus in Zurich, Switzerland.jpg

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Tokio Hotel