Sari la conținut

Proiect:WikiȘcoală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine ați venit pe pagina principală a proiectului
WikiȘcoală!

modificare 

Domeniu de lucru

Proiectul WikiȘcoală se ocupă de noțiunile predate în învățământul din România, în special în învățământul preuniversitar, însă subiectele de nivel universitar nu sunt excluse. Aceste noțiuni au fost extrase din manualele școlare. O listă cu noțiuni (incompletă) se găsește aici.

modificare 

Ghid general

Există foarte multe noțiuni predate în școli. Proiectul WikiȘcoală nu-și propune să elaboreze o scală a importanței acestora, ci doar să facă un inventar al acestor noțiuni, noțiuni care prezintă un interes cert.

Este cunoscut faptul că în învățământul românesc nu este întotdeauna respectat principul neutralității, important pe Wikipedia. Proiectul nu-și propune aducerea conținutului articolelor la punctul de vedere al manualelor din învățământul românesc, dar nici denigrarea acestora, susținând exclusiv un punct de vedere opus, lucru care ar putea dezorienta elevii care apelează la Wikipedia pentru documentare suplimentară. În spiritul Wikipediei, în caz de opinii diferite vor fi prezentate toate.

Manualele școlare în sine pot fi citate ca surse cu multă circumspecție, deoarece unele din ele au fost elaborate ca „manuale alternative”, de persoane fără titluri academice dar cu interes profesional (număr de titluri în CV) sau comercial, astfel că manuale diferite destinate aceleiași materii și aceleiași clase pot face afirmații contradictorii. Se preferă surse cât mai de încredere, preferabil academice, evitându-se cele care deformează realitatea pentru a obține relatări de senzație.

modificare 

Participanți

Aici sunt listați participanții proiectului WikiȘcoală. Pentru a participa, adăugați încă un rând și semnați-vă cu ajutorul celor patru tilde (~~~~).

Participați? Puneți formatul {{WikiȘcoală}} pe pagina dumneavoastră de utilizator!

Proiectul WikiȘcoală Acest utilizator este membru al proiectului WikiȘcoală.


Proiectul WikiȘcoală a fost inițiat pentru a coordona activitățile de scriere, categorisire, formatare și corectare a articolelor despre subiecte aflate în programele analitice ale materiilor predate în România.

Oricine este binevenit să participe, respectând spiritul programelor școlare din România.

modificare 

Propuneri

Aici este o listă cu propunerile pentru proiect.

  • să fie promovat pe pagina principală a Wikipediei, pentru a facilita găsirea lui de către elevi. Dacă nu se poate, să fie cât mai vizibil pe paginile de care se ocupă (prin eternul format „Acest articol face parte...”). --Sebastianpin 5 decembrie 2015 13:27 (EET)
  • să fie îmbunătățită lista cu lucrurile predate la fiecare materie. --Sebastianpin 5 decembrie 2015 13:27 (EET)
  • să fie înființată o pagină de ajutor, în care elevii să caute rapid ceea ce au nevoie și să afle ce i-ar mai putea interesa (cam ambiguu spus). --Sebastianpin 5 decembrie 2015 13:27 (EET)
modificare 

Activitate

Aici se ține cont de eforturile și reușitele proiectului, dar și de planurile în desfășurare.