Prințul Louis de Cambridge

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Prinţul Louis de Cambridge
Date personale
Născut (1 an)[1] Modificați la Wikidata
Paddington[*], Regatul Unit[1] Modificați la Wikidata
PărințiPrințul William, Duce de Cambridge[2]
Catherine, Ducesă de Cambridge[3] Modificați la Wikidata
Frați și suroriPrințul George de Cambridge
Prințesa Charlotte de Cambridge Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United Kingdom.svg Regatul Unit Modificați la Wikidata
Religieanglicanism[*] Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
TitluriPrinț
Familie nobiliarăCasa de Windsor
Prezență online

Prințul Louis de Cambridge (Louis Arthur Charles, născut la 23 aprilie 2018) este cel mai mic copil și al doilea fiu al Prințului William, Duce de Cambridge și al soției acestuia Catherine, Ducesă de Cambridge. El este al cincilea în linia de succesiune la tronul britanic.

Naștere[modificare | modificare sursă]

Palatul Kensington a anunțat pe 4 septembrie 2017, că Ducele și Ducesa de Cambridge așteaptă cel de al treilea copil.[4] . Bebelușul s-a născut la data de 23 aprilie la ora locală 11:01 și a cântărit 3,8 kg la naștere. Ducele de Cambridge a asistat la naștere. Echipa spitalul a fost condusă de Guy Thorpe-Beeston.[5]

Copilul a fost văzut pentru prima dată în public, după șapte ore de la nașterea sa, în fața Spitalului St. Mary.[6] În conformitate cu tradiția regala,[7] numele prințului  nu a fost anunțat imediat, dar 4 zile mai târziu, pe 27 aprilie 2018, numele acestuia a fost anunțat ca fiind Louis Arthur Charles.[8]

Titlul și succesiune[modificare | modificare sursă]

A cannon of the King's Troop Royal Horse Artillery firing in Hyde Park. A large plume of orange smoke, lit orange by the flash from the gun, extends from the barrel.
Salutul Armatei în Hyde Park, din Londra, pentru a marca nașterea prințului Louis

23 aprilie 2018 – prezent: Alteța Sa Regală Prințul Louis de Cambridge La 31 decembrie 2012, regina Elisabeta a II-a a emis un nou set de Letters patent garantând pentru toți copiii fiului cel mare al Prințului de Wales titlul de Alteță Regală.[9] Acest act îl înlocuiește pe cel precedent, emis de regele George al V-lea la 11 decembrie 1917, care limita acordarea titului princiar numai copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului și fiului cel mare al fiului cel mare al Prințului de Wales.[10]

În timp ce acest lucru nu l-ar fi afectat pe Prințul George, fiind fiul cel mare al Ducelui de Cambridge, care este fiul cel mare al Prințului de Wales, oricare dintre viitorii lui frați născuți în timpul domniei reginei Elisabeta a II-a ar fi purtat titlul de Lord sau Lady până când bunicul lor, Charles, Prinț de Wales ar fi urcat pe tron​​.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b KATE MIDDLETON A DONNÉ NAISSANCE À SON TROISIÈME ENFANT (în franceză), Le Parisien, accesat în  
  2. ^ http://www.bbc.co.uk/news/uk-41148027, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ http://www.bbc.co.uk/news/uk-41148027  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ „Duchess of Cambridge expecting third child”. . Accesat în . 
  5. ^ Reporters, Telegraph (). „Meet the doctors who delivered the Duchess of Cambridge's new baby boy”. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |nume= și |last1= (ajutor); Mai multe valori specificate pentru |first1= și |first= (ajutor)
  6. ^ „Kate Middleton Steps Out with New Royal Baby Just 7 Hours After Giving Birth: See the Photos!”. PEOPLE.com (în engleză). Accesat în . 
  7. ^ Hallemann, Caroline (). „Why the Royal Baby's Name Won't Be Announced Immediately”. Town & Country. Accesat în . 
  8. ^ „Royal baby: Duke and Duchess of Cambridge name their baby son Louis”. The Guardian. Press Association. . Accesat în . 
  9. ^ „Royal baby girl 'would be princess'. BBC News. . Accesat în . 
  10. ^ Nicolson, Sir Harold (). King George the Fifth: His Life and Reign. London: Constable and Co. p. 310. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]