Memoria

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Memoria (revistă))
Acest articol se referă la o revistă. Pentru un proces psihic, vedeți Memorie. Pentru alte sensuri, vedeți Memorie (dezambiguizare).

Memoria, supraintitulată „revista gândirii arestate”, este revista Fundatiei Culturale Memoria. A fost înființată de Banu Radulescu, după Revoluția din 1989 pentru a constitui un patrimoniu al mărturiei suferințelor acestor victime. Este editată de Fundația Culturală Memoria, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

Revista, cu apariție lunară, a fost lansată în 1990, cu Banu Rădulescu redactor-șef[1]. Din redacția revistei făceau parte Ernest Bernea, Ana Blandiana, Ștefan Augustin Doinaș, Adrian Marino, Ion Negoițescu, Alexandru Paleologu, Dumitru Stăniloaie, Petre Țuțea, Ion Vianu și Romulus Vulcănescu[1].

„Memoria” a fost declarată cea mai bună revistă pe 2009 de ARIEL (Asociația Editorilor, Librarilor și Imprimerilor).[2]

„Memoria” a fost creată în noiembrie 1990 de către Banu Rădulescu sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Începând cu anul 2003 revista a fost condusă de Micaela Ghițescu.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b FOCUS: 20 de ani de ziare – între idealismul dat de libertate și afacere, în capitalism, 23 dec 2009, mediafax.ro, accesat la 18 septembrie 2010
  2. ^ Un numar dublu al revistei "Memoria" Arhivat în , la Wayback Machine., 29 ianuarie 2010, Adrian Bucurescu, România liberă, accesat la 15 februarie 2014

Legături externe[modificare | modificare sursă]