Curierul de Fizică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
CdF, nr. 61 (august 2008) – prima pagină

Curierul de Fizică (prescurtat CdF) este un buletin de informare de tip newsletter, publicat de Fundația Horia Hulubei și Societatea Română de Fizică. Destinat inițial fizicienilor, el acoperă în prezent un domeniu larg de autori și cititori, apărând cu subtitlul „Curierul de Fizică își propune să se adreseze întregii comunități științifice/universitare din țară și diaspora!”.

CdF apare de la 15 iunie 1990, cu 2, 3 sau 4 numere pe an. Tirajul a variat și el de-a lungul anilor, media fiind 1000 de exemplare. Redactarea și difuzarea sunt asigurate de echipe de voluntari. Cheltuielile suplimentare sunt acoperite din abonamente, contribuții bănești și donații. La solicitare se trimite gratuit bibliotecilor unităților de cercetare și învățământ în domeniile științelor exacte. Tehnoredactarea se face cu calculatorul. Autorii și corespondenții își trimit contribuțiile, în majoritate, prin poșta electronică.

Începând din 2010, revista este trimisă în format electronic, prin e-mail, tuturor membrilor Societății Române de Fizică; aceasta contribuie la cheltuielile de editare.[1] Se tipărește un număr mult mai mic de exemplare, doar pentru cititorii care doresc în mod expres revista în formatul tradițional.

Odată cu retragerea Fundației Horia Hulubei din echipa redacțională a Curierului de Fizică, la 9 decembrie 2016, revista și-a încetat apariția.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Curierul de Fizică, Nr. 68, decembrie 2010.
  2. ^ Consiliul Director al Fundației Horia Hulubei: Comunicat CdF final.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]