British American Tobacco

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Globe House, Sediul companiei

British American Tobacco este o companie cu sediul la Londra, din domeniul tutunului. Listată pe London Stock Exchange, compania a avut în anul 2006 o cifră de afaceri de 25,189 miliarde £ și un profit de peste 2 miliarde £. Printre mărcile companiei se numără Dunhill, Kent, Lucky Strike și Pall Mall.

British American Tobacco[modificare | modificare sursă]

Compania British American Tobacco (BAT) este prezentă și în România, prin 3 entitati distincte : British American Tobacco Trading Romania, British American Tobacco Investment si British American Shared Services. BAT Trading a incheiat anul 2015 cu afaceri in valoare de 1,4 miliarde Euro si un profit de 100 de milioane de Euro. Marcile vandute de catre BAT in Romania sunt : Kent, Dunhill, Pall Mall, Vogue, Viceroy, Rothmans, Lucky Strike. BAT Trading este leaderul pietei de tutun din Romania, cu o cota de piata de 54,2% conform Retail Audit, ianuarie 2016.

Conform cercetarii de piata efectuate de catre Novel Research, volumul tigaretelor vandute in piata neagra este de 17.8% din total consum in Romania, adica aproximativ 4 miliarde de tigarete. Tigaretele provin in special din statele vecine, non-UE, cum sunt Ucraina, Rep. Moldova si Serbia.

[1]In anul 2014, BAT Trading s-a clasat pe locul 17 in topul celor mai mari cifre de afaceri in Romania.


Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]