Laura Bretan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Laura Bretan
Laura Bretan.jpg
Laura Bretan
Date personale
Născută (18 ani) Modificați la Wikidata
Chicago, SUA Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of the United States.svg SUA
Flag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiesoprană Modificați la Wikidata
Activitate
Origineromână
Gen muzicaloperă
Pop opera
Crossover  Modificați la Wikidata
Tipul de vocesoprană  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce[*]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Laura Bretan (n. , Chicago, SUA) este o cântăreață de operă româno-americană.[1] A început să cânte când avea doar 4 ani. Laura a învățat să cânte de la mama ei, Rahela Bretan care este originara din Hațeg, județul Hunedoara.

Artista s-a remarcat pe plan național și internațional datorită vocii sale. Laura a urcat pe scene din Statele Unite, Germania, Italia, Emiratele Arabe, iar în România pe scenele Sălii Palatului, Ateneului Român și a Operei din Cluj.

Prestațiile sale au devenit virale, fiind urmărite de zeci de milioane de oameni de pe tot globul. Tânăra artistă a devenit un adevărat fenomen în Statele Unite unde fost invitată și intervievată la posturi importante de televiziune cum sunt: NBC, CBS, CNN, Windy City Live, WGN, WCIU, Today's Show, Country Living, Chicago TribuneNBC online, etc. De asemenea a fost prezentată în articole scrise de revista People.

Laura a interpretat imnul național american pentru echipele de fotbal american White Sox și baschet Chicago Bulls, de mai multe ori și a fost invitată peste tot în Uniune ca să cânte imnul.

Laura a cântat de mai multe ori cu David Foster. După ce au cântat împreună în Beverly Hills pentru Gala FDIF, Foster a spus: "Nu am mai auzit niciodată o voce atât de puternică de la cineva atât de tânăr. Toată lumea va cunoaște numele tău!"

Laura a cântat alături de Il Volo, Andre Rieu, Ethan Bortnick, cu fiul lui Andrea Bocelli, Matteo Bocelli, cu Victor Micallef, membru al celebrului grup "The Tenors", și alături de Jay Leno și Trisha Yearwood, dar și de Toto Cutugno și Ricchi e Poveri precum și Michael Bolton.

Laura a apărut în filmul "Aria pentru Albrights" unde a jucat rolul principal al Annei. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Louisiana.

America's Got Talent[modificare | modificare sursă]

Laura fost selectată din peste 100.000 de participanți la seriile de preselecție. A participat la vârsta de doar 13 ani la sezonul 11 al AGT, în 2016, atunci când l-a surprins pe Simon Cowell, interpretând Nessun Dorma, de la care a primit doar cuvinte de laudă, pe care nu le primise niciodată vreun participant la acest concurs. Iată ce a spus Simon Cowell, creatorul emisiunilor American Idol, Marea Britanie Got Talent, America's Got Talent și X-Factor despre ea, după audiția ei: "N-am auzit niciodată așa ceva în toți anii în care am facut acest spectacol! De aceea am facut acest spectacol, să găsim oameni ca tine!"

A fost finalistă pe 30 august 2016 la prestigiosul concurs american unde a primit Golden Buzzer de la Mel B.

Românii au talent[modificare | modificare sursă]

A dedicat participarea ei la sezonul 6 din acest concurs bunicului ei care murise în luna ianuarie a aceluiasi an. Tânara artistă a câștigat concursul dupa ce a uimit România cu vocea ei.

Eurovision 2019[modificare | modificare sursă]

Pe data de 10 februarie a devenit finalistă la Selecția Națională pentru a reprezenta România cu melodia Dear Father, muzica realizată de Mihai Alexandru cu versurile Alexei Niculae.[2] Rezultatele finale au pus-o pe mezina concursului, la doar 16 ani, pe poziția a doua, având cel mai mare punctaj primit din partea românilor la televot (de 10 ori mai multe voturi decât câștigatoarea finalei).

Ambasador al Star of Hope International[modificare | modificare sursă]

Pe lângă muzică, Laura își dedică o parte din timp activităților de binefacere, fiind ambasador al Star of Hope International, organizație de ajutorare a copiilor săraci, orfani sau cu dizabilități. În prezent, fundația ajută peste 44.000 de copii din întreaga lume.

Premii primite[modificare | modificare sursă]

Câteva din premiile primite de Laura Bretan includ:

  • "Vocea unui inger", acordat de Fundația Safe Haven
  • Premiul "Excellence Award" la Roma, de la organizația Pro Patria.
  • Premiul "Noi susținem excelența!" de la organizația Occidentul Românesc din Spania.
  • Cetățean de onoare al comunei Vama din Satu Mare, 2019.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Articol despre Laura Bretan
  2. ^ „Website”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]