Discuție Utilizator:Razvi1294

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit![modificare sursă]

Vă mulţumim că v-aţi înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veţi avea multe nedumeriri şi întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem şi ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsaţi aici) pe care vă recomandăm s-o citiţi. De asemenea puteţi să ne întrebaţi la Cafenea sau pe canalul IRC oficial (pentru detalii vezi Canal IRC). Nu vă fie teamă de greşeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii aţi dori să contribuiţi? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveţi o pasiune aparte. Aveţi la dispoziţie propria pagină de utilizator (vedeţi sus de tot unde scrie Razvi1294) în care să vă prezentaţi pe scurt dacă doriţi.

Ca să vă semnaţi simplu — doar în paginile de discuţii, nu şi în articole — scrieţi la sfârşitul mesajului patru tilde ~~~~ şi Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură şi dată.

Sperăm să contribuiţi cu plăcere la acest proiect! 8 iulie 2008 14:15 (EEST)

Nu ştergeţi[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ştergeţi în mod nejustificat conţinutul paginilor de la Wikipedia, aşa cum aţi procedat la Braşov. O astfel de acţiune poate fi considerată vandalism.

  • Dacă pagina este o arhivă, vă rugăm să o lăsaţi nemodificată.
  • Dacă pagina este un duplicat, vă rugăm să o redirectaţi către pagina potrivită.
  • Dacă pagina a fost vandalizată, vă rugăm să o readuceţi la ultima versiune valabilă.
  • Dacă găsiţi greşeli, vă rugăm să le corectaţi.

Pentru teste folosiţi cutia cu nisip. Informaţii despre cum puteţi contribui la Wikipedia găsiţi la pagina de bun venit. Vă mulţumim. Alex:D 20 iulie 2008 14:31 (EEST)[răspunde]

Denumiri alternative[modificare sursă]

Probabil că aţi şters numele maghiare ale unor localităţi în ideea că aceasta este Wikipedia în limba română şi deci denumirile străine nu au nici un rost. Totuşi, lucrurile stau altfel. Introducerea articolelor trebuie să menţioneze şi denumirile alternative sub care au circulat subiectele respective de-a lungul timpului sau în diverse medii. De exemplu, la scriitorii care au publicat sub pseudonim trebuie trecut şi numele real, la plante şi animale trebuie precizate şi numele ştiinţifice, la localităţile unde s-a schimbat denumirea trebuie scrise şi celelalte nume purtate şi aşa mai departe.

Vă rog deci să lăsaţi denumirile alternative acolo unde le găsiţi, ba chiar să le adăugaţi acolo unde ar fi relevante dar lipsesc. Mulţumesc pentru înţelegere. Toate cele bune. — AdiJapan 21 iulie 2008 10:33 (EEST)[răspunde]

Previzualizare[modificare sursă]

Am observat că obişnuiţi să salvaţi în mod repetat, la intervale scurte de timp, pagina la care lucraţi, deşi aţi făcut numai mici modificări. Dacă doriţi să vedeţi ce efect au modificările făcute este suficient să folosiţi butonul de previzualizare (lîngă cel de salvare). În acest mod veţi evita încărcarea istoricului paginii cu versiuni intermediare şi veţi permite celorlalţi utilizatori să urmărească mai uşor modificările. Mulţumesc! Şi vă rog încă ceva: am observat că scrieţi Romînia — în niciuna dintre grafiile limbii române, cuvântul România nu se scrie cu î.--Andreidiscuţie 11 august 2008 13:37 (EEST)[răspunde]

Aş avea cîteva observaţii legate de contribuţiile dumneavoastră la articolul România:

  • Orice articol trebuie organizat într-o structură logică de secţiuni. Cum subiectul articolului de faţă este o ţară, mi se pare ilogic ca una din secţiunile de prim rang să se numească „Posturi naţionale”, la acelaşi nivel cu „Istorie”, „Cultură” etc. Secţiunea aceasta ar trebui să fie de nivel 2 sau 3, în cadrul unei secţiuni mai largi privind mijloacele de comunicare în masă. De aceea o redenumisem „Radio şi Televiziune”.
  • Titlurile în limba română se scriu cu majusculă doar la iniţiala primului cuvînt şi a numelor proprii, deci corect ar fi „Posturi naţionale”.
  • Regula la Wikipedia în limba română este ca orice articol să fie scris de la cap la coadă cu o singură grafie. cum restul articolului este scris cu â şi sunt va trebui să o respectaţi. Comutarea se justifică doar dacă dezvoltaţi articolul în aşa măsură încît conţinutul să devină cel puţin dublu. Vedeţi Wikipedia:Versiuni de ortografie română.
  • După nici o ortografie încetăţenită actualmente în publicaţii nu se scrie Romînia. Ca urmare nu puteţi scrie aşa la Wikipedia.

Dacă aveţi nelămuriri vă pot da detalii. — AdiJapan 11 august 2008 13:56 (EEST)[răspunde]

Aţi şters „antena”[modificare sursă]

Antena 4 nu mai este difuzată? De ce aţi şters-o din lista canalelor difuzate în România, din pagina România? :-/ //  GikÜ  vorbe  fapte  / vineri, 26 decembrie 2008, 14:00 (EET)

Propunere pentru ștergere a paginii Telekom TV[modificare sursă]

În urmă cu 4 luni, articolul Telekom TV, creat de dumneavoastră, a fost etichetat de Pydrooo ca nerespectând politicile proiectului, mai exact cea privitoare la notabilitate. Ca parte a proceselor interne de menținere a calității Wikipediei, articolele aflate în această situație sunt propuse periodic pentru ștergere, ceea ce s-a întâmplat și în acest caz.

Acest lucru nu înseamnă că articolul va fi neapărat șters. El va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Telekom TV până se va ajunge la un consens. În propunere se face referire la problemele identificate în cadrul articolului. Dacă deja le-ați rezolvat, menționați acest lucru și explicați de ce considerați că problemele au fost rezolvate. Este posibil ca alți utilizatori să nu fie de acord cu dumneavoastră și să ceară și alte îmbunătățiri. Este important să participați la discuție, concentrându-vă pe identificarea și rezolvarea problemelor menționate de participanți. Dacă aveți nevoie de ajutor, consultați pagina cu proceduri de salvare a unui articol. Cele mai dese probleme țin de numărul sau calitatea surselor, de aceea vă punem la dispoziție anumite sfaturi pentru a găsi surse de încredere. Nu în ultimul rând, puteți cere celorlalți utilizatori să vă ajute în a filtra sursele existente conform regulilor Wikipedia.

Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului.--Mesaj livrat de un robot. 1 mai 2022 23:30 (EEST)[răspunde]