Discuție Utilizator:Raluca2695

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 3 ani de Gikü în subiectul ■■ Etichete de avertizare
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Raluca2695) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 29 noiembrie 2020 16:20 (EET)

■ Testul v-a fost anulat[modificare sursă]

Testul dumneavoastră de la pagina Caru' cu Bere a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți pagina personală de teste. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! Victor Blacus (discuție) 29 noiembrie 2020 17:00 (EET)Răspunde

■ Contribuții plătite[modificare sursă]

Information icon

Bună ziua, Raluca2695. Natura modificărilor dumneavoastră, cum ar fi cele de la Dragoș Petrescu (antreprenor) lasă impresia că aveți un interes financiar nedezvăluit în promovarea unui anume subiect, dar nu v-ați conformat obligativității dezvăluirii contribuțiilor plătite. Contribuțiile plătite sunt un tip de editare în conflict de interese care implică plata unei compensații din partea unei persoane, a unui grup, a unei companii ori a unei altfel de organizații pentru a utiliza Wikipedia în vederea promovării intereselor acestora. Contribuțiile plătite nedezvăluite contravin politicilor noastre de neutralitate, provin din și cultivă o înțelegere greșită a rolului Wikipediei, și este un tip de conflict de interese flagrant; Fundația Wikimedia îl consideră o practică „black hat” asemenea manipulărilor malițioase de tip SEO.

Noi descurajăm toți redactorii să modifice direct articolele despre persoane sau entități care îi plătesc, și îi încurajăm să propună modificări în pagina de discuție a articolului în chestiune, iar dacă nu există, să se abțină de la a-l crea.

Indiferent dacă acceptați aceste recomandări, dacă primiți sau vă așteptați să primiți compensații pentru modificările dumneavoastră, în sens larg, aveți obligația prin termenii de utilizare să vă dezvăluiți angajatorul, clientul sau afilierea. Această dezvăluire o puteți posta în propria pagină de utilizator de la Utilizator:Raluca2695. Dacă mă înșel – și nu primiți plată, direct sau indirect, pentru editările dumneavoastră – vă rog să afirmați acest lucru ca răspuns la acest mesaj. Altfel, vă rog să faceți această dezvăluire obligatorie. În orice caz, nu mai faceți modificări înainte de a răspunde la acest mesaj. //  Gikü  vorbe  fapte  10 decembrie 2020 21:44 (EET)Răspunde

Bună seara,

Este primul meu articol, nu primesc plată pentru promovare. Voi reveni cu alternative pentru articol pe pagina de discuții, astfel încât să fie în regulă.

Vă mulțumesc,

O seară bună! Raluca2695 (discuție) 10 decembrie 2020 22:13 (EET)Răspunde

Modificare paginǎ[modificare sursă]

@Gikü: Bunǎ ziua,

Am reformulat textul paginii https://ro.wikipedia.org/wiki/Drago%C8%99_Petrescu_(antreprenor).

Este în regulǎ modificarea, l-aș putea posta în forma de mai jos?

Dragoș Mihai Petrescu (n. 10 noiembrie 1970) este un antreprenor român, fondator al lanțului City Grill Restaurants, Coordonator Coaliția pentru Dezvoltarea României, Vicepreședinte Romanian Business Leaders și Secretar General Organizatia Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor (HORA).

Biografie S-a nǎscut în anul 1970 în București. A absolvit Liceul de Informaticǎ din București, iar ulterior a urmat cursurile Institutului Politehnic din București. În aprilie 1990, dupǎ terminarea stagiului militar cu termen redus, a pornit pe drumul antreprenoriatului. Zilnic, era prezent la Casa Presei, de unde ridica ziare, pe care le vindea ulterior în pasajul de la Piața Universitǎții. În același an a deschis în Piața Dorobanți un stand, oferind spre vânzare diverse produse, la mare cǎutare de cǎtre consumatorul român în acea perioadǎ. Acesta a fost startul cǎtre extinderea afacerii și deschiderea mai multor puncte de vânzare de acest tip în București. În 1997 Dragoș Petrescu aplicǎ pentru obținerea unei francize Shell. Solicitarea i-a fost acceptatǎ, iar în douǎ luni demareazǎ afacerea la stația de combustibil Shell Fundeni. Un an mai târziu, aceasta ajunge pe primul loc în țarǎ ca cifrǎ de afaceri și profitabilitate, creându-i oportunitatea pentru deschiderea unei noi locații francizate de concernul Shell. Pregatirea lui Dragoș Petrescu în ospitalitate a început în cadrul companiei McDonald’s. Dupǎ un internship voluntar, a devenit directorul restaurantului McDonald’s Militari din București, crescându-i cifra de afaceri cu 50% în primul an. În anul 2003, James Sernett, șef de francize pe Europa Centrala și de Est, îl recomandǎ pe Dragoș Petrescu lui Karl Fritz, pe atunci șef al McDonald’s Italia pentru franciza unui restaurant McDonald’s din Asti, Italia. Din cauza reglementǎrilor UE de la acea vreme, Dragoș Petrescu nu a putut onora propunerea lui Karl Fritz, neîndeplinind condiția obligatorie de a avea un an vechime în business în Italia, în vederea obținerii vizei de reședințǎ. Debutul propriu-zis ca antreprenor în industria ospitalitǎții are loc în anul 1999, când transformǎ în restaurant unul dintre magazinele pe care le deținea la acea vreme, luând naștere brandul de restaurante “La Mama”, în asociere cu Cǎtǎlin Mahu. În anul 2004, Dragoș Petrescu se retrage din asociere, lǎsând afacerea “La Mama” cu o infrastructurǎ de 4 restaurante foarte bine cotate la acel moment în București. City Grill În același an, Dragoș Petrescu deschide, ca asociat majoritar, primul restaurant City Grill din București, în cartierul Primǎverii, restaurant care a pus bazele unui brand de sine stǎtǎtor – “City Grill”. În urmǎtorii ani se pun bazele unor branduri noi - “City Café”, “Trattoria Buongiorno” - brand de restaurante cu specific italian și “Hanu’ Berarilor” - brand de restaurante cu specific românesc. Marea provocare pentru afacerea lui Dragos Petrescu în industria ospitalitǎții a fost preluarea și redeschiderea restaurantelor emblematice Caru’ cu Bere și Hanu’ lui Manuc, precum și achiziția și reinventarea Restaurantului Pescǎruș din Parcul Herǎstrǎu. În prezent, în România, afacerea lui Dragoș Petrescu este catalogatǎ ca fiind unul dintre cei mai mari operatori din industrie: insumeazǎ un numar de 15 locații restaurant și 6 locații Delivery.

Raluca2695 (discuție) 11 decembrie 2020 14:14 (EET)Răspunde

■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Vă rugăm să nu ștergeți formatele de întreținere de pe paginile Wikipedia, cum ați făcut la pagina Dragoș Petrescu (antreprenor), fără a rezolva problemele pe care acestea le semnalează și fără a da un motiv valid pentru ștergerea lor în sumarul modificării. Această ștergere nu pare a fi constructivă, iar etichetele au fost restaurate. Vă mulțumim! //  Gikü  vorbe  fapte  22 decembrie 2020 00:00 (EET)Răspunde