Discuție Utilizator:Marguțica

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Farm-Fresh book edit.png
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Bookshelf icon (red and blue).svg
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
FAQ icon.svg
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Korintisk1.png
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Information icon4.svg
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Green check.svg
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Compass.svg
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Crystal Clear app lphoto.png
Ilustrare
Trimiteți fișiere și ilustrați articole.
Sandbox.png
Pagina de teste
Locul destinat experimentelor.
Cicero-head.png
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Coffee cup icon.svg
Cafenea
Informații și discuții despre Wikipedia.
Curly Brackets.svg
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.
Semnatura.png

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Marguțica) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.

Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare.


-- Comunitatea utilizatorilor 14 ianuarie 2019 15:41 (EET)

■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Information.svg Poate neintenționat, printr-o modificare a dumneavoastră, ați eliminat unele formate de întreținere, din pagina Marin Petre Constantin de la Wikipedia.
  Când eliminați formate de întreținere, vă rugăm să vă asigurați că:

  • ați rezolvat problemele pe care le semnalează ele, sau
  • ați dat un motiv serios pentru eliminarea lor în sumarul modificării.
    Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, formatele au fost restaurate. Puteți consulta pagina de bun venit pentru a afla mai multe despre cum puteți ajuta la redactarea acestei enciclopedii, iar dacă doriți să faceți experimente, puteți folosi groapa cu nisip. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 16 ianuarie 2019 21:25 (EET)

■■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Nuvola apps important.svg Vă rugăm să încetați. Ștergerea repetată a formatelor de întreținere de pe paginile Wikipedia, așa cum ați procedat la Marin Petre Constantin, fără a rezolva problemele pe care formatele le semnalează poate fi considerată vandalism. Efectuarea repetată a acestui gen de modificări poate rezulta în blocarea contului dumneavoastră de utilizator. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 16 ianuarie 2019 22:12 (EET)

■■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Nuvola apps important.svg Vă rugăm să încetați. Ștergerea repetată a formatelor de întreținere de pe paginile Wikipedia, așa cum ați procedat la Marin Petre Constantin, fără a rezolva problemele pe care formatele le semnalează poate fi considerată vandalism. Efectuarea repetată a acestui gen de modificări poate rezulta în blocarea contului dumneavoastră de utilizator. Vă mulțumim! Bătrânul (discuție) 17 ianuarie 2019 22:35 (EET)

■■■■ Etichete de avertizare[modificare sursă]

Stop hand nuvola.svg Acesta este ultimul avertisment pe care îl veți primi pentru modificări distructive.
Data viitoare când veți elimina formate de întreținere din articolele Wikipedia, așa cum ați procedat la Marin Petre Constantin, fără a rezolva problemele pe care le semnalează, vi se va bloca accesul la modificarea paginilor. Bătrânul (discuție) 18 ianuarie 2019 07:47 (EET)

Aveți mesaje noi
Bună ziua, Marguțica. Aveți mesaje noi pe pagina de discuție a lui Sîmbotin.
Puteți șterge această notificare oricând doriți îndepărtând formatul {{Răspuns}}.
Mulțumesc pentru contribuția la realizarea articolului biografic Marin Petre Constantin. În acest moment aș vrea să adaug imagini cu lucrări, care să fie vizibile după intrarea pe google - în dreapta sus, deasupra infocasetei. Îmi este necesară o îndrumare în acest sens. Numai bine.--Marguțica (discuție) 31 ianuarie 2019 18:26 (EET)
Bună ziua Mărguțico! Cunosc problema, mai mulți colegi s-au lovit de ea. O simplă declarație de proprietate nu este suficientă pe Commons din cauza legislației internaționale privind drepturile de autor (proprietatea intelectuală, copyrightul). Fiecare imagine trebuie să aibă o sursă și o permisiune (sunt mai multe variante). Marin Petre Constantin s-a stins din viață acum trei ani, și indiferent cine posedă operele, trebuie 70 de ani de la decesul unui artist ca problema drepturilor de autor să nu se mai pună (și mai mult în alte țări). Ca tablourile să fie admisibile, ar trebui ca moștenitorii lui Marin Petre Constantin să trimeată la Wikipedia un "OTRS", iar Dumneavoastră să menționați acest OTRS la rubrica "Permisiune". Un exemplu aici [1]. Aveți grijă să nu încălcați regulile, Wikipedia este la fel ca și circulația automobilă, doar că aici nu se dau amenzi sau condamnări judiciare, ci blocări și excluderi. Nu suntem multe fete, trebuie să avem grijă. Curaj! --Julieta39 (discuție) 13 iunie 2020 17:56 (EEST)
Mulțumesc pentru răspuns, Julieta! Toate acele imagini sunt deja publice, deoarece se află pe pagina Facebook. Este foarte utilă și informația transmisă de dumneavoastră, care, cu siguranță îmi va fi de folos. Seară frumoasă și numai bine!Marguțica (discuție) 13 iunie 2020 21:24 (EEST)
@Marguțica: Conform experienței colegilor, mă tem că în Commons, orice imagine care figurează în altă parte fără mențiunea „Creative-Commons” este considerată nu ca aparținând domeniului public, ci ca „furată” din acea altă parte, chiar dacă e vorba de galeria personală a celui care vrea să le încarce. Întrebați-l pe Peter [2]: un excelent fotograf naturalist ale cărui opere nu mai pot fi încărcate pe Commons, indiferent că și-a dat învoirea, tocmai fiindcă sunt deja expuse aici [3]. Astea sunt regulile. Cel mai bine este să îi întrebați pe administratorii Commonsului. --Julieta39 (discuție) 27 iunie 2020 12:52 (EEST)