Discuție Utilizator:Jasee

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Jasee) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Mutare articol[modificare sursă]

Salut! Am văzut că tocmai ai mutat un articol despre un Papă asta după ce ai modificat un articol despre Papa Ioan Paul al II-lea pe care nu l-ai mutat. Care e logica atunci? --Vlad|-> 25 noiembrie 2005 17:36 (UTC)

ma ocup de asta in cateva ore, cand revin. asta daca nu vrei s-o faci tu :)

Jasee și Vlad: În mod normal, pentru toate capetele încoronate menționăm și țara pe care o conduc, de exemplu Carol al II-lea al României și nu doar Carol al II-lea, pentru a rezolva ambiguitățile de nume (ex. cu Carol al II-lea al Angliei). La papi însă, treaba e mai dubioasă pentru că, de ex., un titlu de pagină ca Ioan al XIII-lea al Vaticanului sună destul de ridicol. Un titlu ca Papa Ioan al XIII-lea îmi pare mai rezonabil. Iulian U. 25 noiembrie 2005 17:48 (UTC)
Din ce-am văzut pe la vecini, articolele cu biografiile papilor conțin titlul respectiv în titlul articolelor. Recunosc că nici eu nu văd rațiunea mutării cu pricina. --rebel 25 noiembrie 2005 17:49 (UTC)
Iulian și Rebel, stați liniștiți, ăsta era și punctul meu de vedere! Deci trebuie făcut revert la mutare. --Vlad|-> 25 noiembrie 2005 18:40 (UTC)
k, i see your point. sorry

Confidențe genealogice[modificare sursă]

Dragă Jasee, utilizatorii wikipediei în limba română sunt de cele mai diferite neamuri și credințe. Apartenențele diferite nu-i fac pe unii cu nimic mai presus sau mai prejos față de ceilalți. Meritele personale contează, opțiunea individuală, nu arborii genealogici. M-am străduit prin munca mea să ajut la construirea unor punți de legătură între români și maghiari. Dacă ai avut curiozitatea să te uiți în pagina mea de utilizator, ai văzut că protecția minorităților este unul din dezideratele importante pentru mine. Iar acum ai venit tu să te mândrești că unchiul tău nu este ungur, ci român. Mă întreb care o fi meritul său în toată povestea aceasta, dar în fine. Te rog să te pui în situația în care cineva s-ar lăuda față de tine că toate neamurile sale sunt englezi, nu români. Formulat tocmai așa. Nu te întreb cum te-ai simți. Pe viitor te rog să te gândești de două ori înainte să faci afirmații șovine. De asemenea, te rog să nu-mi iei în nume de rău acest mesaj oarecum aspru și să te gândești mai bine în ce măsură este justificat sau nu. --Mihai Andrei 28 noiembrie 2005 13:47 (UTC)

For the record, bănuiesc ca Monseniorul Cornel Damian (http://ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20031207) este unchiul tău... nu că ar conta, după cum bine spune Mihai. De altfel, cum ar fi putut să fie ungur având numele de familie Damian? :D Deci precizarea era pur și simplu superfluă, și nu face decât să dea apă la moară unor utilizatori gen Dacodava. BTW, ca simplu ortodox îmi plăceau slujbele ținute de unchiul tău la Biserica Italiană, slujbe la care o însoțeam pe soția mea, romano-catolică. --Vlad|-> 28 noiembrie 2005 23:21 (EET)Răspunde
hey, sorry, m-am exprimat gresit. nu am nimic cu comunitatea maghiara din romania, chiar ii admir. intentia era alta, aceea de a explica faptul ca folosirea terminologiei nu e animata de o apartenenta etnica. de obicei ierarhii maghiari au o terminologie usor latinizata, dat fiind faptul ca maghiarii sunt majoritar catolici, sau cel putin exista un numar mai mare de catolici maghiari decat catolici romani. mentiunea ca unchiul meu e episcop a mai fost interpretata gresit si in sensul ca nu ma mandream cu asta, incercam doar sa spun ca am verificat folosirea termenului la o sursa sigura si usor accesibila mie. departe de mine gandul de a ma fali aici cu asta. nu ca n-ar fi motiv, doar ca nu era cazul. oricum, sper ca aceasta mentiune sa clarifice situatia
for the record, poate ca as fi preferat sa fiu maghiar, gandindu-ma la discrepantele dintre provinciile istorice. se stie ca transilvania si banatul sunt mult mai educate dpvd civic in comparatie cu moldova, valahia sau dobrogea. si daca asta se intampla, e mai degraba meritul comunitatilor maghiara si germana din regiune. sau cel putin asta e parerea mea. oricum, sorry ca m-am exprimat gresit. sper sa intelegi acum punctul meu de vedere cu privire la afirmatia "e roman, nu ungur".
si da, unchiul meu e episcopul Cornel Damian :) -- Marian Damian 29 noiembrie 2005 07:48 (EET)Răspunde

Dragă Marian, crede-mă că e perfect faptul că ești român. După părerea mea nu trebuie să-ți dorești să fii altceva, ci este suficient să faci din tine cât poți de mult. Așa vei înlătura prejudecățile conform cărora cutare sunt civilizați, deschiși etc., iar cutare sunt complexați, primitivi și resentimentari. Este nemaipomenit faptul să poți arăta că ești deasupra taberelor adverse, deasupra triburilor barbare. Fiind tu însuți, cred că aduci un serviciu și comunității tale. Mai problematic este dacă propria comunitate nu te înțelege și te consideră oarecum trecut de "partea cealaltă". Personal pot să-ți spun că mă simt excelent atâta timp cât mă ghidez după conștiința mea și nu după spaimele și stereotipiile strămoșești. Indiferent dacă unora sau altora le convine sau nu. Dacă nu le convine, n-au decât să-și pună câteva întrebări, la fel cum la rândul meu îmi pun mereu întrebări. Cel mai comod și mai laș lucru este să te ascunzi în spatele unui sau altui trib, iar înarmat cu bâtele de rigoare, să cauți să-i desființezi pe cei care nu sunt ca tine, "adversarii". Iar dacă întâmplător nu există adversari (asta este cea mai mare problemă a extremiștilor), atunci sunt inventați de urgență unii, la nimereală - ori cei care au alte convingeri, altă limbă maternă, altă culoare a pielii - ori, pur și simplu, cei care poartă ochelari, cum s-a întâmplat când au tăbărât minerii în București. --Mihai Andrei 29 noiembrie 2005 16:55 (EET)Răspunde

Tara Romaneasca[modificare sursă]

Vroiam sa stiu de ca ai creat articolul Valahia separat de Tara Romaneasca. As spune ca nu corect sa avem doua article si trebuie ales numele romanesc nu cel strain. Am scris despre asta in pagine mea, si mai multe despre denumiri. Daca te intereseaza poti sa citesti, de la Bucuresti poate altfel se vad lucrurile decat de la Paris... (la origine vroiam sa pun tot articolul aici, da m-am razgandit) Moa3333 10 martie 2006 04:40 (EET)Răspunde

Sursa și drepturile de autor ale imaginii Lugoj Cathedral.jpg[modificare sursă]

  • Ați trimis la Wikipedia fișierul Lugoj Cathedral.jpg, care nu este însoțit de datele obligatorii — sursa imaginii și licența sub care este disponibilă — sau la care aceste date sunt incomplete ori greșite. În această situație drepturile de autor sunt neclare.
  • Dacă dumneavoastră ați creat imaginea, precizați acest lucru; în caz contrar trebuie să menționați sursa ei (adresa sitului de internet, datele cărții etc.) și să justificați folosirea fișierului la Wikipedia.

Găsiți o listă a indicațiilor de drepturi de autor la pagina Wikipedia:Formate drepturi de autor pentru imagini. Dacă nu veți furniza informațiile necesare în decurs de o săptămână, imaginea va fi ștearsă fără alte avertizări prealabile.


Problemă privind drepturile de autor ale fișierului Jasee.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului Jasee.jpg. Acestuia, însă, îi lipsesc informațiile privind drepturile de autor. Wikipedia ia foarte în serios problemele drepturilor de autor. Fișierul va fi șters în curând, dacă nu se pot determina sursa fișierului și licența sub care este disponibil. Dacă știți aceste informații, atunci vă rugăm să adăugați o etichetă corespunzătoare în pagina de descriere a imaginii.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, asigurați-vă că ați specificat corect licența și sursa. Puteți găsi o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră aici.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa la Cafenea. Vă mulțumim pentru colaborare.  —Andreidiscuție 30 ianuarie 2010 22:03 (EET)Răspunde

Probleme cu sursa și licența fișierului St Joseph Cathedral Bucharest.jpg[modificare sursă]

File Copyright problem
File Copyright problem

Vă mulțumesc pentru încărcarea fișierului St Joseph Cathedral Bucharest.jpg. Am observat, însă, că pagina sa de descriere nu specifică actualmente cine a creat conținutul, astfel încât situația drepturilor de autor este neclară. Dacă nu ați creat dumneavoastră conținutul acestui fișier, va trebui să specificați cine deține drepturile de autor. Dacă l-ați obținut de pe un website, atunci ar fi necesar un link la acel website, împreună cu o specificare a termenilor de utilizare a conținutului său. Dacă, însă, deținătorul dreptului de autor este altul decât editorul site-ului, atunci trebuie specificat dreptul de autor al primului.

Pe lângă adăugarea sursei, este nevoie să știm și termenii de utilizare sub care este publicat fișierul. Aceasta se face, de regulă, prin adăugarea unei etichete corespunzătoare. Dacă dumneavoastră ați creat conținutul (imaginea, filmul, clipul audio), atunci puteți folosi eticheta {{GFDL}} pentru a-l publica sub GFDL. Dacă credeți că fișierul respectă criteriile în vigoare pentru utilizarea de materiale protejate, folosiți o etichetă cum ar fi {{utilizare cinstită în|numele articolului}} sau o alta din pagina WP:FDAI.

Dacă ați încărcat și alte fișiere, vă rugăm să vă asigurați că ați specificat sursa și licența și pentru ele. Găsiți o listă de fișiere încărcate de dumneavoastră în jurnalul dumneavoastră de upload. Fișierele fără sursă sau licență pot fi șterse la o săptămână după etichetare. Dacă aveți întrebări, le puteți pune în această pagină, folosind formatul {{răspuns imagine|mesajul dvs}}. Mulțumim. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 1 noiembrie 2012 23:43 (EET)Răspunde

Aceeași problemă cu Fișier:Bishop Ioan Robu.jpg și Fișier:Isus Cristos Pantocrator.jpg. //  Gikü  vorbe  fapte  joi, 1 noiembrie 2012 23:44 (EET)Răspunde