Discuție:Maus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
P Computer-science.svg Articolul Maus este un subiect de care se ocupă Proiectul Informatică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre Informatică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
Neclasificat Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 23:46 (EET)

Drag and drop[modificare sursă]

Clic-glisare este o formă nefolosită - mi-a luat ceva timp să-mi dau seama exact ce acțiune e reprezentată de operațiune - și în vorbirea de zi cu zi nu l-am auzit niciodată folosit. Căutând cu Google, am găsit că e una din traducerile nefericite propuse de Microsoft în Office '97 (alături de verbul "a clicăi"). Dacă drag-and-drop nu convine (deși este cel mai folosit termen în limba română pentru acțiune), propun "selecție și tragere" sau "clic și tragere" - măcar e mai ușor de înțeles. --Xanthar 10 iunie 2007 23:27 (EEST)

Și eu am constatat că, chiar în textul articolului există fluctuații, se folosește când „clic și tragere”, când „clic glisare”, când „glisare și fixare”. Originalul "drag and drop" este exact succesiunea acțiunilor: o deplasare a unui obiect urmată de o eliberare a lui în poziția finală. În acest context, formele care încep cu „clic” se îndepărtează de la original. Propun forma tragere și plasare, formă adoptată în proiectul gnomero (glosarul TMLUG) la traducerea interfeței Gnome în limba română, traducere la care am avut onoarea să colaborez. --Turbojet 18 octombrie 2007 15:30 (EEST)

soricel suna prea popular? portughezii, spaniolii, francezii ii spun pe nume... noi il preluam din engleza dece? apropo dece se spune new york si noua zeelanda cand toti latinii zic nueva yourk si nueva zeeland? cand a inceput pervertirea limbii romane? apropo2: determinat in limba noastra are cu totul alta semnificatie decat determinatul din engleza... cine are interesul sa ne strice limba? neologismele dintr-o limba sunt intr-o anumita proportie introduse intr-o limba si doar atunci cand NU exista cuvantul respectiv!apropo3:pana si rusii ii zic mis (soricel) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.151.30.187 (discuție • contribuții). la 20 martie 2012.

Wikipedia nu e forum. Discutăm despre conținutul articolului, nu liber despre subiectul lui. Iar de la cineva care îi dă și luptă și luptă și-i dă despre păstrarea limbii mă aștept să scrie corect, cu majuscule, cu punctuație și cu diacritice unde trebuie. — AdiJapan 21 martie 2012 05:56 (EET)