Discuție:Adrian Năstase

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Logo CEE Spring
Acesta este unul din articolele despre politica din România înaintate la listele de articole pe țări în cadrul concursului Wikimedia CEE Spring 2016.

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 18:48 (EET)

Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificați dacă legătura este într-adevăr indisponibilă și reparați sau înlăturați legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 18:48 (EET)

Intrebare[modificare sursă]

Dl Năstase a fost secretar UTC între 1976 și 1989? Așa o fi, dar nu prea cred. Neculae Dimitriu Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 195.95.152.200 (discuție • contribuții).

Bombonel[modificare sursă]

Adrian NAstase a declarat in cazul unui emisiuni de televiziune ca porecla sa era Bombonael.Lucrul asta trebuie mentionat la sectiunea trivia asa cum este l toate persoanel in viata.Linkul il gasiti la sectiunea referinte.Linkul face parte dintr-o emisiune a Cronicii Carcotasilor.Partea in care Adrian Nastase face confesiunea ca era denumit Bombombonel secundele 12-14 nu a fost modificata de realizatorii emisiunii si deci este sursa autentica. Cel care o modifica comite o infractiune si va fi pedepsit Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Neohertz (discuție • contribuții).

În acele imagini, Adrian Năstase nu declară că porecla sa din copilărie era Bombonel, ci doar că la un moment-dat circula o poreclă, fără să precizeze când. Acest lucru poate fi doar o recunoaștere a faptului că presa i-a atribuit această poreclă, nu că el ar fi avut-o dinainte. Răzvan Socol mesaj 27 noiembrie 2010 13:09 (EET)

Nu specifica nicaieri ca i-a atribuit-o presa. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Neohertz (discuție • contribuții).

Aici Năstase sugerează că porecla i-a fost atribuită de către unii oameni care au încercat să îi pună în portrete anumite trăsături. Răzvan Socol mesaj 27 noiembrie 2010 14:22 (EET)

Informații șterse fără discuție[modificare sursă]

Anonimul 188.26.230.245 a șters următoarele informații din articol:

Acuzații de corupție și controverse

În 2004 în New York Magazin a publicat un articol al lui Aurel Marinescu (fost deținut politic, unchiul lui Adrian Năstase), în acesta afirmă că articolele legate de istoria Banatului publicate sub semnătura lui Adrian Năstase în revista Magazin Istoric ar fi fost scrise de istoricul Ioan Dimitrie Suciu, cu care Adrian Năstase ar fi avut o relație homosexuală.[1][2]. După moartea lui Aurel Marinescu, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob publică în site-ul InPolitics.ro un articol în care apar informații din care rezultă că Aurel Marinescu a fost colaborator al Securității, aruncând astfel o îndoială asupra calității morale a lui Marinescu, precum și asupra veridicității afirmațiilor din articolul publicat de acesta în 2004.[3]


Adrian Năstase a cumpărat, în anul 1998, un teren pe strada Zambaccian care valora 250.000 de dolari, cu doar 11.000 de dolari, de la deputatul PSD Gabriel Bivolaru, cel care a fraudat Banca Română de Dezvoltare (BRD) cu 60 de milioane de dolari[4].

Casa lui Năstase a fost construită pe acel teren, în 2004, de compania lui Sergiu Sechelariu, pe atunci secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Lucrărilor Publice, Conimplus[4].


Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al justiției, a arătat într-un interviu publicat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung inadvertențele care o fac să creadă că a fost vorba despre o înscenare: nimeni nu a auzit vreun pocnet de armă, deși revolverele „Smith Wesson” fără amortizor, de tipul celui folosit de Năstase, produc la detonare un zgomot de 140 până la 170 de decibeli, sunet care ar fi trebuit să fie auzit pe o rază de doi kilometri; un glonț pătruns în zona gâtului ar fi cauzat o sângerare puternică, ce nu ar fi putut fi oprită cu un fular; pacientului nu i-a fost administrată perfuzie de sânge nici în drum spre spital, nici la spital; o intervenție chirurgicală a avut loc doar a doua zi, cu caracterul de intervenție cosmetică. Aceste indicii impun concluzia că totul ar fi fost „o telenovelă”.[5]

--Keshetsven (discuție) 18 ianuarie 2014 00:30 (EET)

Neveste[modificare sursă]

Cum este formulat acum, se înțelege că ar avea două soții :)), ceea ce ar fi imposibil, cel puțin legal. --Keshetsven (discuție) 27 ianuarie 2014 01:54 (EET)

  1. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite Marinescu
  2. ^ curentul.net, Aurel Sergiu Marinescu, O istorie adevărată: Năstase Scatiu, text reprodus din ziarul „Curentul Internațional”, 2004
  3. ^ Năstase, ”lucrat” în 2004 de un turnător al Securității, 30 august 2009, inpolitics.ro
  4. ^ a b Bivolaru si-a bagat si soacra in tranzactia cu Nastase!, 13 Mai 2004, evz.ro, accesat la 23 iulie 2011
  5. ^ FAZ, Seifenoper ohne Knalleffekt („Telenovelă fără pocnitură”), 24 iunie 2012.