Diana Petrescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru o handbalistă română, vedeți Diana Petrescu (handbalistă).
Diana Petrescu
Date personale
Născută (34 de ani) Modificați la Wikidata
Deva, Hunedoara, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România
 Israel Modificați la Wikidata
Ocupațiekarateka[*][[karateka (practitioner of karate)|​]] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
SportKarate  Modificați la Wikidata
Campionatul Euro - Asiatic de Jocuri "ayelet" în Eilat 2014

Diana Petrescu (n. , Deva, Hunedoara, România) este o karatistă israeliană. Deține centura neagră 2 dan, este campioana Israelului la a XIX-a Maccabiah (2013) și membră a Federației Israeliene de Karate.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Diana Petrescu s-a născut în Deva, România, a emigrat în Israel cu familia ei, în anul 1992. Aceasta s-a stabilit în Beer Șeva, unde locuiește și astăzi. De la vârsta de 10 ani a început să învețe Karate Shotokan la Dojoul antrenorului Boris Yeschin, iar după doi ani s-a mutat la Rogozarsky Dojo, sub îndrumarea antrenorului Predrag Rogozarsky. Diana s-a antrenat împreună cu tatăl ei, Ehud, fratele ei Lior, și sora ei mai mică Meital.

A câștigat locul întâi și medalia de aur chiar la prima ei competiție din 1999, la Campionatul Israelian de Karate, deținând centura albă.

La a XVII-a Maccabiah din 2005, a câștigat două medalii, aur și bronz. Medalia de bronz la Kata, iar medalia de aur la Kumite (vârstele 14-16), acesta fiind primul an în care a concurat la Kumite în competiții, până atunci concurând doar la Kata.

În 2008, cu aproximativ două săptămâni înainte de Campionatul European din Italia, Diana a fost rănită în timpul antrenamentelor, rupând un ligament la genunchi, însă cu toate acestea a concurat, dar a pierdut în primul tur. A doua zi după întoarcerea ei din Europa a început serviciul militar. În timpul serviciului militar, ea a continuat să se antreneze, dar mai puțin frecvent din cauza accidentării. În 2009 a avut prima intervenție chirurgicală la genunchi și a fost eliberată din IDF. După aproximativ 9 luni de restaurare a trebuit să suporte o nouă operație, urmată de încă o jumătate de an de reabilitare. În acest timp ea a antrenat juniori în clubul unde a crescut. S-a mutat la Eilat pentru doi ani și jumătate, apoi a revenit în Beer-Sheva. După o reabilitare de patru ani în care nu a practicat karate, în anul 2013 aceasta reîncepe să se antreneze și în termen de 3 luni participă la Campionatul European de la Budapesta, Ungaria.

În anii 2013-2014 este campioana Israelului la seniori, timp în care studiază și obține diploma BSc în educație fizică la Facultatea Key in Be'er Sheva.

Realizări deosebite[modificare | modificare sursă]

  • 2001- medalie de aur (categoria kata) Campionatul Londra deschis.
  • 2003- medalie de aur Campionatul Mondial de Karate Tradițional în Africa de Sud pentru junioare.
  • 2005- medalie de aur la Maccabiah XVII pentru fete (varsta 14-16).
  • 2007- membră a selectionatei de karate a Israelului.
  • 2005-2009- Campioană a Israelului.
  • 2013- medalie de aur la Maccabiah XIX la categoria seniori cu greutatea de 61 kg, și la echipe femei.
  • 2013-2014- Campioană a Israelului.
  • 2014- medalie de bronz la kumite categoria seniori cu greutate 61 kg în Italia.

Legături externe[modificare | modificare sursă]