Sari la conținut

Comcast

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Comcast Corporation
TipPublic
Simbol bursierComcast
Fondată28 iunie 1963; acum 60 ani, 11 luni și 18 zile (1963-06-28)
Tupelo, Mississippi, SUA
Fondator(i)Ralph J. Roberts
ȚaraSUA
SediuPhiladelphia, One Comcast Center, 1701 John F Kennedy Blvd, 19103, Statele Unite ale Americii
Zona deservităMondial
Oameni cheie
Industrie
ProduseTeleviziune prin cablu  Modificați la Wikidata
Venit 121,6 miliarde de $ (2023)
Profit brut 23,31 de miliarde de $ (2023)
Profit net 15,11 miliarde de $ (2023)
Active totale 264,8 miliarde de $ (2023)
Capital propriu 83,23 de miliarde de $ (2023)
ProprietarBrian L. Roberts (1% dobândă de capital, 33% putere de vot)
Angajați186,000 (2023)
Divizii
Filiale
Prezență online
corporate.comcast.com
[1][2][3][4][5][6][7]

Comcast Corporation (cunoscută simplu ca Comcast și cunoscută anterior ca American Cable Systems și Comcast Holdings, stilizată în majuscule ca COMCAST),[notă 1] încorporat cu sediul în Philadelphia, este cel mai mare conglomerat multinațional de media și telecomunicație american.[8] Este a doua cea mai mare companie de radioteleviziune și televiziune prin cablu din lume pe venit (după AT&T). Este a treia cea mai mare companie de televiziune prin plată, a doua cea mai mare companie de televiziune prin cablu după abonați și cel mai mare furnizor de servicii internet în Statele Unite. Comcast este, de asemenea, al treilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie la domiciliu al națiunii. Ea oferă servicii clienților rezidențiali și comerciali în 40 de state și în Districtul Columbia.[9] Ca proprietar al companiei internaționale de media NBCUniversal din 2011, Comcast este de asemenea un producător de filme de lung metraj pentru exhibiție teatrală și programe de televiziune, și un operator de parcuri tematice.

Comcast deține și operează segmentul și divizia de afaceri de comunicații prin cablu rezidențiale Xfinity; Comcast Business, care oferă servicii comerciale; și Xfinity Mobile, un operator de rețea mobilă virtuală (ORMV) al Verizon. Prin NBCUniversal, deține și operează, de asemenea, canale naționale de difuzare prin aer precum NBC, Telemundo, TeleXitos, și Cozi TV; multiple canale doar prin cablu precum MSNBC, CNBC, USA Network, Syfy, Oxygen, Bravo, și E!; studioul de film Universal Pictures; serviciul de streaming Peacock; studiourile de animație DreamWorks Animation, Illumination, și Universal Animation Studios; și Universal Destinations & Experiences. De asemenea, are participații semnificative în distribuția digitală precum thePlatform, pe care a achiziționat-o în 2006; și compania ad-tech FreeWheel, pe care a achiziționat-o în 2014. Din octombrie 2018, este și compania părinte a Sky Group.[10]

Comcast a fost criticată și supusă unei examinări publice intense din mai multe motive. Evaluările sale de satisfacție a clienților au fost printre cele mai scăzute din industria cablurilor între anii 2008–2010.[11][12] A încălcat practici de neutralitate a internetului în trecut și, în ciuda angajamentului său față de o definiție restrânsă a neutralității internetului,[13] criticii susțin o definiție care exclude orice distincție între serviciile de rețea privată ale Comcast și restul internetului.[14] Criticii subliniază, de asemenea, o lipsă de concurență în marea majoritate a zonelor de servicii ale Comcast; în special, concurența limitată între furnizorii de cablu.[15] Având în vedere puterea sa mare de negociere ca ISP mare, unii suspectează că ar putea valorifica acorduri de peering plătite pentru a influența în mod nedrept viteza de conectare a utilizatorilor finali. Proprietatea sa atât în producție de conținut (în NBCUniversal) și distribuție (în calitate de ISP) au ridicat îngrijorări antitrust. Aceste probleme și altele au făcut ca Comcast să fie numită "Cea mai proastă companie din America" de către The Consumerist în 2010 și 2014.[16][17]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Înainte de fuziunea cu AT&T în 2001, compania părinte a fost Comcast Holdings Corporation. Comcast Holdings Corporation acum se referă la o subsidiară a Comcast Corporation, nu la compania părinte (vedeți: Bloomberg profile on Comcast Holdings Corporation). Tehnic, compania părinte curentă a fost fondată la 7 decembrie 2001 ca CAB Holdings Corporation, care s-a redenumit AT&T Comcast Corporation înainte să ia în final numele Comcast Corporation (vedeți: Nov 2002 8K/A Form Arhivat în , la Wayback Machine. și Nov 2002 S-4 Arhivat în , la Wayback Machine.).

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ „Comcast bids for Disney”. Accesat în . 
 2. ^ „CMCSK:US”. Bloomberg News. Accesat în . 
 3. ^ „Archived copy”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 4. ^ „Archived copy” (PDF). update.comcast.com. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
 5. ^ „IfM – Comcast/NBCUniversal, LLC”. Mediadb.eu. Institute of Media and Communications Policy. Accesat în . 
 6. ^ „People: Comcast Corp (CMCSA.OQ)”. Reuters. Accesat în . 
 7. ^ „Comcast Corporation 2023 Annual Report (Form 10-K)”. sec.gov. U.S. Securities and Exchange Commission. . 
 8. ^ „The Big 6 Media Companies”. Accesat în . 
 9. ^ Comcast 2008 Form 10-K Arhivat în , la Wayback Machine., files.shareholder.com
 10. ^ Baccardax, Martin (). „Comcast Tops Q3 Earnings Forecast After $40 Billion Sky Deal”. TheStreet. 
 11. ^ Consumerist (). „Comcast Is Crowned Consumerist.Com's 2010 'Worst Company in America' (Press release). PR Newswire. Accesat în . 
 12. ^ „J.D. Power Releases 2008 Residential Television Service Satisfaction Survey”. News.ecoustics.com. Accesat în . 
 13. ^ Dara Kerr (). „Netflix's Hastings makes the case for Net neutrality”. CNET. Accesat în . 
 14. ^ Austin, Modine (). „FCC fingers Comcast VoIP favoritism”. TheRegister.co.uk. Accesat în . 
 15. ^ Michael Hiltzik (). „Cable monopolies hurt consumers and the nation”. Los Angeles Times. Accesat în . 
 16. ^ „Congratulations to Comcast, Your 2014 Worst Company in America!”. Consumerist. . Accesat în . 
 17. ^ Lynn Stuart, Paramore (). „Why Comcast is the Worst Company in America”. Salon. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Comcast la Wikimedia Commons