Aeroportul Londra Heathrow

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Aeroportul Heathrow)
Salt la: Navigare, căutare
Aeroportul Londra Heathrow
Aeroportul Londra Heathrow
Cod IATA LHR
Cod ICAO EGLL
Coordonate
Date de bază
Proprietar
Operator Heathrow Airport Limited
Suprafață
Altitudine 25 m
Terminale 5
Linii aeriene și operatori
Destinații
Pasageri 74.954.289
Mărfuri
Trafic de avioane
Capacitate
(Pasageri pe an)
Angajați
Legături de transport
Distanță până în centrul orașului
Legături feroviare
Stradă
Sistem de piste
Pista 1
Orientarea pistei
Dimensiunile pistei
(lungime x lățime)
3902 m
Suprafața pistei

               

Aeroportul Londra Heathrow (London Heathrow [ˈhiːθɹəʊ] Airport ,IATA: LHR, ICAO: EGLL,) cu peste 67 de milioane de pasageri anual este cel mai aglomerat aeroport din Europa și pe locul trei mondial după aeroporturile din Atlanta și Beijing, înaintea aeroporturilor Tokio Haneda, Paris Charles de Gaulle și Frankfurt.

Aeroportul Londra Heathrow

Nod aerian principal pentru British Airways.

Transport[modificare | modificare sursă]

Călătoria cu trenul[modificare | modificare sursă]

Călătoria cu trenul a companiei Heatrow Express este cea mai rapidă metodă de a ajunge în centrul orașului. Trenurile încep călătoria din Heatrow la ora 5 dimineața și se termină la 23:30. Timpul călătoriei 15-20 minute. Serviciile prestate în trenurile Heatrow Express, ușurează călătoria oricărui pasager. În trenuri sunt prestate servicii pentru pasageri în cărucioare de invalizi, serviciul gratis Skycaps prestează în aeroportul Heatrow ajutor acestor pasageri.

Autobuzul[modificare | modificare sursă]

Autobuzele companiei National Express prestează curse,care leagă centrul statiei de autobuze Heatrow și auto stația Victoria.Timpul în durm de la 45 minute până la ora 1.Unele autobuze în drum fac unele opriri nu departe de stațiile de metrou Hammersmith.Autobuzele din Heatrow încep lucrul la 05.30 și termină la 21.30.Pe timp de noapte autobuzul N 9 se pornește din centrul orașului peste fiecare 30 de minute.

Taxi[modificare | modificare sursă]

În aeroportul Heatrow,taxiurile se aranjează în rînd,ca să transporte pasageri.Costul călătoriei se reglează de o sistemă automată.

Ultra[modificare | modificare sursă]

Transporul personal (PRT)ULTra englez a companiei Advanced Transport Systems LTD.Deasemenea în Heatrow se folosește transportul ultra personal.Viteza este de 40km\h.Sistemul trasnportă pasagerii de la parcare la terminalul de sosire și plecare.Timpul în drum este de 2-3 minute pe un traseu de 3,8 km. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ae/ULTra_001.jpg/200px-ULTra_001.jpg