Îndoială

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Seria Certitudine
Îndoieli, Henrietta Rae, 1886

Îndoiala este starea dintre credință sau siguranță și neîncredere, implicând lipsa certitudinii. Poate lua naștere în conștiința umană datorită experiențelor trăite care influențează comportamentul uman , distingerea dintre informațiile auzite ori văzute și realitatea observabilă pot face ca o persoană să aibă îndoieli cea mai comună fiind despre originea vieții pe Terra.[1] În relațiile conjugale partenerii pot avea îndoieli cu privire la situația familiei în cazul în care există comportamente bănuitoare.

Articolele din mass-media cu caracter controversat pot pune la îndoială credibilitatea presei.[2] Omul pe măsură ce îmbătrânește se poate îndoi de propriile convingeri de natură spirituală, afectivă sau altfel cum ar fi conducerea politică a unei țări.[3] Sentimentul este comun cu pierderea încrederii sau descurajare. La nivel de proces mental copii se îndoiesc rareori de ceea ce li se spun[4] rezultat din lipsa de experiență sau cunoaștere în contrast adulții sunt mai critici în gândire și mai „trecuți prin viață” capacitatea unui adult de a discerne între informațiile primite din exterior îl determină să fie convins (ferm) sau să aibă îndoieli.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Originea vietii pe Pamant - Descoperă, Descoperă,  
  2. ^ Gabriel Kolbay (2018-01-19 14:42:14.964284), NASA confirma: Marijuana contine ADN extraterestru din afara sistemului nostru solar, Ziare.com  Verificați datele pentru: |date= (ajutor)
  3. ^ Historia (), Fidel Castro: eliberatorul şi dictatorul cubanez, historia.ro 
  4. ^ Șase modalități în care părinții își pot sprijini copiii în timpul pandemiei de (COVID-19) 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikţionar
Wikţionar
Caută „îndoială” în Wikționar, dicționarul liber.