X-Men: Evolution

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

X-Men Evolution este o serie de desene animate despre echipa de superi eroi Marvel Comisc X-Men castigatoare a doua premii Emmy.In aceste seriale mai multe dintre personaje sunt adolescenti, mai degraba decat adulti.Serialele ruleaza pe un total de 4 sezoane (52 episoade) din noiembrie 2000 pana in octombrie 2003 pe Kids'WB, el devenind al treilea cel mai lung serial de desene animate Marvel Comics, in urma serialelor X-Men: The Aminated Serise si Spider-Man: The Animated Series. Serialul a inceput sa ruleze pe Disney XD pe 15 iunie 2009.

Sezonul Intai[modificare | modificare sursă]

Primul sezon introduce personajele de baza si stabileste bazele pentru viitoruil povestii.Profesorul X, Wolverine, Cyclops, Storm si Jean Grey alcatuiesc originala echipa X-Men.In timp ce sezonul se desfasoara, randurile echipei X-Men se maresc cu Nightcrawler in primul episod, Shadowcat in al doilea episod,Spike in al cincilea si Rogue (care initial se alaturase Fratiei)in al saptelea.In episoadele urmatoare, Nightcrawler descopera identitatea mamei sale, Wolverine afla raspunsuri privitor la raspunsul sau, Rogue schimba taberele ca sa se alature echipei X-Men iar fratele geaman al lui Xavier este eliberat din inchisoare.Pe parcursul sezonului confruntari sunt de obicei cu Fratia, care rivalizeaza cu X-Men pentru noi recruti.Toad este primul introdus, urmat de Avalansa, Blob si Quicksilver. Fratia aparent condusa de Mystique, sunt de fapt condusi de o putere mai mare, identitatea persoanei fiind descoperite la finalele sezonului 2,ca fiind Magneto. Dupa ce Cyclops afla ca fratele lui Alex inca mai traieste dupa accidentul de avion care le-a omorat parintii, acestia sunt luati in sanctuarul lui Magneti pe Asteroid M.Magneti captureaza o multime de membri ai X-Men si ai Fratiei intr-o incercare de a amplifica abilitatile lor de mutanti si de a le elimina emotiile.Asteroid M. este distrud de Scott si Alex Summers, dar nu inainte ca doua obiecte metalice neidentificate sa zboare de pe piatra care era pe cale sa explodeze.

Sezonul al Doilea[modificare | modificare sursă]

In al doilea sezon sunt adaugati mai multi mutanti inclusiv Beast, care devine profesor la institutul lui Xavier si un X-Men de asemenea.Pe parcursul sezonului este relevat ca personajele negative care erau crezute moarte, sunt in viata.Sabretooth continua lupta cu Wolverine, iar Magneto continua sa lucreze la agenda sa.Mystique se prezinta ca Risty Wilde, o eleva de liceu care se imprieteneste cu Rogue si intra in casa lui Xavier pentru a fura fisiere din Celebro. Cu ajutorul acestor fisiere ea reuseste sa o recupereze pe Wanda Maximoff, fiica lui Magneto si sora lui Quicksilver.Mutantul instabil mintal se alatura Fratiei, permitandu-le sa castige o batalie impotriva X-Men la mall-ul din Bayville.Inainte de finalele sezonului, este difuzat un episod esential care il prezinta pe telepatul Mesmero care deschide una din cele trei usi care il vor elibera pe Apocalypse.La finalele sezonului in antreneaza pe elevii sai sa faca fata lui Magneto, acociindui cu Fratia. Cyclops furios deoarece trenbuia sa se antreneze alaturi de Fratie, paraseste echipa.In acest timp Magneto, ii antreneaza pe Sabretooth, Gambit, Pyro, pe Colossus sa se lupte impotriva echipei X-Men/Fratiei.In acest timp Wolverine este capturat de Bolivar Trask pentru a fi folosit ca subiect pentru arma anti-mutanti, Santinela. Santinela este eliberata in oras, fortandu-i pe X-Men sa isi foloseasca puterile in public.Wanda il pune la pamant si il ataca pe Magneto in timp ce acesta incerca sa doboare Santinela. In final Santinela este avariata si pare ca il zdrobeste si pe Magnetoatunci. Cand mutantii care nu au fost capturati de catre Santinela se intorc la institut, Cyclops si elevii vin de la explozia institutului nevatamati. Cyclops il arunca pe Xavier de pe scaunul cu rotile si il acuza pentru explozia institutului. Xavier ridicandu-se calm se transforma in Mystique.