Wikipedia:Afișierul administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Afișierul administratorilor   Cereri de protejare   Propuneri de știri   Propuneri Știați că   Reclamații


Comandă rapidă:
WP:AA


Aceasta este o listă de discuții pentru coordonarea și discutarea chestiunilor administrative de la Wikipedia. Deși ținta ei sunt administratorii, orice utilizator este bine-venit să lase un mesaj sau să se alăture discuțiilor de aici.

Vă rugăm să comentați concis. Cu siguranță administratorii nu vor fi atenți la textele foarte lungi.

Puteți consulta și arhiva pentru discuții anterioare.

Deschideți un subiect nou

Patrulă automată[modificare | modificare sursă]

Utilizator Racconish[modificare | modificare sursă]

Bună seara. În urma unei analize atente a contribuțiilor pe care acest utilizator le-a efectuat de-a lungul timpului, consider că am putea să-i acordăm statutul de patrulă automată. --Wintereu 27 ianuarie 2015 21:29 (EET)

Rezolvat Rezolvat, de acord. --Gutza DD+ 27 ianuarie 2015 23:15 (EET)

Alții[modificare | modificare sursă]

+ 4 candidați la statut de patrulă automată: Kristiaan van Andrej, Cornel Grad, Antonio1952 și Eugen Dihoru. --XXN, 26 martie 2015 22:51 (EET)

Ștergeri[modificare | modificare sursă]

Acest mesaj este destinat administratorilor care încheie discuții de ștergere, dar și celor care fac ștergeri rapide. I-am repoșat lui Silenzio cu ceva timp în urmă că după ce închide discuții de ștergere cu rezultul ștergere, nu verifică ce trimite spre paginile șterse. Am observat că mai nici un administrator nu face acest lucru, deși este menționat explicit și la baza etichetei {{șterge}}: „Către administratori: Înainte de a efectua ștergerea verificați ce pagini trimit aici [...]”.

Din moment ce se stabilește că o persoană nu este notabilă, din aceasta urmează că nu mai are rost păstrarea unei legături roșii în alte articole. În unele cazuri se impune doar dezlegarea (ștergerea parantezelor „[[” și „]]”), în altele, precum în cazul secțiunilor de personalități notabile, chiar îndepărtarea numelui întreg din articol. De asemenea nici redirecturile spre pagina ștearsă nu mai au rost. Sper că veți ține cont pe viitor de acest mesaj. Salutări, --Mihai (discuție) 5 martie 2015 19:03 (EET)

Mă simt vinovat, deoarece și eu am șters la un moment dat articolul Renata Verejanu, fără a elimina în totalitate referirile la acest nume. Nu cred că din simpla constatare a lipsei de notabilitate a unui subiect (care privește existența unui articol distinct) rezultă și punerea la index a numelor respective. Legăturile roșii rămase reprezintă o problemă, dar ea nu este mai mare decât în cazul în care sunt introduse fără preexistența unui articol șters. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 20:53 (EET)
  • Trebuia să menționez că e vorba numai de legăturile din spațiu de nume (Articole), nu de celelalte spații de nume.
  • Apoi nu se pune problema de damnatio memoriae, de-asta operațiunea trebuie făcută cu discernământ. În cazul Renata Verejanu am șters eu legăturile sau chiar numele, acolo unde era cazul. Rămăsese de exemplu în articolul Chișinău textul acesta aiuristic.
  • Dar din moment ce o pagină este ștearsă după o discuție, nu e nici un moment mai bun pentru operațiunea de mai sus decât imediat în urma acelei ștergeri.
  • Sunt total de acord cu tine în legătură cu indexul: ce articole ar avea Wikipedia dacă miile de profesioniști ar scrie despre subiectele în care sunt experți, chiar citând lucrări proprii, în loc să încarce Wikipedia cu biografiile lor anoste și fără nici o sursă independentă. --Mihai (discuție) 5 martie 2015 21:28 (EET)
La ultimul punct, trebuie să recunosc că ai dreptate. Ce ar fi dacă Mihaela Stănescu sau Roxana Roseti și-ar crea articole biografice aici, doar pe baza numărului de citări? Noroc că se ocupă arkiviștii de conservarea textelor lor. --Pafsanias (discuție) 5 martie 2015 21:46 (EET)
Și eu am cam lenevit la capitolul ăsta, al dezlegării articolelor șterse. Oricum, Twinkle are chiar și o funcționalitate - ultima din listă („Dezleagă”), care ar trebui să ne ajute. —Andreidiscuţie 6 martie 2015 09:58 (EET)