Portal:Evanescence

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


modificare 

Evanescence

Evanescence e o formație de rock alternativ din Little Rock, Arkansas, SUA, fondată în 1998 de Amy Lee și Ben Moody. După ce au câștigat atenția publicului din Little Rock, înregistrând cu ajutorul Bigwig Enterprises două EP-uri, și un CD demo Origin, au semnat în 2003 un contract cu Wind-Up. Așa a apărut Fallen, primul album, care s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în toată lumea și datorită căruia formația câștigă 2 premii Grammy. Un an mai târziu, Evanescence realizează primul lor album live, Anywhere But Home, vândut în peste un milion de exemplare, iar în 2006, e lansat cel de al doilea album, The Open Door, vândut în peste 4 milioane de exemplare.

modificare 

Articole selectate

Fallen este primul album al formației rock Evanescence lansat pe 4 martie 2003. Acest album i-a urcat pe membrii formației pe culmile gloriei, atât datorită pieselor bune cât și datorită solistei vocale, Amy Lee. Piese unice ca „My Immortal”,„Going Under” și „Bring Me To Life” le poți asculta la nesfîrșit. Componența formației erau prietenii cofondatorilor Amy Lee și Ben Moody, John LeCompt, Rocky Gray și William Boyd, fiecare contribuind la cântecele Evanescence. Primul lor album, Fallen, a câștigat de 6 ori premiul Platinum, a stat 43 de săptămâni în Billboard Top 10 și a fost vândut în peste 14 milioane de copii în toată lumea. Fallen a stat șase săptămîni în topul albumelor din Anglia, fiind pe #1. În SUA, albumul a rămas în topuri peste 100 de săptămîni și a ajuns pe locul 3. Din aprilie 2005, Fallen e singurul album din istorie care a stat un an întreg (52 săptămâni) în Billboard Top 50. În total, Fallen a fost ascultat 104 săptămâni la Billboard top 200, cu 6.6 milioane de copii în SUA.

modificare 

Biografie selectată

Rocky Gray (născut la 2 iulie, 1974 ca William Gray) este toboșarul formației rock Evanescence. El a făcut parte pe scena muzici metal din Arkansas încă de la începutul anilor '90 și probabil este cunoscut ca toboșarul formației Evanescence și chitaristul formației Living Sacrifice. Gray este însurat cu Renne Gray și are doi copii, Abraham și Madison. În prezent el este domiciliat în Little Rock, Arkansas.

modificare 

Știați că...

... în tot videoclipul piesei My Immortal, Amy Lee nu e văzută niciodată atingând pământul? Când a fost întrebată despre acest lucru de un fan, Lee a răspuns că ea este o fantomă, un duh.

modificare 

Articole despre Evanescence

modificare 

Legături externe

modificare 

Imagine selectată

Amy Lee la Festivalul Maquinaria
modificare 

Știri despre Evanescence

modificare 

Citate

  • Nu contează unde ești, un artist e artist (Amy Lee)
modificare 

Categorii

modificare 

WikiProiecte

modificare 

Lucruri pe care le poți face

Poți ajuta la completarea acestor pagini:

Participă la extinderea acestor articole:


modificare 

Asociația Wikimedia

Următoarele proiecte ale Fundației Wikimedia oferă mai multe despre acest subiect:

Wikimanuale
Manuale

Commons
Media

Wikiștiri 
Știri

Wikicitat 
Citate

Wikisource 
Texte

Wikiversity
Resurse de învățare

Wikivoyage 
Ghiduri de călătorie

Wikționar 
Dicționar

Wikidata 
Bază de date

Wikispecies 
Director de specii

modificare 

Alte portaluri

Curăță memoria cache