O femeie fantastică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
O femeie fantastică
Una mujer fantástica
Rating
Titlu originalUna mujer fantástica
Gendramă
LGBT-related film[*][[LGBT-related film (film genre dealing with homosexuality, bisexuality, trans, or related topics)|​]]  Modificați la Wikidata
RegizorSebastián Lelio
ScenaristSebastián Lelio
Gonzalo Maza
Producător
Studio
  • Fabula
  • Komplizen Film
DistribuitorSony Pictures Classics[1]
Director de imagineBenjamín Echazarreta
MontajSoledad Salfate
MuzicaMatthew Herbert
DistribuțieDaniela Vega
Francisco Reyes
Premiera  (2017-02-12) (Berlin)  (2017-04-06) (Chile)
Durata104 minute
ȚaraChile
Locul acțiuniiSantiago de Chile[2]  Modificați la Wikidata
Limba originalăspaniolă
PremiiUrsul de Argint pentru cel mai bun scenariu ()[3]
Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin ()[4]
Independent Spirit Award for Best Foreign Film[*][[Independent Spirit Award for Best Foreign Film |​]]
Teddy Award[*][[Teddy Award (LGBT film award of the Berlin International Film Festival)|​]]
Premio Goya a la mejor película iberoamericana[*][[Premio Goya a la mejor película iberoamericana |​]]  Modificați la Wikidata
NominalizăriPremiul Oscar pentru cel mai bun film străin (Chile, )
International Submission to the Academy Awards[*][[International Submission to the Academy Awards (A film submitted for Academy Awards consideration by a country's approved organization (jury or committee).)|​]] (Chile, )  Modificați la Wikidata
Încasări$1.8 milioane[5][6]
Website oficialhttp://sonyclassics.com/afantasticwoman/  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

O femeie fantastică (spaniolă Una mujer fantástica) este un film chilian din 2017 regizat de Sebastián Lelio.[7] A fost selectat să concureze la Ursul de Aur în principala secțiune de concurs la cea de-a 67-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Berlin.[8] A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2018.[9]

Synopsis[modificare | modificare sursă]

Marina și Orlando sunt îndrăgostiți și fac planuri pentru viitor. Marina este o tânără chelneriță și cântăreață aspirantă. Orlando este cu 30 de ani mai în vârstă decât ea, și deține o tipografie. Într-o seară, după ce a sărbătorit ziua de naștere a Marinei, Orlando nu se simte bine și moare după ce Marina îl duce la camera de gardă. În loc să-și poată plânge iubitul, brusc Marina este tratată cu suspiciune. Medicii și familia lui Orlando nu au încredere în ea. Un detectiv investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta soție a lui Orlando îi interzice să vină la înmormântare iar fiul acestuia, o amenință pe Marina că o dă afară din apartamentul pe care l-a împărțit cu Orlando.

Marina este o femeie transexuală și pentru cea mai mare parte a familiei lui Orlando, identitatea ei sexuală este o aberație, o perversiune. Marina trebuie să lupte pentru a putea fi ea însăși. Ea se luptă cu aceleași forțe cu care s-a luptat o viață pentru a deveni ceea ce este acum - o femeie complexă, puternică, deschisă și fantastică.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Hipes, Patrick (). „Sony Classics Picks Up Berlin Competition Pic 'A Fantastic Woman'. Deadline.com. Accesat în . 
  2. ^ https://mubi.com/de/notebook/posts/review-sebastian-lelio-s-a-fantastic-woman, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ http://derstandard.at/2000052827624/Berlinale-Oesterreicher-Georg-Friedrich-bester-Schauspieler  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ https://www.lemonde.fr/cinema/article/2018/03/05/oscars-2018-la-forme-de-l-eau-de-guillermo-del-toro-domine-les-oscars_5265657_3476.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ „Una Mujer Fantástica (A Fantastic Woman)”. Box Office Mojo. Accesat în . 
  6. ^ „Una Mujer Fantástica”. The Numbers. Accesat în . 
  7. ^ 'A Fantastic Woman' wraps shoot”. SceenDaily. Accesat în . 
  8. ^ „Aki Kaurismäki, Oren Moverman, Agnieszka Holland, Andres Veiel, and Sally Potter – First Films for the Competition of the Berlinale 2017”. Berlinale. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ „Oscars 2018: The list of nominees in full”. BBC News. . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]