Districtul Ngorongoro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Ngorongoro District)
Districtul Ngorongoro
Ngorongoro District
Wilaya ya Ngorongoro
(în limba swahili)
—  District  —
Drum de camioane îndreptându-se spre Ngorongoro.
Drum de camioane îndreptându-se spre Ngorongoro.
Districtul Ngorongoro Ngorongoro District se află în Tanzania
Districtul Ngorongoro Ngorongoro District
Districtul Ngorongoro
Ngorongoro District
Districtul Ngorongoro
Ngorongoro District (Tanzania)
Poziția geografică
Coordonate: 2°45′S 35°30′E ({{PAGENAME}}) / 2.75°S 35.5°E

Țară Tanzania
ZonăNordică
RegiuneArusha

ReședințăLoliondo

Suprafață[1]
 - Total14,036 km²
 - Pământ13.460 km²
 - Apă576 km²

Populație (2012)
 - Total174,278 locuitori
 - Densitate12,4 loc./km²

Fus orarEAT (+3)
Cod poștal237xx
Prefix telefonic027

Prezență online
www.arusha.go.tz

Localizarea Districtului Ngorongoro în cadrul Regiunii Arusha
Localizarea Districtului Ngorongoro
în cadrul Regiunii Arusha
Localizarea Districtului Ngorongoro
în cadrul Regiunii Arusha

Districtul Ngorongoro (în limba swahili, Wilaya ya Ngorongoro și Ngorongoro District, în limba engleză) este unul din cele șase districte ale Regiunii Arusha din Tanzania.

Districtul este mărginit la nord de Kenia, la est de Districtul Monduli, la sud de Districtul Karatu, iar la vest de Regiunea Mara. Districtul Ngorongoro este denumit după faimosul crater omonim Ngororngoro, care se găsește încorporat în district.

Conform datelor furnizate de Recensământul Național al Tanzaniei din 2002 (Tanzania National Census of 2002), populația Districtului Ngorongoro fusese atunci de 129.776 persoane.[2] După zece ani, în 2012, populația districtului crescuse la 174.278.[3]

În interiorul suprafeței ocupate de district se găsește Craterul Ngorongoro și un vulcan, cunoscut ca Ol Doinyo Lengai. Districtul este, de asemenea, parte a locurilor din Africa de Est unde se petrec migrații ale animalelor sălbatice. Deși nu este parte a parcului, cea mai mare parte a districtului se găsește în cadrul Ecosistemului Serengeti-Mara, care este definit ca fiind una din limitele migrației anuale a animalelor sălbatice din această parte a Africii.

Grupul etnic majoritar îl constituie Maasai.

Conducerea districtului (The District Headquarters), incluzând oficiul Comisarului Districtual (The District Commissioner) se găsesc în satul Loliondo.

Statut de arie protejată[modificare | modificare sursă]

Întreaga jumătate sudică a districtului este desemnată ca o zonă de conservare, cunoscută sub numele de Ngorongoro Conservation Area (NCA), care este guvernată de agenția cunoscută ca Ngorongoro Conservation Area Authority (NCAA). Această zonă de conservare este singura de acest gen din Tanzania, celelalte zone protejate fiind de tipul rezervelor și parcurilor naționale.

Autoritatea agenței NCAA este unică, întrucât are autoritatea limitării locuirii umane în zona protejată, dar are și puterea limitării utilizării pământului, incluzând cultivarea plantelor și a păscutului animalelor ierbivore. Spre exemplu, în timp ce adăparea vitelor este permisă, locuirea umană și păscutul ierbivorelor sunt interzise în zona și în interiorul Craterului Ngorongoro, care este protejat de UNESCO, fiind un loc din cele ale Patrimoniului Mondial UNESCO (World Heritage Site).

Subdiviziuni administrative[modificare | modificare sursă]

Districte electorale (Constituencies)[modificare | modificare sursă]

Pentru alegeri parlamentare, Regiunea Arusha este împărțită în districte electorale. Pentru alegerile din 2010, Districtul Ngorongoro avea doar un singur district electoral, Ngorongoro Constituency.

Diviziuni (Divisions)[modificare | modificare sursă]

District este împărțit în trei diviziuni:

  1. Ngorongoro
  2. Loliondo
  3. Sale

Secțiuni (Wards)[modificare | modificare sursă]

Începând cu 2012, districtul Ngorongoro este împărțit administrativ în 21 de secțiuni:[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://www.citypopulation.de/en/tanzania/northern/admin/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ en „2002 Population and Housing General Report: Arusha: Ngorongoro”. Arhivat din original la . 
  3. ^ a b en „2012 Population and Housing Census” (PDF). Development Partners Group Tanzania. Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • en Maasailand Ecology: Pastoralist Development and Wildlife Conservation in Ngorongoro, Tanzania - K.W. Homewood and W.A. Rodgers 24 October 1991, CUP
  • en Deocampo, D.M., 2004. Hydrogeochemistry in the Ngorongoro Crater, Tanzania, and implications for land use in a World Heritage Site. Applied Geochemistry, volume 19, p. 755-767
  • en Deocampo, D.M., 2005. Evaporative evolution of surface waters and the role of aqueous CO2 in magnesium silicate precipitation: Lake Eyasi and Ngorongoro Crater, northern Tanzania. South African Journal of Geology, volume 108, p. 493-504.