Garik Harlamov

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Garik Harlamov
Date personale
Nume la naștereAndrei Iurievici Harlamov Modificați la Wikidata
Născut (43 de ani) Modificați la Wikidata
Moscova, RSFS Rusă, URSS Modificați la Wikidata
Căsătorit cuKristina Igorevna Asmus[*][[Kristina Igorevna Asmus (actriță rusă)|​]] () Modificați la Wikidata
Cetățenie Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste
 Rusia Modificați la Wikidata
Ocupațieactor
umorist
actor de voce[*]
prezentator[*]
cântăreț
producător[*]
prezentator de televiziune
showman[*]
actor de KVN[*]
scenarist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba rusă
limba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuMoscova  Modificați la Wikidata
Alte numeБульдог
Гарик Бульдог
Гарик Харламов
Эдуард Суровый  Modificați la Wikidata
Alma materGosudarstvennîi universitet upravlenia[*][[Gosudarstvennîi universitet upravlenia (public university in Moscow, Russia)|​]]  Modificați la Wikidata
OrganizațieMuz-TV[*][[Muz-TV (Russian television station and website)|​]]
TNT (canal de televiziune din Rusia)
Comedy Club Production[*][[Comedy Club Production |​]]  Modificați la Wikidata
Partener(ă)Svetlana Andreevna Svetikova[*][[Svetlana Andreevna Svetikova (Russian actor-singer)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

Garik (Buldog) Harlamov (nume real - Igor Iurievici Harlamov [1], prenumele de naștere - Andrei [2]); n. , Moscova, RSFS Rusă, URSS) este un umorist și comediant rus, prezentator TV, actor de film și televiziune, cântăreț. Unul dintre foștii participanți KVN. Resident Comedy Club.

În prezent (feb.2024):

  • Participant și prezentator al emisiunii umoristice televizate „Comedy Club
  • Coprezentator al emisiunii comice internetice „Apropo” (Kstati)
  • Solist și chitarist al trupei muzicale „Scăldatul maimuței în apă caldă”
  • Deținătorul rețelei de restaurante fast-food „Hot Dog Bulog”

În trecut:

  • Membru al echipelor umoristice KVN „Selecționata Moscovei „MAMI”” și „Tineretul fără viitor”
  • Gazda reality-show-ului „Oficiul” (Ofis)
  • Prezentator al emisiunii „Trei maimuțe” și „Schimbul firesc”
  • Prezentator al proiectului umoristic „Buldog Show”
  • Actor și totodată personaj al mini-serialului comic televizat „HB”.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Născut pe 28 februarie 1981 la Moscova. În unele surse data nașterii apare 29 februarie 1980 [3], însă artistul într-unul dintre interviurile sale a negat această dată. La naștere a primit numele Andrei, dar la trei luni numele i-a fost schimbat în Igor în cinstea bunicului său decedat [2]. Părinții săi au divorțat pe timpurile adolescenței. Mama, Natalia Igorevna, a rămas în Rusia, iar tatăl, Iuriy Harlamov, a plecat în Chicago, Statele Unite, luându-și fiul cu el.

La vârsta de 14 ani, Harlamov a trecut selecția la școala și teatrul „Harand” unde era singurul rus din grupă. Profesorul tânărului Harlamov a fost actorul american Billy Zane [2]. Pe lângă școlarizarea sa, Harlamov vindea telefoane mobile și lucra ca și casier la unul dintre restaurantele McDonald's.

În 1999, după ce mama sa a născut surorile gemene Ekaterina și Alina, Harlamov s-a întors la Moscova. Împreună cu vărul său Ivan Ovsyannikov [4] cântau în stațiile și vagoanele metroului moscovit și spuneau anecdote pe renumita stradă a artiștilor Arbat [5].

A absolvit Universitatea de Stat de Management cu diplomă în Managementul Resurselor Umane.

A fost liderul echipelor umoristice KVN „Selecționata Moscovei „MAMI”” și „Tineretul fără viitor” (Moscova), care au evoluat în Liga Majoră KVN [6].

În 2004-2005, a fost angajat al canalului televizat Muz-TV, ca și prezentator al emisiunilor „Trei maimuțe” și „Schimb firesc”. Apoi a fost gazda reality show-ului „Oficiul” (Ofis) difuzat pe canalul televizat TNT. În 2005, era în componența trupei de actorie a emisiunii umoristice „Sâmbătă noapte” de pe canalul televizat STS.

Pe 23 aprilie 2005 canalul televizat TNT preia și relansează emisiunea comică „Comedy Club”, cu participarea lui Garik (Buldog) Harlamov în duet cu prietenul său Timur (Kaștan) Batrutdinov. Acest proiect le aduce ambilor artiști faimă scenică, însă în 2009, în urma restructurărilor produse în „Comedy Club”, Harlamov părăsește această platformă și revine la ea după patru ani în sezonul 7 episodul 14 (ediția 297 din 28 decembrie 2012). Iar din sezonul 11 episodul 14 (29 mai 2015) Harlamov devine coprezentatorul acestei emisiuni însoțit de Pavel (Snejok) Volya. În cadrul emisiunii „Comedy Club” Garik Harlamov a inventat și a jucat rolul personajului muzical îndragit Eduard Surovîi, care ulterior a devenit protagonistul producției cinematografice „Eduard Surovîi. Lacrimile din Brighton”.

În 2007-2011 canalul televizat TNT, împreună cu emisiunea „Comedy Club” filmează și difuzează în cinematografe trilogia parodiilor comice de lung metraj „Cel mai fain film”, „Cel mai fain film 2” și „Cel mai fain film 3-DE” cu Harlamov în rolul principal.

În 2008 Harlamov în duet cu Anastasia Kamenskih participă la emisiunea „Două staruri”.

Pe 6 iunie 2010, pe postul televizat NTV a avut loc premiera proiectului umoristic „Buldog Show”. Emisiunea a fost scoasă din grilă după nici măcar o lună din cauza audienței scăzute și din cauza filmărilor filmului „Cel mai fain film 3-DE” cu implicarea lui Harlamov. S-a preconizat permutarea acestei emisiuni pe canalul TNT pentru relansare în 2011 cu denumirea „Cel mai fain show”, însă ideea a rămas nerealizată.

Întâlnirea membrilor Comedy Club cu președintele rus Dmitri Medvedev, 2011

Pe 3 decembrie 2010, a revenit pe scena umorului din KVN după o pauză de doi ani în echipa națională a Rusiei la Cupa Deschisă KVN CSI, înainte de asta, în 2008, a participat la un proiect special KVN în cadrul selecționatei Moscovei.

Pe 19 aprilie 2013, pe canalul televizat TNT apare primul sezon al mini-serialului comic televizat „HB”, denumirea căruia reprezintă inițialele numelor celor doi actori umoriști Harlamov și Batrutdinov. Cel de-al doilea sezon va apărea abia peste cinci ani, pe 16 august 2018. Proiectul a fost înțesat de schițe umoristice scurte puse în scenă special pentru acești doi actori ai comediei rusești.

În 2016, Harlamov a devenit laureat al premiului revistei „OK!” în categoria „Eroul principal - TV” [7].

În timpul alegerilor prezidențiale din 2018, a fost un confident al președintelui rus Vladimir Putin [8] și membru al grupului de inițiativă care i-a înaintat candidatura [9].

În 2019, a jucat în videoclipul cântăreței Glukoza pentru piesa „Dansatorul” (Tanțevaci).

În 2022, a participat la emisiunea muzicală „Avatar”, în înfățișarea digitală a personajului de poveste Emelya și a fost deconspirat chiar de la prima interpretare (3 septembrie 2022) din cauza timbrului său vocal atât de inconfundabil, încât a devenit obiectul numeroaselor parodii.

La începutul anului 2023 Garik Harlamov împreună cu Azamat Musagaliev au fondat trupa muzicală cu denumirea ciudată „Scăldatul maimuței în apă caldă”, unde ambii interpreți sunt vocaliști și chitariști în același timp.

Pe 27 mai 2023, pe platforma „VK Video” a rețelei de socializare VKontakte a fost difuzat primul episod al emisiunii „Apropo” (Kstati), în care Garik Harlamov apare în calitate de gazdă a emisiunii alături de Azamat Musagaliev și Denis Dorohov. Denumirea completă a emisiunii este „Apropo cu Azamat Harlamov” - o combinație alambicată a numelor celor doi coprezentatori care glumesc și râd între ei sau pe seama invitaților. Pe lângă prestația lor comică Garik Harlamov și Azamat Musagaliev își interpretează creațiile muzicale, împreună cu trupa „Scăldatul maimuței în apă caldă”.

Viața privată[modificare | modificare sursă]

Garik Harlamov, 2013

Prima iubire - din anul 2000, în relație cu cântăreața și actrița de teatru și film Svetlana Sveticova.

Primul mariaj, după cinci ani de relație - din 4 septembrie 2010 până în martie 2013, separându-se încă la sfârșitul anului 2012, cu Iulia Harlamova, născută Leșcenko în 1984, fostă manageră a unuia dintre cluburile nocturne din Moscova [10][11].

Al doilea mariaj - din 2013 [12] până în 2020 [13], cu Cristina Asmus, născută în 1988 [14], actriță rusă. Pe 5 ianuarie 2014 [15][16] s-a născut fiica acestora, Anastasia Harlamova, nașul căreia este umoristul Timur Batrutdinov. Divorțul soților Harlamov a provocat un val de indignare în rândul comunității media care urmăresc activitatea umoristului.

Din 2021 - în relație cu actrița de teatru și film Ekaterina Kovalciuk [17], născută în 1993.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Actor
An Rusă Română Rol Note
2003 Саша+Маша⁠(d) Sașa+Mașa moderatorul jocului loto
2004 Подари мне счастье Dăruiește-mi fericirea Garik
2005 Тронутые Țicniții Vitalii Kupro
2005 Моя прекрасная няня⁠(d) Dădaca mea adorabilă Stas, jurnalistul ziarului galben ep.78 „Văduvul vesel”
2006 Большие девочки Fete mari prezentatorul TV ep.28 „Telemania”
2007 Шекспиру и не снилось⁠(d) Shakespeare nici n-a visat Egozei Fofanov
2007 Приключения солдата Ивана Чонкина⁠(d) Aventurile soldatului Ivan Cionkin Lioha, tipul de pe cal
2007 Клуб⁠(d) Clubul arbitrul disputei dintre Danila, Vik și Kostya
2008 Счастливы вместе⁠(d) Fericiți împreună Tosik Brevno ep.179 „Nu ne aburim împreună”
2008 Самый лучший фильм⁠(d) Cel mai fain film Vadik Volnov

tatăl lui Vadik Viktoria Vladimirovna

2009 Артефакт Artefact înjurătorul
2009 Самый лучший фильм 2⁠(d) Cel mai fain film 2 marinarul
2011 Самый лучший фильм 3-ДЭ⁠(d) Cel mai fain film 3-DE Maxim Utiosov
2012 Большая ржака!⁠(d) Hohote enorme! - sonorizare
2012 Ералаш⁠(d) Eralaș neurologul A.E. Spokoinîi nr.266 „Insomnia”
2012 С Новым годом, мамы!⁠(d) Un an nou fericit, mămici! Goșa
2013 Друзья друзей⁠(d) Prietenii prietenilor Max
2013 ХБ⁠(d) HB Garik Harlamov rolul propriei persoane
2014 Универ. Новая общага⁠(d) Faculta. Căminul nou cameo
2014 Мамы 3⁠(d) Mamele 3 Goșa
2014 Лёгок на помине⁠(d) Ușor de reținut agentul imobiliar Pavel Nikolaevici Basov
2015 Интерны Stagiarii cameo
2016 30 свиданий⁠(d) 30 de ieșiri sergentul Motorin
2017 Призрак Опера Fantoma operei Pașa „Vântuleț” film nelansat
2018 Ералаш⁠(d) Eralaș Kiril, tatăl Mașei nr.332 „Miracol de Revelion”
2018 Zомбоящик⁠(d) Zomboiașcik saptatorul secund

Piero Andrei Bolkonskii

2019 Эдуард Суровый. Слёзы Брайтона⁠(d) Eduard Surovîi. Lacrimile din Brighton Eduard Surovîi rol principal
2020 Гусар⁠(d) Husarul husarul Grigorii Savelievici Rîlskii

tatăl Katei

rol principal
2020 Зона комфорта Zona de confort Yaroslav Kostrov rol principal
2021 Последний богатырь: Корень зла⁠(d) Ultimul bogatîr: Rădăcina răului Kolobok sonorizare
2021 Последний богатырь: Посланник тьмы⁠(d) Ultimul bogatîr: Mesagerul întunericului Kolobok sonorizare
2021 Бендер: Начало⁠(d) Bender: Începuturi Valiadis, proprietarul cafenelei Șantan
2022 Окнутый Țăcănitul antrenorul
2023 О чём говорят мужчины. Простые удовольствия⁠(d) Despre ce bârfesc bărbații. Plăceri simple cameo
2023 Тёща⁠(d) Soacra Victor rol principal
Dublor
An Rusă Română Rol Gen Surse
2012 Алиса знает, что делать!⁠(d) Alisa știe ce face! Ridic animație
2014 Лего. Фильм Marea Aventură Lego Barba de fier animație [18]
2014 Дороти из страны Оз Legendele din Oz: Întoarcerea lui Dorothy bufonul Jester animație [19]
2015 Снежная королева 2: Перезаморозка⁠(d) Regina zăpezii 2: Refrigerarea generalul Arrog animație
2015 Переполох в джунглях Belea în Junglă ratonul Manu animație [20]
2016 Богатырша⁠(d) Bogatîrșa capul drept al Zmăului Gorînîci animație
2016 Смешарики. Легенда о золотом драконе⁠(d) Smeșariki. Legenda dragonului de aur șeful de trib

povestitorul

animație [21]
2017 Колобанга. Привет, Интернет! Kolobanga. Salutare, Internet! detectivul animație
2017 Субурбикон⁠(d) Suburbicon Gardner Lodge (Matt Damon) thriller [22]
2018 Псы под прикрытием⁠(d) Operațiunea Ham-Ham câinele Max comedie [23]
2019 Тайная жизнь домашних животных 2 Singuri acasă 2 Serge, directorul circului animație [24]
2021 Ну, погоди! Каникулы⁠(d) Nu, pogodi! Vacanța lupul animație [25] [26]
2022 Приключения царя Aventurile țarului povestitorul animație [27]
2023 Кентервильское привидение Fantoma din Canterville Sir Simon de Canterville animație

Discografie[modificare | modificare sursă]

  • 2007 - Punishment
  • 2008 - Kosovo (single)
  • 2008 - The Two
  • 2009 - Unplugged In ctkzt
  • 2009 - Țânțarul Evgenii (single)
  • 2009 - Trei litere preaminunate (single)
  • 2009 - Russia Yesterday (ediție specială)
  • 2009 - Russia Yesterday (disc bonus)
  • 2011 - Bunica fumează o pipă
  • 2019 - Și de asta totul s-a întâmplat... (Eduard Surovîi)

Televiziune[modificare | modificare sursă]

  • 2004 - participant al jocului televizat „Ghicește melodia” alături de Garik Martirosian și Polina Sibagatullina
  • 2007 - participant al emisiunii televizate „Două staruri” alături de Anastasia Kamenskih
  • 2010 - sonorizator al emisiunii „Supraviețuind împreună” pe canalul Discovery Russia alături de Timur Batrutdinov
  • 2011 - participant al emisiunii televizate „Vorbește lumea” (Pusti Govoryat), în episodul „Autorul balivernează”

Poziție publică[modificare | modificare sursă]

În 2022, Igor Harlamov a condamnat invazia Rusiei în Ucraina[28]. În ciuda acestui fapt, pe 19 octombrie 2022, Harlamov a fost introdus de către autoritățile ucrainene pe lista sancționaților „care instigă public la agresiuni militare, justifică și legitimizează agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum și ocuparea temporară a teritoriilor ucrainene” [29] [30].

Curiozități[modificare | modificare sursă]

  • Fan al clubului de fotbal ȚSKA Moskova [31].
  • Jucător înrăit de pocher.
  • Invitat râvnit la emisiuni de televiziune și internet („Improvizația”, „Care-i logica?”, „Studioul Soiuz” ,..)

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Россияне удивились настоящему имени Гарика Харламова”. Рамблер/новости⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b c „Гарик Харламов: биография, фильмы, личная жизнь..”. 5-tv.ru⁠(d). Accesat în . 
  3. ^ „Гарик Харламов”. vokrug.tv. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Интервью с Гариком Харламовым — Пресса — Единственный и главный сайт Гарика Харламова”. Arhivat din original la . Accesat în .  Arhivat 17 septembrie 2018 la Wayback Machine.
  5. ^ „Гарик Харламов на Mainpeople”. Arhivat din original la . Accesat în .  Arhivat 14 august 2014 la Wayback Machine.
  6. ^ КВН Гарик Харламов - Директор Пушкина pe YouTube
  7. ^ „Вера Брежнева Филипп Киркоров . Горячие новости: Объявлены победители премии журнала ОК!”. www.loveradio.ru. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Петр Козлов, Елизавета Фохт. «Не последний срок»: как Путин встретился с доверенными лицами Arhivat în , la Wayback Machine. Русская служба Би-би-си, 30.01.2018
  9. ^ Петр Козлов, Елизавета Фохт. «Нас убеждать не надо»: Путина выдвинули в президенты без Путина Arhivat în , la Wayback Machine. Русская служба Би-би-си, 26.12.2017
  10. ^ Резидент «Comedy Club» Гарик Харламов женился Arhivat în , la Wayback Machine. Life News, 05.09.2010 09:58
  11. ^ „Гарик Харламов развелся без ведома жены?”. Arhivat din original în . Accesat în . 
  12. ^ „История любви Гарика Харламова и Кристины Асмус, которые разводятся после восьми лет брака”. Вокруг.ТВ (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ „Адвокат Кристины Асмус заявил, что Гарик Харламов до последнего пытался вернуть жену”. Вокруг.ТВ (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ Резидент Comedy Club Гарик Бульдог Харламов расстался со своей супругой Юлей
  15. ^ „Гарик Харламов и Кристина Асмус окрестили дочь”. intermedia.ru. Arhivat din original la . Accesat în . 
  16. ^ „Тег: Гарик Харламов стал отцом”. Правда УрФО (în rusă). Accesat în . 
  17. ^ „В сети появилось доказательство, что Харламов и Катерина Ковальчук встречаются”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  18. ^ „Гарик Харламов дебютировал в новой для себя роли”. StarHit. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „Новый "Волшебник Изумрудного города" вышел в прокат”. Российская газета. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  20. ^ „«Переполох в джунглях»: Асмус, Харламов и енот на премьере”. Кино@Mail.Ru⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  21. ^ Кристина Гудихина (). „Дмитрий Нагиев и Гарик Харламов стали «Смешариками» в новом проекте” (în rusă). The Voice. Arhivat din original la . Accesat în . 
  22. ^ „«Субурбикон» Джорджа Клуни – два фильма в одном”. Ведомости⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  23. ^ „«Псы под прикрытием» заговорят голосами Гарика Харламова и Кристины Асмус”. InterMedia⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  24. ^ „«Я создал уникального героя»: Гарик Харламов о «Тайной жизни домашних животных 2»”. Газета.Ru⁠(d). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  25. ^ „Новую серию "Ну, погоди!" с Гариком Харламовым выпустят в декабре” (în rusă). Интерфакс. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  26. ^ „Вышел первый трейлер перезапуска «Ну, погоди!». Волка озвучил Гарик Харламов, Зайца — Дмитрий Хрусталев Барсук Тим, еж Шу и косуля Уля тоже в деле” (în rusă). Meduza. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  27. ^ „«Приключения царя»: кому Гарик Харламов отдал свой голос”. Попкорнnews.ru. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  28. ^ „Гарик Харламов: "Так не должно быть нигде". spletnik.ru (în rusă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  29. ^ Война и санкции. „ХАРЛАМОВ Игорь Юрьевич - биография, досье, активы”. sanctions.nazk.gov.ua (în rusă). Arhivat din original la . Accesat în . 
  30. ^ „Миллиардеры из российского Forbes, дети Путина, пропагандисты РФ, силовики Беларуси и западные корпорации. Что нужно знать об украинских санкциях — Forbes.ua”. Forbes (în rusă). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  31. ^ „Бабаев: надеюсь, в марте 2016-го сыграем на новом стадионе”. www.championat.com. Arhivat din original la . Accesat în .